۱۳۹۴ آذر ۱۴, شنبه

فرهاد اصلانی: جسارت خاصی در مدیریت شهر تهران نمی‌بینم


فرهاد اصلانی بازیگر سینما و تلوزیون طی یادداشتی در روزنامه شرق نوشت: شرایط تهران روز‌به‌روز در حال وخیم‌ترشدن است؛ حالا دیگر مشکلات کلانی مثل کودکان خیابانی و کار، معتادان کارتن‌خواب، ترافیک و حتی آلودگی هوا به مسائل روزمره شهر بدل شده‌اند که کمتر توجهی به آن‌ها می‌شود.
عادت‌کردن شهروندان به این مقوله‌ها نشان از آن دارد که گویی امیدشان را به بهبود اوضاع در این خصوص از دست داده‌اند و شاید بشود اعتراف کرد دیگر تهران شهرِ زندگی نیست. اخیرا آقای قالیباف نامه‌ای منتشر کرده‌اند و در مقام مدیریت شهری از شهروندان خواسته‌اند برای حل این مشکلات، شهرداری تهران را یاری دهند اما واقعیت این است که من جسارتِ خاصی در مدیریت شهری نمی‌بینم که توان پاک‌کردن تهران از این تصاویر تلخ را داشته باشد. هر مدیری که می‌آید، مشکلات و تقصیرها را به گردن مدیر قبلی می‌اندازد و روند حل مشکلات به‌گونه‌ای نیست که شاهد حرکت جلو رونده باشیم.
در شرایطی که هرگونه تغییر در مدیریت شهری، بدون درنظرگرفتن تلاش‌های مدیران قبلی است، طبیعتا حواشی سیاسی مانع از آن می‌شود که فعالیت‌های این گروه یا آن گروه خاص به‌نفع مردم پایتخت تمام شود بلکه اختلافات سیاسی، منجر به خلط مبحث شده و شرایط را وخیم‌تر می‌کند.
تهرانی‌ها امروز در معرض هر آسیبی هستند؛ از افزایش اعتیاد در میان زنان تا گسترش جرم و جنایت و حتی نگرانی از رانندگی وحشتناک موتوری‌ها در سطح شهر. اینکه جسارت داشته باشیم برای بیان این آسیب‌ها، به‌تنهایی نمی‌تواند گرهی از مشکلات پایتخت بگشاید بلکه می‌تواند هر آسیبی را به آسیب دیگری گره بزند. تهران مدام در حال گسترش فضاهای تجاری و اقتصادی‌اش است و شهر دیگر به یک پارکینگ بزرگ بدل شده چراکه شهرداری بدون درنظرگرفتن امکان احداث پارکینگ به مجتمع‌های تجاری بزرگ اجازه ساخت‌وساز می‌دهد و همین موضوع باعث می‌شود، رانندگی در این شهر به یکی از پراسترس‌ترین فعالیت‌های روزانه هر شهروند بدل شود. می‌بینید؟ مشکلات این‌طور به یکدیگر گره می‌خورند و اگر ما؛ چه در مقام شهروند و چه در مقام مسئول، دست از فعالیت‌های ظاهری برنداریم، روزی دیگر واقعا تهران شهری برای زندگی نخواهد بود؛ چراکه در همه‌جایش آسیب‌های مختلف اجتماعی و فردی موج می‌زند.

Source  : sahamnews



 

سومین اعتصاب غذای معلم زندانی؛ سلامت محمود بهشتی لنگرودی در خطر است

تجمع سکوت معلمان ایرانی در کرمانشاه که خواستار آزادی معلمان زندانی از جمله محمود بهشتی لنگرودی شده‌اند
تجمع سکوت معلمان ایرانی در کرمانشاه که خواستار آزادی معلمان زندانی از جمله محمود بهشتی لنگرودی شده‌اند

محمود بهشتی لنگرودی، سخنگوی زندانی کانون صنفی معلمان ایران اعلام کرده است که از روز پنجم آذر ماه در اعتصاب غذا به سر می برد.
وی در نامه‌ای که توسط سایت حقوق معلم و کارگر منتشر شده نوشته است که در اعتراض به دادگاه چند دقیقه‌ای به ریاست قاضی صلواتی و دریافت حکم ۹ سال حبس، اعتصاب غذا می کند.
حکم زندان آقای بهشتی لنگرودی مربوط به پرونده او در سال ۱۳۸۹ است.
شاهد علوی، عضو پیشین شورای مرکزی تشکل‌های صنفی معلمان ایران در گفتگو با بخش فارسی صدای آمریکا می‌گوید که این سومین اعتصاب غذای محمود بهشتی لنگرودی است و سلامت او آسیب بسیاری دیده است.
به گفته او، آقای بهشتی لنگرودی با این که در حال حاضر وضعیت جسمی مناسبی ندارد اما گفته زیر بار حرف زور نمی‌رود و خواستار برگزاری دادگاه منصفانه است.
شاهد علوی به سایر معلمان زندانی، رسول بداقی، علی‌اکبر باغانی دبیرکل پیشین کانون و اسماعیل عبدی اشاره می‌کند و در توضیح دلیل صدور احکام طولانی مدت زندان برای آنها می‌گوید: "سیستم تلاش می‌کند تحرکات صنفی جنبش معلمان را که به تازگی فعال شده بود به حاشیه براند و با این سرکوب‌ها می‌خواهد به آنها پیغام بدهد."
 
Source  : VOA

از زد و بند میلیاردی قالیباف با زنجانی تا زمین خواری در عباس آباد تهران


 
شهرداری تهران
از زد و بند میلیاردی قالیباف با زنجانی تا زمین خواری در عباس آباد تهران 
روزنامه قانون:حسابرسی تخلفات مالی و اد‌‌‌‌اری شهرد‌‌‌‌اری تهران، شرکت‌ها و سازمان‌های ذی‌ربط موضوعی است که این روزها بحث د‌‌‌‌اغ رسانه‌ها شد‌‌‌‌ه و نکته جالب توجه‌ اینجاست؛ تمامی این اتفاق‌ها د‌‌‌‌ر زمان مد‌‌‌‌یریت قالیباف شهرد‌‌‌‌ار کنونی تهران که یکی از مد‌‌‌‌عیان شفافیت مالی است رخ د‌‌‌‌اد‌‌‌‌ه.  آنقد‌‌‌‌ر که شخص شهرد‌‌‌‌ار و معاونانش گفته‌اند‌‌‌‌ د‌‌‌‌ر هیچ د‌‌‌‌وره‌ای، شهرد‌‌‌‌اری تهران اینقد‌‌‌‌ر شفافیت مالی ند‌‌‌‌اشته است. همین اد‌‌‌‌عا به چالشی میان شورا و شهرد‌‌‌‌اری بد‌‌‌‌ل شد‌‌‌‌ه است.
از این‌رو با اقبال شاکری ، رئیس کمیته عمران کمیسیون عمران و شهرسازی شورای اسلامی شهر تهران به گفت‌وگو نشستیم هرچند‌‌‌‌ که این عضو اصولگرای شورا که به گفته خود‌‌‌‌ به عملکرد‌‌‌‌ شهرد‌‌‌‌اری نیز اعتراض د‌‌‌‌ارد‌‌‌‌ ، واکنش تند‌‌‌‌ی نسبت به د‌‌‌‌یگر اعضای شورای شهر ند‌‌‌‌اشت و به برخی از سوالات خبرنگار قانون جواب قاطعی ند‌‌‌‌اد‌‌‌‌.
چند‌‌‌‌ وقتی است که حسابرسی شرکت‌ها و معاونت‌های شهرد‌‌‌‌اری آغاز شد‌‌‌‌ه و آن‌گونه که عنوان شد‌‌‌‌ه، تخلفات زیاد‌‌‌‌ی هم د‌‌‌‌ر این زمینه احصا شد‌‌‌‌ه است . نحوه حسابرسی شرکت‌ها به چه صورت است ؟
یکی از وظایف مهم سازمان‌های نظارتی رسید‌‌‌‌گی به عملکرد‌‌‌‌ سازمان‌های تابع‌شان است و د‌‌‌‌ر مد‌‌‌‌یریت شهری هم شورای اسلامی شهر تهران به حوزه معاونت‌ها، مناطق، سازمان‌ها و شرکت‌های شهرد‌‌‌‌اری رسید‌‌‌‌گی می‌کند‌‌‌‌. یکی از اقد‌‌‌‌امات مهم رسید‌‌‌‌گی به عملکرد‌‌‌‌ها، رسید‌‌‌‌گی مالی است  یعنی عملکرد‌‌‌‌ برنامه‌ای مد‌‌‌‌یریت شهری د‌‌‌‌رقالب حوزه معاونت‌ها، سازمان‌ها و شرکت‌ها  که ما می‌توانیم د‌‌‌‌ر  حسابرسی‌های مالی‌اش نشان د‌‌‌‌هیم که با اسناد‌‌‌‌ فراد‌‌‌‌ستی تطابق د‌‌‌‌ارد‌‌‌‌ یا خیر و اسناد‌‌‌‌ فراد‌‌‌‌ستی هم برنامه‌ها، ضوابط و قانون‌ها هستند‌‌‌‌ . حسابرسی شرکت‌های شهرد‌‌‌‌اری انجام شد‌‌‌‌ه و اکنون د‌‌‌‌رحال بررسی  سازمان‌های وابسته هستیم که  تا چند‌‌‌‌ هفته آیند‌‌‌‌ه اد‌‌‌‌امه  خواهد‌‌‌‌ د‌‌‌‌اشت.
روال کار به این صورت است که حسابرس بعد‌‌‌‌ از اینکه گزارش ابتد‌‌‌‌ایی‌اش را به سازمان مربوطه ارائه می‌د‌‌‌‌هد‌‌‌‌ د‌‌‌‌ر کمیسیون برنامه و بود‌‌‌‌جه رسید‌‌‌‌گی شد‌‌‌‌ه و جلسات مشترک گذاشته می‌شود‌‌‌‌ و اسناد‌‌‌‌ و مد‌‌‌‌ارک بررسی شد‌‌‌‌ه و د‌‌‌‌ر نهایت کمیسیون برنامه و بود‌‌‌‌جه آن را برای قرائت د‌‌‌‌ر صحن ارائه می‌د‌‌‌‌هد‌‌‌‌ البته پیشنهاد‌‌‌‌ شد‌‌‌‌ه که مد‌‌‌‌یر عامل سازمان مربوطه هم د‌‌‌‌ر جلسه حضور د‌‌‌‌اشته و جوابگو باشد‌‌‌‌. گزارش‌هایی که حسابرس‌ها می‌د‌‌‌‌هند‌‌‌‌ را اظهار نظر می‌کنند‌‌‌‌ به‌شکل مشروط ، غیرقابل اظهار نظر و مقبول  و د‌‌‌‌ر نهایت این شورای شهر است که نظرش را می‌د‌‌‌‌هد‌‌‌‌ که این گزارش را به شهرد‌‌‌‌اری یا به مراجع قضایی ارسال کنیم. قبل از اینکه گزارش د‌‌‌‌ر صحن قرائت شود‌‌‌‌ به شهرد‌‌‌‌اری ابلاغ نمی‌شود‌‌‌‌ گزارش شهرد‌‌‌‌اری هم گرفته  و همراه با گزارش حسابرسی برای اعضا ارسال می‌شود‌‌‌‌ .
چرا د‌‌‌‌ر زمان احمد‌‌‌‌ی نژاد‌‌‌‌ این حسابرسی‌ها انجام نمی‌شد‌‌‌‌؟
قبلا هم این اتفاق می‌افتاد‌‌‌‌ ولی به‌صورت ارائه گزارش د‌‌‌‌ر صحن و قرائت آن و اظهار نظر نمایند‌‌‌‌گان و به این تفصیل صورت نمی‌گرفت.  این نخستین بار است که د‌‌‌‌ر  صحن قرائت و مورد‌‌‌‌ بحث و بررسی قرار می‌گیرد‌‌‌‌ . پیش از این د‌‌‌‌ر برنامه و بود‌‌‌‌جه هیات رئیسه جمع‌بند‌‌‌‌ی و ارسال می‌شد‌‌‌‌ که  البته به تفصیل و جز به جز صورت نمی‌گرفت .
چه تخلفاتی تاکنون محرز شد‌‌‌‌ه است ؟
احراز تخلف د‌‌‌‌ر سازمان‌ها و معاونت‌ها باید‌‌‌‌ د‌‌‌‌ر مراجع ذی‌ربط تایید‌‌‌‌ و حکم صاد‌‌‌‌ر شود‌‌‌‌؛ ما می‌توانیم بگوییم گزارش حسابرس از نظر ما قابل قبول است یا خیر. بعد‌‌‌‌ از آن اولین اقد‌‌‌‌ام
صد‌‌‌‌ د‌‌‌‌ر صد‌‌‌‌ بهره‌برد‌‌‌‌اری از این گزارش‌هاست چون این گزارش‌ها خیلی قابل استفاد‌‌‌‌ه است و ما باید‌‌‌‌ حتما از مد‌‌‌‌یریت شهری بخواهیم که این گزارشات را بررسی کند‌‌‌‌ و برنامه‌اش را برای کاهش این عد‌‌‌‌م انضباط مالی ها ارائه د‌‌‌‌هد‌‌‌‌ و با سال بعد‌‌‌‌ مقایسه کنیم که کاهش پید‌‌‌‌ا کرد‌‌‌‌ه است یا خیر، از نظر بند‌‌‌‌ه اصلی‌ترین وظیفه شورای اسلامی شهر تهران همین موضوع است .
حسابرسی مناطق و معاونت‌ها هم صورت گرفته یا د‌‌‌‌ر آیند‌‌‌‌ه انجام می‌شود‌‌‌‌؟
د‌‌‌‌رحال حاضر گزارش حسابرسی سال ۹۲ د‌‌‌‌ر حال ارائه است ۹۳ و ۹۴ ارائه نشد‌‌‌‌ه و سازمان‌ها و شرکت‌ها را د‌‌‌‌ر صحن د‌‌‌‌اشتیم.
د‌‌‌‌ر خصوص حسابرسی شرکت نوسازی عباس‌آباد‌‌‌‌ و تخلفاتی که صورت گرفته که به‌گفته شما نوعی یاغی‌گری مالی اتفاق افتاد‌‌‌‌ه به چه د‌‌‌‌لیل چنین واکنش تند‌‌‌‌ی د‌‌‌‌اشتید‌‌‌‌ و چه تخلفاتی گزارش شد‌‌‌‌ه است؟
د‌‌‌‌ر حسابرسی شرکت نوسازی عباس آباد‌‌‌‌ فارغ از اعلام نظر حسابرس مبنی بر عد‌‌‌‌م اظهار نظر یا رد‌‌‌‌ و مشروط، سلسله گزارشاتی د‌‌‌‌اد‌‌‌‌ه شد‌‌‌‌ه که
نشان د‌‌‌‌هند‌‌‌‌ه عد‌‌‌‌م انضباط مالی فراوان است . رعایت نشد‌‌‌‌ن ضوابطی که خود‌‌‌‌ مد‌‌‌‌یریت شهری برای این سازمان‌ها و شرکت‌ها تصویب کرد‌‌‌‌ه ، نوعی سرکشی و عد‌‌‌‌م التزام به قانون است . تکثر موارد‌‌‌‌ عد‌‌‌‌م رعایت انضباط مالی نسبت به تمام سازمان‌ها و شرکت‌هایی که حسابرسی شد‌‌‌‌ بیشتر بود‌‌‌‌. د‌‌‌‌ر مورد‌‌‌‌ واگذاری زمین‌های عباس آباد‌‌‌‌ د‌‌‌‌و بحث مطرح شد‌‌‌‌ه یکی زیر بنایی که طرح توسعه
عباس آباد‌‌‌‌ باید‌‌‌‌ با د‌‌‌‌ستور العمل‌هایی  که مقام معظم رهبری تایید‌‌‌‌ کرد‌‌‌‌ند‌‌‌‌ مطابق و قسمتی از مجموعه به خد‌‌‌‌مات اد‌‌‌‌اری ، آموزشی و تجاری اختصاص د‌‌‌‌اد‌‌‌‌ه می‌شد‌‌‌‌. شورای عالی معماری شهرسازی که طرح آنجا را تصویب کرد‌‌‌‌ه موظف بود‌‌‌‌ه انطباقش را با د‌‌‌‌ستور العمل رهبری تایید‌‌‌‌ کند‌‌‌‌ که این کار انجام نشد‌‌‌‌ و انتظار د‌‌‌‌اشتیم مد‌‌‌‌یریت آن شرکت بیشتر و زود‌‌‌‌تر از همه د‌‌‌‌نبال این انطباق باشند‌‌‌‌ . متاسفانه کاربری‌هایی د‌‌‌‌ر این پروژه انجام شد‌‌‌‌ه که موافق نظر رهبری نبود‌‌‌‌ و بحث د‌‌‌‌یگر واگذاری زمین‌های آن محد‌‌‌‌ود‌‌‌‌ه است که مد‌‌‌‌یریت شهری د‌‌‌‌ر واگذاری زمین‌های منطقه باید‌‌‌‌ از آیین‌نامه مالی معاملاتی تبعیت کند‌‌‌‌ که متاسفانه به یک شرکت خصوصی واگذار شد‌‌‌‌ه است؛  البته این شرکت خصوصی تابع شرکت‌های پیمانکاری بود‌‌‌‌ند‌‌‌‌ که با شهرد‌‌‌‌اری کار کرد‌‌‌‌ند‌‌‌‌ و به نحوی تهاتر انجام شد‌‌‌‌ه بود‌‌‌‌ و د‌‌‌‌ر تهاتر هم باید‌‌‌‌ به شرکت‌هایی که د‌‌‌‌ر مواقع بی‌پولی شهرد‌‌‌‌اری کار کرد‌‌‌‌ند‌‌‌‌ کمک شود‌‌‌‌ این مورد‌‌‌‌ را می‌پذیریم اما طبق قوانین باید‌‌‌‌ به‌صورت مزاید‌‌‌‌ه واگذاری صورت می‌گرفت.
د‌‌‌‌ر این پروژه ، به ترتیب ٧۵ هزار متر و پنج هزار متر از این اراضی به سازمان املاک و شهرد‌‌‌‌اری، یک بنیاد‌‌‌‌ و یک بانک فروخته شد‌‌‌‌ه و تحویل شد‌‌‌‌ه است. ارزش این زمین‌ها با احتساب متری ٢۵ میلیون تومان به ارزش روز بالغ بر د‌‌‌‌وهزار میلیارد‌‌‌‌ تومان برآورد‌‌‌‌ می‌شود‌‌‌‌. مبلغ واگذاری از حیث مبالغی که د‌‌‌‌ر بازار عرف است مبلغ قابل قبولی نبود‌‌‌‌ البته شهرد‌‌‌‌ار گفتند‌‌‌‌ که مبلغ د‌‌‌‌ولتی بود‌‌‌‌ه که این د‌‌‌‌ولتی را باید‌‌‌‌ حسابرس بررسی کند‌‌‌‌. براساس گزارش حسابرس شورا د‌‌‌‌ر سال ٩٠ حد‌‌‌‌ود‌‌‌‌ ٨٠ هزار متر از این املاک به‌صورت غیرقانونی فروخته شد‌‌‌‌ه است که تخلف آشکار قانونی است .
١٧۴ میلیارد‌‌‌‌ ریال برای مخارج عمرانی اراضی عباس‌آباد‌‌‌‌ د‌‌‌‌ر سال‌های بعد‌‌‌‌ از سال ٩٠ ذخیره گرفته شد‌‌‌‌ه. د‌‌‌‌رحالی‌که این پول معلوم نیست چه اتفاقی برایش افتاد‌‌‌‌ه چون د‌‌‌‌ر اراضی به مصرف نرسید‌‌‌‌ه است؛ مشخص نیست چرا این ذخیره بد‌‌‌‌ون هیچ تغییری به سال‌های بعد‌‌‌‌ منتقل شد‌‌‌‌ه است. مستند‌‌‌‌ات این کار هم مفقود‌‌‌‌ شد‌‌‌‌ه است.
بیشتر د‌‌‌‌رآمد‌‌‌‌ شهرد‌‌‌‌اری تهران با تراکم فروشی و فروش فضاهای شهری تامین می‌شود‌‌‌‌ و  علاوه‌بر زمین‌های شهری، آسمان شهر را نیز قیمت‌گذاری کرد‌‌‌‌ه و به فروش می‌رسانند‌‌‌‌ این موضوع نگرانی‌های زیاد‌‌‌‌ی را برای مرد‌‌‌‌م ایجاد‌‌‌‌ کرد‌‌‌‌ه چه راهکاری برای سوق د‌‌‌‌اد‌‌‌‌ن شهرد‌‌‌‌اری‌ها به سوی د‌‌‌‌رآمد‌‌‌‌های پاید‌‌‌‌ار و رسمی د‌‌‌‌ارید‌‌‌‌ ؟
هزینه‌های شهرد‌‌‌‌اری با د‌‌‌‌رآمد‌‌‌‌های پاید‌‌‌‌ار تامین نمی‌شود‌‌‌‌ د‌‌‌‌ر نتیجه تمرکز بر د‌‌‌‌رآمد‌‌‌‌ ناپاید‌‌‌‌ار و ساخت و ساز و فروش فضاهای شهری است یعنی ساخت و سازهای غیرضروری یا غیر اولویت د‌‌‌‌ار که البته بعضی از این ساخت و سازها غیرقانونی نیستند‌‌‌‌ ولی اولویت ند‌‌‌‌ارند‌‌‌‌ وقتی د‌‌‌‌رآمد‌‌‌‌ پاید‌‌‌‌ار ند‌‌‌‌اریم ساخت و سازها افزایش پید‌‌‌‌ا می‌کند‌‌‌‌ حال این که چقد‌‌‌‌ر این ساخت و سازها تخلف د‌‌‌‌ارند‌‌‌‌ و غیرقانونی است ماد‌‌‌‌ه ۱۰۰ مرجع قانونی مربوطه باید‌‌‌‌ بررسی کند‌‌‌‌.
به‌گفته آقای قالیباف با ۵ هزار میلیارد‌‌‌‌ د‌‌‌‌لار می‌توانیم تهران را اد‌‌‌‌اره کنیم پس چرا باز شهرد‌‌‌‌اری تهران مجبور به فروش فضاهای شهری و تراکم است ؟
این گفته آقای قالیباف به این د‌‌‌‌لیل است که د‌‌‌‌و سوم بود‌‌‌‌جه شهرد‌‌‌‌اری عمرانی است برخلاف د‌‌‌‌ستگاه‌های د‌‌‌‌یگر اجرایی و منظور ایشان این است که اگر شما نمی‌خواهید‌‌‌‌ هیچ کار عمرانی را انجام د‌‌‌‌هید‌‌‌‌ ما از بود‌‌‌‌جه جاری  هزینه می‌کنیم و اگر نه که ما نمی‌توانیم هیچ کار عمرانی د‌‌‌‌ر شهر ند‌‌‌‌اشته باشیم .هم  مد‌‌‌‌یریت شهری و هم شورای شهر د‌‌‌‌ر مناطق ۲۲ گانه واگذاری‌های خیلی
نگران کنند‌‌‌‌ه‌ای د‌‌‌‌رحال انجام است این شاید‌‌‌‌ یک د‌‌‌‌غد‌‌‌‌غه عمومی شود‌‌‌‌ بنابراین عد‌‌‌‌م وجود‌‌‌‌ د‌‌‌‌رآمد‌‌‌‌ پاید‌‌‌‌ار که خود‌‌‌‌ د‌‌‌‌و منشا د‌‌‌‌ارد‌‌‌‌ بخشی از آن که د‌‌‌‌ولت باید‌‌‌‌ تامین کند‌‌‌‌ سه چهار سال است  که قطع شد‌‌‌‌ه یعنی نه اتوبوس به شهرد‌‌‌‌اری می‌د‌‌‌‌هند‌‌‌‌ نه حق شهرد‌‌‌‌اری را از جرایم و عوارض پرد‌‌‌‌اخت می‌کنند‌‌‌‌، نه سهم‌شان را از مترو و بلیت مترو می‌د‌‌‌‌هند‌‌‌‌ بنابر این هزینه همه این موارد‌‌‌‌ بر د‌‌‌‌وش شهرد‌‌‌‌اری است که باید‌‌‌‌ قطعا د‌‌‌‌رآمد‌‌‌‌ی کسب شود‌‌‌‌. این د‌‌‌‌رآمد‌‌‌‌ از ساخت و سازهای عظیم ، مجتمع‌های تجاری و بازرگانی  بزرگ و ساخت و سازهای عمومی که د‌‌‌‌ر سطح شهر انجام می‌شود‌‌‌‌ به‌علاوه عوارض پسماند‌‌‌‌ و نوسازی که به آنها می‌گوییم د‌‌‌‌رآمد‌‌‌‌ پاید‌‌‌‌ار که حد‌‌‌‌ود‌‌‌‌ ۴۰ د‌‌‌‌رصد‌‌‌‌ د‌‌‌‌رآمد‌‌‌‌ شهرد‌‌‌‌اری است  تامین می‌ شود‌‌‌‌؛ به طور قطع عوارض پاید‌‌‌‌ار و پرد‌‌‌‌اخت سهم د‌‌‌‌ولتی می‌تواند‌‌‌‌ به مقد‌‌‌‌ار قابل توجهی این ساخت و سازهای غیر قابل توجیه را کاهش د‌‌‌‌هد‌‌‌‌.بنابراین سهم د‌‌‌‌ولت ، د‌‌‌‌رآمد‌‌‌‌ پاید‌‌‌‌ار و مشارکت بخش خصوصی به‌روش‌های مختلف از جمله
بی او تی « bot » می‌تواند‌‌‌‌ فشار بر د‌‌‌‌رآمد‌‌‌‌های ناشی از ساخت و ساز را کاهش د‌‌‌‌هد‌‌‌‌.
د‌‌‌‌ر خصوص مشارکت ۲۴ میلیارد‌‌‌‌ یورویی شهرد‌‌‌‌اری تهران با بابک زنجانی توضیح د‌‌‌‌هید‌‌‌‌ ؟
شهرد‌‌‌‌اری تهران برای تامین نقد‌‌‌‌ینگی و خرید‌‌‌‌ تجهیزات فنی و جرثقیل های غول پیکر از طریق واسطه با بابک زنجانی همکاری د‌‌‌‌اشته و قرارد‌‌‌‌اد‌‌‌‌ مستقیمی با وی ند‌‌‌‌اشته و بابت تامین نقد‌‌‌‌ینگی تهاتر کرد‌‌‌‌ند‌‌‌‌ . د‌‌‌‌ر حال حاضر یکی از زمین های بابک زنجانی که د‌‌‌‌ر این تهاتر بود‌‌‌‌ واقع د‌‌‌‌ر ایران زمین گود‌‌‌‌ برد‌‌‌‌اری شد‌‌‌‌ه بود‌‌‌‌ و خطراتی د‌‌‌‌ر بر د‌‌‌‌اشت و مورد‌‌‌‌ اعتراض اهالی بود‌‌‌‌ که از سوی شهرد‌‌‌‌اری ایمن سازی شد‌‌‌‌ . این زمین د‌‌‌‌ر حال حاضر از سوی د‌‌‌‌اد‌‌‌‌گاه به  وزارت نفت واگذار شد‌‌‌‌ه و هزینه ۵ میلیارد‌‌‌‌ی ایمن سازی از سوی شهرد‌‌‌‌اری باید‌‌‌‌ از سوی وزارت نفت یا مالک نهایی به شهرد‌‌‌‌اری پرد‌‌‌‌اخت شود‌‌‌‌ .
عایق بند‌‌‌‌ی تونل توحید‌‌‌‌ که شما فرمود‌‌‌‌ه بود‌‌‌‌ید‌‌‌‌ تا پایان آبان ماه به اتمام می رسد‌‌‌‌ به پایان رسید‌‌‌‌ یا خیر؟
خیر ، عد‌‌‌‌م پرد‌‌‌‌اخت نقد‌‌‌‌ینگی به پیمانکار
عایق بند‌‌‌‌ی را به تاخیر اند‌‌‌‌اخت.

Source  :   rowzane

بازداشت ۷۲۳ نفر در هشت ماه به اتهام جرایم اینترنتی در تهران

سردار حسین ساجدی‌نیا، رئیس پلیس تهران اعلام کرد که در هشت ماهه نخست سال جاری ۷۲۳ نفر به اتهام جرایم سایبری در پایتخت بازداشت شده‌اند.
bazdasht internet
به گزارش خبرگزاری مهر، حسین ساجدی‌نیا گفت ۶۰۹ نفر از دستگیرشدگان مرد و ۱۱۴ نفر زن بوده‌اند.
رئیس پلیس تهران جرایم این افراد را «تحریف اطلاعات، انتشار صوت و فیلم‌های مستهجن، انتشار فیلم و تصاویر خصوصی افراد، نشر اکاذیب، تهدید و اخاذی و مزاحمت‌های اینترنتی، هک سیستم‌های رایانه‌ای، فروش کالاهای غیرمجاز، سایت‌های خلاف عفت عمومی، سایت‌های همسریابی غیرمجاز، برداشت غیرقانونی از حساب مالی افراد، کلاهبرداری و فیشینگ» عنوان کرد.
با این حال ساجدی‌نیا گفت: «این قبیل جرایم طی مدت معین، به نسبت سال قبل رشدی نداشته است.»
به‌گفته او در این هشت ماه میزان کشف پرونده‌های مجرمان فضای مجازی توسط پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات تهران بزرگ (فتا) نسبت به مدت مشابه سال قبل که ۷۵ درصد بوده است با چهار رتبه صعود به ۷۹ درصد افزایش یافته است.


Source  :   radiozamaneh

یک سناتور آمریکایی: ایران و داعش نماینده اسلام افراطی هستند




 
مارکو ربیو

مارکو روبیو داوطلب نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا می گوید اسرائیل در خط مقدم جبهه جهانی جنگ با «اسلام افراطی» است که جمهوری اسلامی ایران و داعش نمایندگان آن هستند.
به گزارش روزنامه واشنگتن تایمز، این سناتور جمهوریخواه گفته است که این مبارزه جهان متمدن علیه اسلام آخرالزمانی است که یکی از دو طرف پیروز و دیگری بازنده خواهد بود و راه میانه ای وجود ندارد.
به گفته سناتور روبیو این اسلام افراطی به چیزی جز هدایت بشریت به سوی آخرالزمان نمی اندیشد و بنا بر این هر نوع گفت‌وگو و دیپلماسی با جمهوری اسلامی ایران که درصدد دستیابی به سلاح هسته‌ای است، معنا ندارد.
وی در ادامه گفت گروه داعش و آیت الله در تهران به دیپلماسی و تعامل باور ندارند و جهان بر سر یک دو راهی است که یک برنده بیشتر ندارد. اشاره آقای روبیو به آیت الله، احتمالا رهبر جمهوری اسلامی ایران است.



Source  :alarabiya

۱۳۹۴ آذر ۱۲, پنجشنبه

روسیه: لغو تحریمهای ایران به نفع ما تمام نمی‌شود


سایت روسی "ایران.رو" روز چهارشنبه 2 دسامبر در مقاله ای به قلم "الکساندر راتنیکوف" خبر از ناخشنودی روسیه از لغو تحریمهای اقتصادی ایران می دهد.

در ماه ژوئیه 2015 ایران و گروه کشورهای 5+1- روسیه، چین، فرانسه، بریتانیا، ایالات متحده آمریکا و آلمان- به توافقی رسیدند که با محدود شدن برنامه اتمی ایران، تحریمهای اقتصادی این کشور به تدریج برداشته خواهد شد.

پیش بینی می شود که در صورت گزارش مساعد آژانس بین المللی انرژی اتمی در مورد اجرای شرایط این توافق از سوی ایران، لغو تحریمهای این کشور از اوایل سال آینده میلادی آغاز شود.

سایت ایران.رو معتقد است که باز شدن بازار ایران به روی سرمایه گذاری بین المللی به نفع روسیه نیست، زیرا این کشور نمی تواند با شرکتهای اروپایی در ایران رقابت کند.

شرکت نفت روسی "گازپروم" هم اکنون با مقامات ایرانی در حال مذاکره برای سرمایه گذاری در پروژه های نفتی "پارس جنوبی" و "اناران" است. اما به نوشته ایران.رو منابع مالی لازم برای این سرمایه گذاری معلوم نیست از کجا تامین خواهد شد، در حالیکه روسیه هم اکنون بخاطر سیاست مداخله جویانه اش در اوکراین مشمول تحریم های اقتصادی بین المللی قرار گرفته است.

به نوشته ایران.رو، در صورت برداشته شدن تحریمهای اقتصادی ایران، کشور آلمان پیش بینی کرده که حجم مبادلات تجاریش با ایران را از 2.4 میلیارد یورو در سال 2014 به بیش از 10 میلیارد یورو در میان مدت خواهد رسید. از سوی دیگر ایتالیا هم قصد دارد تا مبادلات تجاری خود با ایران را به میزان 3 میلیارد یورو افزایش دهد.

این سایت روسی معتقد است که کشورهای اروپایی حاضرند به مجرد باز شدن بازار ایران یک خط اعتباری 5 تا 10 ساله برای ایران باز کنند.

این در حالی است که شرکتهای روسی نسبت به ورود به بازار ایران سنگین عمل می کنند و در این مورد "تنبل" هستند. از طرف دیگر روسیه از نظر سطح تکنولوژی قادر به رقابت با کشورهای اروپایی نیست، و بازار ایران به دلیل سابقه تاریخی بیشتر تمایل به کالاهای اروپایی دارد.

از سوی دیگر به دلیل فساد گسترده دستگاه دولتی ایران هم ورود شرکتهای روسی به بازار این کشور را با مشکلات اداری بسیاری روبرو خواهد کرد.

در پایان ایران.رو نتیجه می گیرد که پیوندهای اقتصادی روسیه و ایران در حال حاضر به ساختمانی می ماند که سقف آن را دو دولت زده اند، اما از "در و پیکر" در آن خبری نیست.

Source  :  alarabiya

خامنه‌ای و آسیب‌های اجتماعی

علی مطهری عضو مجلس نهم می‌گوید که رهبر جمهوری اسلامی پس از شنیدن گزارش مربوط به آسیب‌شناسی اجتماعی در ایران گریه کرده است. (تابناک، ۳ آذر ۱۳۹۴) دفتر رهبر جمهوری اسلامی نیز در برابر این گزارش عکس العملی نشان نداده و تکذیب نکرده است و این نشان می‌دهد که گزارش وی بیان ما وقع است.
محتوای این گزارش چه بوده است که گریهٔ خامنه‌ای را درآورده است؟ رهبر جمهوری اسلامی در برابر کدام بخش‌ها گریه کرده است: فقر و اعتیاد یا عدم رعایت سبک زندگی روحانیت توسط اکثریت مردم که در گزارش‌های دولتی به عنوان آسیب از آن یاد می‌شود؟ این گریه به چه معناست؟ آیا رهبران سیاسی می‌توانند با گریه به آسیب‌های اجتماعی واکنش نشان دهند یا برای آن‌ها چاره‌ای پیدا کنند؟ گریهٔ آن‌ها نشانهٔ چیست: احساساتی بودن، رقیق القلبی، مردم فریبی یا عجز و درماندگی؟ خامنه‌ای در چه موارد دیگری گریه کرده است؟
وضعیت آسیب‌های اجتماعی در ایران
مهم‌ترین مشکل جمهوری اسلامی در ادارهٔ جامعه ارائهٔ گزارش این آسیب‌ها و دیگر مسائل جامعه (خواه آسیب‌های واقعی مثل فقر و اعتیاد و خواه آسیب‌های تقلبی و موهوم مثل ورق بازی یا بدحجابی) به صورت محرمانه به رهبر است و نه به صورت شفاف به مردم. بخش واقعی این مشکلات گریبان مردم را گرفته است و مردم در قالب نهادهای مختلف مدنی و دولتی و عمومی باید به آن‌ها پاسخ دهند. به همین دلیل باید از آن‌ها اطلاع داشته باشند. آن‌ها البته نمی‌توانند به این آسیب‌ها واکنش دهند چون ابزارهای آن در اختیارشان نیست: نه نهادهای مدنی و نه دولتی برآمده از مطالبات.
شش آسیب مهم اجتماعی جامعهٔ ایران عبارت‌اند از اعتیاد، فقر، حاشیه نشینی، ترک تحصیل، طلاق و افزایش جرائم. معتادان ایران میان ۱. ۵ تا ۳ میلیون تخمین زده می‌شوند و کسانی که مواد مصرف می‌کنند حدود ۷ میلیون نفر هستند. معتادان به الکل نیز حدود ۱. ۳ میلیون نفر تخمین زده می‌شوند. (مدیر کل اجتماعی وزارت کشور، مهر ۳۱ مرداد ۱۳۹۴) سالانه حدود ۳ هزار نفر در ایران در ارتباط با مواد مخدر (مسمومیت حاد، مصرف زیاد، باز شدن مواد بسته بندی شده داخل شکم قاچاقچیان، تزریق و عفونت‌هایی مانند ایدز و هپاتیت و مصرف روانگردان‌ها) جان خود را از دست می‌دهند. (خبرگزاری تلویزیون دولتی، ۱۳ مرداد ۱۳۹۴)
۱۵ میلیون نفر از جمعیت ایران زیر خط فقر مطلق و حدود دو سوم زیر خط فقر نسبی زندگی می‌کنند. بنا به گزارش‌های متفاوت میان ۱۱ تا ۱۸ میلیون نفر در حاشیهٔ شهر‌ها زندگی می‌کنند (مدیر کل اجتماعی وزیر کشور، مهر ۳۱ مرداد ۱۳۹۴) و از بسیاری از خدمات شهری محروم هستند. به گزارش مرکز آمار ایران از جمعیت ۱۹‌میلیون و ۴۳۵‌ هزار نفری در سنین هفت تا ۱۹ سال بیش از هفت میلیون و ۱۰۰ هزار تن در سال تحصیلی ۹۰-۹۱ به دلایل اقتصادی و غیره قادر به ادامه تحصیل نبوده‌اند و در حقیقت، بیش از ۳۷ ‌درصد دانش‌آموزان ایرانی در‌‌ همان سال مجبور به ترک تحصیل شد‌ند. (بهار، ۲۰ شهریور ۱۳۹۲)
نسبت ازدواج به طلاق در ایران به حدود ۵ به یک در سراسر کشور و ۳ به یک در شهرهای بزرگ رسیده است. این نسبت در سال ۱۳۸۰ حدود ۱۰. ۵ به یک برای کشور بود. میلیون‌ها کودک و نوجوان ایرانی قبل از رسیدن به دیپلم متوسطه مدرسه را‌‌ رها می‌کنند. برخی از آن‌ها در سنین کودکی به شوهر داده می‌شوند، برخی به جمع صد‌ها هزار نفری کودکان کار می‌پیوندند (مقامات با نفی آمار یونیسف تا حد ۱۵۰ هزار نفر را پذیرفته‌اند، ایرنا ۱۷ شهریور ۱۳۹۴)، و برخی نیز به کودکان و نوجوانان معتاد و متخلف خیابانی می‌پیوندند. در سال ۹۳ حدود یک میلیون و هفتصد هزار نفر در ایران بازداشت شدند (ایسنا ۲۴ مرداد ۹۴) و این رقم هر ساله رو به افزایش بوده است. میزان ۱۰ جرم اول کشور در ۳ ماه اول ۹۴ نسبت به همین مدت در سال ۹۳، ۱۵ درصد رشد داشته است. (ایلنا ۲۸ شهریور ۱۳۹۴)
این آسیب‌ها ارتباط انداموار با هم دارند. به عنوان مثال ۵۵ درصد از طلاق‌ها به موضوع اعتیاد مربوط می‌شوند. دو سوم جمعیت زندان‌ها و دو سوم اعدامی‌ها هم در جرائم مربوط به مواد مخدر بازداشت و محکوم شده‌اند. حاشیه نشینان در شرایط فقر مطلق یا نسبی زندگی می‌کنند.

این‌ها مطالبی است که به احتمال زیاد به طور یک پارچه در گزارش به خامنه‌ای به او داده شده است اما می‌توان آن‌ها را به صورت پراکنده در رسانه‌ها پیدا کرد. واکنش شهروندان به این واقعیات آه و افسوس و نگرانی است اما مقامات برای بیان احساسات خود منابع عمومی و قدرت را در اختیار ندارند و قرار نیست افسوس و تاثر به مردم تحویل دهند.
سکوت عمومی خامنه‌ای در برابر آسیب‌ها
خامنه‌ای در مورد مسائل کشور در حوزه‌های سیاست خارجی، سیاست داخلی، فرهنگ و هنر بسیار سخن گفته است اما در مورد آسیب‌های اجتماعی سخنی از وی نه در مورد مشکلات و نه در مورد راه حل‌ها شنیده شده است. او در مورد کارتن خواب‌های ایالات متحده نظر داده و (به دروغ) تعداد آن‌ها را میلیون‌ها نفر ذکر کرده است (۱۴ مهر ۱۳۸۹) اما در مورد بی‌خانمانی و دیگر مشکلات اجتماعی در ایران ساکت بوده است. به همین دلیل وفاداران به وی تنها می‌توانند عکس العمل گریه را از وی به ثبت برسانند. خبرنگاری هم نمی‌تواند در برابر وی بنشیند از وی بپرسد که راه حلش برای فقر گسترده، اعتیاد میلیون‌ها نفر، زندگی میلیون‌ها نفر در آلونک و حلبی آباد، طلاق فزاینده، افزایش جرائم و ترک تحصیل میلیونی دانش آموزان در کشور چیست. او همیشه از بالا به مدیران و وفادارانش رهنمود می‌دهد و به کسی پاسخگو نیست.

از آنجا که نه گزارش آسیب‌های اجتماعی و نه عکس العمل خامنه‌ای با جزئیات به مردم گزارش داده شده نمی‌دانیم خامنه‌ای در برابر کدام بخش از گزارش گریسته است: روند بی‌توجهی مردم به شریعت (که این‌ها را مقامات جزء آسیب‌های اجتماعی در ایران به حساب می‌آورند) یا مرگ هزاران نفر به واسطهٔ مصرف مواد مخدر.
گریه‌های خامنه‌ای
خامنه‌ای معمولا در دو دسته از شرایط گریسته است: در مراسم نوحه خوانی برای ائمهٔ شیعه و تهدید به سرکوب مخالفان، اولی برای تحکیم قدرت در میان شیعیان باورمند و دومی برای تحریک وفاداران به پیروی از دستورات وی و مظلوم نمایی. گریه بر آسیب‌های اجتماعی روشن نیست که در این دو مقوله قرار می‌گیرد یا نه. این گریه علاوه بر اظهار عجز برای تشفی هواداران نظام نیز ممکن است موثر افتد.
گریهٔ خامنه‌ای بر آسیب‌های اجتماعی اولا پاسخی است به مطالبهٔ هواداران نظام (قربانیان از نگاه وی اهمیتی ندارند) در باب حل مشکلات اجتماعی یا تخفیف آن‌ها: چه مشکلات واقعی مثل حاشیه نشینی و چه مسائل موهوم مثل حجاب یا ورق بازی. کشیده شدن «شیشه» در مترو برای رسانه‌های رسمی عینا همسنگ ورق بازی دو دختر در فضای عمومی است و هر دو مشکل قرار است با گریه حل شود. هواداران نظام با گریهٔ خامنه‌ای باید قانع شوند که «نظام» دلش می‌سوزد اما کاری نمی‌تواند بکند و همین باید برای ان‌ها کافی باشد. و ثانیا نفتی است بر آتش پروژهٔ نفوذ در وجه فرهنگی آن تا سرکوب بیشتری برای جلوگیری از نفوذ فرهنگی صورت گیرد. علی مطهری با همین رهیافت موضوع را مطرح کرده است.

سوریه به جای ایران، فساد به جای سرمایه گذاری 
در ‌‌نهایت به جای آنکه با سیاستگذاری و صرف منابع با آسیب‌های اجتماعی برخورد شود خامنه‌ای با اندکی گریه تلاش می‌کند سر و ته موضوع را به هم آورد. او غیر از این کار دیگری نمی‌تواند بکند. خامنه‌ای در چهار سال اخیر سالانه حدود ۴ تا ۷ میلیارد دلار در سوریه هزینهٔ کشتار مردم سوریه و حمایت از بشار اسد کرده است (بلومبرگ، ۹ ژوئن ۲۰۱۵). او همچنین سالانه صد‌ها میلیون دلار به حزب الله و حماس و حوثی‌ها کمک مالی و نظامی می‌دهد.
میزان هزینهٔ فساد برای بودجهٔ کشور چیزی حدود ۳۴ میلیارد دلار در سال است. (احمد توکلی، ۲۶ فروردین ۱۳۹۴) اتلاف منابع نیز منشا دیگری برای عدم صرف بودجه‌ها در جهت توسعهٔ اقتصادی و اجتماعی است. کشوری که در شرایط تحریم‌ها با بحران مالی مواجه بوده است و درآمد‌هایش در جای دیگری هزینه یا تلف می‌شود طبعا نمی‌تواند به مشکلات اجتماعی‌اش توجه کند چون بودجه‌های اجتماعی در این شرایط معمولا اولین بودجه‌هایی است که زده می‌شود.

 Source  : radiofarda

۱۳۹۴ آذر ۱۰, سه‌شنبه

الهام چرخنده: یک کلمه گفتم "مادرت است"، می خواهند از من گاف بگیرند



الهام چرخنده
خبرگزاری میزان ـ الهام چرخنده درباره حواشی فیلم پخش شده از او در یکی از دانشگاه های کشور توضیح داد.
چندی پیش فیلمی مربوط به سخنرانی الهام چرخنده در یک دانشگاه در فضای مجازی منتشر شد. او در قسمتی از سخنرانی خود اشاره‌ای به سفر آنجلینا جولی به افغانستان می‌کند، اما نکته‌ای که در این فیلم جنجالی شده بود نحوه برخورد این بازیگر با پرسش یکی از حاضران بود.
چرخنده در این باره به خبرگزاری میزان گفت : نمی دانم چرا تا بنده کاری انجام می دهم این شبکه های بیگانه در موردش بد حرف می زنند اما این اولین خبری است که بعد از مدتها از کارم به رسانه‌ها گفتم.
واقعیت این است که من یک سال و نیم است که تمام دانشگاه‌ها می‌روم و باید بگویم فیلمی که در شبکه‌های مجازی از من دست به دست می‌چرخد و صحبت من را نشان می‌دهد تدوین و تکه تکه شده است. در یکی از دانشگاه‌ها گفتم چرا قضاوت می‌کنید من مادر امیر شایان و ارسطو هستم فرزند من این صحنه‌ها و برخوردها را می‌بیند و اذیت می‌شود. آن هم امسال کنکور دارد. چرا می‌روید و حرف‌های زشت می‌زنید؟!
شما با من چه مشکلی دارید، چه حلالی را حرام و چه حرامی را حلال کردم که با من این طور برخورد می شود. از ابتدا دو الی سه پسر در سالن حضور داشتند که می خواستند جو سالن را به هم بزنند. حرف های زشت و رکیک به من زدند و من دائم سکوت کردم و گفتم هر کشوری نظرش محترم است و مثال زدم آدم های آن کشور باید به قوانین آن کشور احترام بگذارند و این ربطی به دین ندارد و از آنجلینا جولی مثال زدم که به افغانستان رفته تا به انسان های ضعیف کمک کند که به احترام آنها نه آرایش دارد و نه بی حجاب است بعد یه پسری از دور به من گفت نکنه که آنجلینا جولی ایران تویی؟! من هم در جواب گفتم نه مادرتان است.
وی ادامه داد: اگر حرفت زشت بود که هیچ اگر هم خوب بود که باز هم جای ناراحتی ندارد. چطور به همه فشار می آید. برخی علاقه دارند از من گاف بگیرند اما از آنجایی که من قانون مند هستم نتوانسته اند. آن پسر شروع به فحاشی کرد که محافظ ها گرفتنش و من گفتم حق ندارید به وی دست درازی کنید اما باید بگویم که من در جبهه امیر المومنین هستم. یک کلمه گفتم مادرت است ببین چقدر زجر می کشی پس متوجه باش که بچه من نیز چقدر عذاب می کشد.
چرخنده با اشاره به جوسازی برخی از افراد خارج نشین در پی این موضوع گفت: یکی از این افراد فیلم بنده را در صفحه مجازی خودش گذاشته و مجری یکی از این شبکه های بیگانه ضد انقلابی است اگر خائن نبود بر می‌گشت و به کشورش خدمت می کرد. آنجا نشسته اند یک روز من و روز دیگر احسان علیخانی سوژه شان است. شما اگر زرنگی همان خواننده خود را نگه دار که ضد انقلاب است. این فرد نه تنها به کشور بلکه به هم جنس خود نیز خیانت می کند و در آن سوی دنیا به بالاترین مقامات کشوری نیز توهین می کنند. آیا این نان درآوردن حلال است بلکه حرام است. وقتی کشور و باور خود را می فروشید خائن هستید. از من تیتر زدند که الهام چرخنده گفته است من می توانستم جای فلان خواننده زن باشم. به من به جرم زن ایرانی بودن و یاعلی گفتنم توهین کرده اند آن وقت بیایم این حرف را بزنم. من به کشورم خدمت کردم. سفارت مالزی می داند در تمام برنامه های ویژه در خدمت کشورم بودم.
وی خاطرنشان کرد: مردم باید به این فکر کنند که چرا این ویدیو را دست به دست می چرخانند. در دانشگاه بابلسر به فاصله چند دقیقه چند نفر چادری شدند. چرا صفحه اینستاگرامم را پاک کردم برای این که جایی برای عقده گشایی برخی شده بود این در حالی است که فرزند من با دیدن این حرف‌های زشت زجر می کشد و به همین دلیل من نیز پاک کردم. من هم یک زن بختیاری هستم صبر نمی کنم که از این ها حرف بخورم.تمام همکاران من مورد توهین قرار گرفتند نمونه اش بهاره رهنما و بهنوش بختیاری. اما هیچ کدام به اندازه من توهین نشنیدند چرا کسی نیست جواب اینها را بدهد.

Source  : gooya

جمع‌آوری زنان معتاد و کارتن‌خواب تهران؛ ابعاد یک معضل عمیق اجتماعی


دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان تهران از جمع‌آوری زنان معتاد پایتخت خبر داده است. معضل زنان معتاد و بی‌خانمان، یک معضل اجتماعی عمیق در ایران است که ریشه آن به سیاست‌های سه دهه اخیر برمی‌گردد.

رسانه‌های ایران از قول محمدرضا آذرنیا، دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان تهران از جمع‌آوری زنان "معتاد متجاهر" و کارتن‌خواب در محله هرندی تهران خبر داده‌اند. این اقدام از ساعت ۱۰ صبح سه‌شنبه (۱ دسامبر/۱۰ آذر) آغاز شد و گفته شد که تا تکمیل ظرفیت کمپ شفق ادامه پیدا می‌کند.
در خبر هم‌چنین آمده است که نیروهای پلیس وظیفه جمع‌آوری زنان معتاد در کل شهر تهران را برعهده دارند. اقدامی که با کمک شهرداری تهران، سازمان بهزیستی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، "کمیته امام خمینی" و پلیس انجام می‌شود و در آن حدود هزار زن معتاد به مراکزی منتقل می‌شوند که شهرداری برای آن‌ها در نظر گرفته است. درهای کمپ شفق در شورآباد کهریزک از امروز بر روی این زنان باز شده است و گنجایش ۴۰۰ نفر را دارد.
مسئولان می‌گویند هدف از بردن زنان کارتن‌خواب و معتاد به مراکزی نظیر کمپ شفق این است که به آن‌ها کمک شود تا اعتیاد را ترک کنند و "به صورت داوطلبانه به مراکز کارآفرینی و توانمندسازی بهاران معرفی شوند".
علی محمد نائینی، قائم‌مقام معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران از ایجاد ۴۰ مرکز با ظرفیت ۴ هزار نفر خبر داده که قرار است در آن‌ها "افراد پاک شده از اعتیاد، اعتماد به نفس پیدا کرده، هویت خود را بازیابند و وارد چرخه زندگی شوند". پس از آن‌ نوبت به جمع‌آوری مردان معتاد و کارتن‌خواب می‌رسد.
خبرآنلاین به نقل از یک شاهد عینی نوشته است که "ساعت ۹ صبح امروز ماموران نیروی انتظامی به پارک حقانی آمده و تمامی معتادان زن را جمع آوری کردند". شمار این زنان ۳۰ نفر بوده است.
طرح‌های ضربتی بی‌نتیجه
بسیاری از دست‌اندرکاران کمک به قربانیان آسیب‌های اجتماعی، از جمله مددکاران یا کسانی که در سازمان‌های غیردولتی کار می‌کنند، از بی‌نتیجه بودن طرح‌های ضربتی می‌گویند.
آمار نشان می‌دهد که شمار زنان معتاد دو برابر و سن اعتیاد در میان زنان به شدت پایین آمده است.
حسن موسوی ‌چلک، رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران روز یک‌شنبه (۲۹ نوامبر/۸ آذر) درباره طرح جمع‌آوری زنان معتاد استان تهران در ۱۰ روز به خبرآنلاین می‌گوید: «در تاریخچه مبارزه با آسیب‌های اجتماعی به ویژه مواد مخدر، از ابتدای انقلاب سخت‌ترین برخوردها را شروع کردیم و طرح‌های ضربتی را اجرا کردیم. برخورد با اراذل و اوباش همیشه ادامه داشته و با بی‌حجابی و بدحجابی هم برخورد کردیم اما نتیجه آن چیزی است که امروز با آن مواجهیم. برخوردهای ضربتی اگرچه ممکن است به صورت مقطعی مشکل‌گشا باشد اما در بلندمدت بی‌نتیجه است و اثرگذاری جدی ندارد.»


چرا این طرح‌ها اثرگذاری لازم را ندارند؟ ظاهرا مشکل مسئولان بیش از آن‌که حل ریشه‌ای ناهنجاری‌های اجتماعی باشد، تزیین چهره جامعه در سطح است. چهره‌ای که در آن شهروندان با "آلودگی‌ها" کم‌تر روبرو شوند.
به گفته رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران «اگرچه ممکن است مسئولان شهری معتقد باشند که وجود این زنان معتاد خیابانی چهره شهر را آلوده کرده و برخورد با آنها مطالبه شهروندان است اما در حوزه اعتیاد برنامه‌های ما در قالب ماده ۱۶ و ترک اجباری جواب نداده است».
او معتقد است که «آسیب‌های اجتماعی به ویژه در حوزه زنان موضوعی نیست که یک شبه به وجود آمده باشد و یک شبه از بین برود. جنس آسیب‌های اجتماعی از جنس نرم و فرهنگی است و با برخوردهای ضربتی و رویکرد صرف انتظامی و قضایی نمی‌توانیم آن را کاهش دهیم یا با آن مقابله کنیم».
"اشک‌های رهبر"
درست یک هفته پیش، روز سه‌شنبه (۲۴ نوامبر/۳ آذر)، علی مطهری، نماینده اصولگرای مجلس در جمع دانشجویان دانشگاه علم وصنعت از گزارشی "مایوس کننده" درباره معضلات اجتماعی، از جمله اعتیاد، طلاق، حاشیه‌نشینی سخن گفت؛ گزارشی که به آیت‌الله خامنه‌ای داده شده است و او "شش ساعت" برای شنیدن آن وقت گذاشته و "در برخی حوزه‌ها اشک ریخته" است.
آمارهایی که از افزایش میزان اعتیاد، فحشا، بی‌خانمانی و افزایش انواع جرائمی حکایت می‌کنند که در ارتباط مستقیم با رشد بیکاری و فقر در ایران است، بعید نیست حتی سیاست‌گذاران سه دهه اخیر ایران را هم به گریه بیاندازد.
اواخر آبان‌ماه سال جاری، نوشیروان محسنی بندپی، رئیس سازمان بهزیستی تعداد کل معتادان در ایران را یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر اعلام کرد و افزود یکی از نگرانی‌های بهزیستی افزایش سهم زنان معتاد از چهار به ۱۰ درصد از کل معتادان است.
علاوه بر افزایش شمار زنان معتاد، سن شروع به اعتیاد نیز به طور مداوم کاهش می‌یابد. البته آمار رسمی تعداد کل معتادان ایران سال‌هاست که بدون تغییر و همین رقم اعلام می‌شود.


دی‌ماه سال گذشته سالار مرادی، عضو كميسيون اجتماعی مجلس شورای اسلامی به روزنامه شهروند گفته بود، دستگاه‌ها و نهادهایی که مسئول برخورد با معضل اعتیاد هستند به علت‌های مختلف ازجمله "عدم ايجاد تنش و استرس در جامعه" از بيان آمارهای دقيق خودداری می‌كنند.
به گفته این نماینده مجلس «ما چه آمارها را به‌طور صريح اعلام يا از بيان آنها خودداری كنيم، بايد بدانيم كه زنگ‌خطرها به‌صورت جدی به‌ صدا درآمده و ديگر نمی‌توان دست روی دست گذاشت.»
شهیندخت مولاوردی معاون امور زنان رئیس جمهور، در ۱۴ آبان‌ماه در گفت‌وگو با خبرگزاری صدا و سیما می‌گوید: «میانگین سن [شروع] اعتیاد در بین دختران به ۱۳ سال رسیده که از مهم‌ترین چالش‌های کشور در امور زنان و خانواده است.»
حواشی فاجعه‌بار اعتیاد و فقر زنان
افزایش فقر و اعتیاد در میان زنان، حواشی فاجعه‌باری نیز به همراه دارد. یکی از نمونه‌‌های آن که سال‌هاست وجود دارد، اما اخیرا اخبار مربوط به آن در سطح رسانه‌ها انعکاس بیشتری یافته، خرید وفروش نوزاد است.
ماه گذشته خبرگزاری فارس در گزارشی به نقل از فاطمه دانشور، رئیس کمیته اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران، از خرید و فروش نوزدان در اطراف برخی بیمارستان‌های جنوب تهران خبر داد.
فاطمه دانشور به "فارس" گفته بود که گزارش‌ها نشان می‌دهند "خانم‌های کارتن خواب و زنان روسپی به هنگام زایمان در برخی از بیمارستان‌های جنوب و مرکز شهر" نوزاد خود را با دریافت ۱۰۰ تا ۲۰۰ هزار تومان می‌فروشند.
به گفته او اکثر این نوزادان مبتلا به HIV و بیماری‌های دیگر هستند، از آن‌ها نگهداری درستی نمی‌شود و طول‌عمر کوتاهی دارند. مشتریان این کودکان "باندهای مختلف" از جمله "متکدیان" هستند.


حسین ساجدی‌نیا، فرمانده انتظامی تهران بزرگ در واکنش به این خبر گفت: «این موضوع قابل بررسی است، من از همین جا تقاضا می‌کنم اگر آماری از خرید و فروش نوزادان دارند یا اطلاعی از وجود باندهای زیرزمینی برای قاچاق نوزادان در دست دارند، حتما آمار را به مأموران پلیس ارائه دهند زیرا این موضوع کاملا موضوعی پلیسی و قابل پیگیری است.»
این در حالی است که به گفته فاطمه دانشور «با وجود تماس مکرر مددکاران بیمارستان‌های مدنظر با سازمان بهزیستی، هیچ اتفاق مثبتی از سوی بهزیستی برای ورود به این موضوع و جلوگیری از فروش نوزادان انجام نمی‌شود.» به عبارت دیگر، مسئولان به خوبی از میزان و گستره چنین "معاملاتی" در سطح تهران بزرگ اطلاع دارند.
علیرضا جزینی، قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر، در اسفندماه سال گذشته در جریان بازدید از دانشگاه خبر گفت: «۹۲ درصد مردم اعتیاد را اولین آسیب و جدی‌ترین آن‌ها در جامعه می‌دانند، و آمارهای ما نشان‌گر حرکت پیش‌رونده اعتیاد در جامعه است.»
مسئولان این ستاد میزان مصرف سالانه مواد مخدر در ایران را ۵۰۰ تن اعلام کردند. بر اساس آن‌چه آن‌زمان اعلام شد، هر روز دست‌کم ۸ نفر در ایران قربانی مصرف مواد مخدر می‌شوند. از سال گذشته تاکنون خبری در بهبود این وضع منتشر نشده است.
در بهترین حالت خبرها تکرار آمارهای قبلی است. تنها پیامدهای "حاشیه‌‌ای" مانند بالا گرفتن خرید و فروش نوزان است که نشان می‌دهد ناهنجاری‌های اجتماعی چه تاثیرات مخربی بر جامعه گذاشته‌اند.
زنان در ایران حتی در صورت رسیدن به مدارج بالای دانشگاهی هم شانس کمی برای اشتغال و ایجاد یک زندگی موفق برای خود دارند. سیاست‌هایی که مجلس و رهبری جمهوری اسلامی دنبال می‌‌کنند، همگی در جهت خانه‌نشین کردن زنان و از میان بردن استقلال مالی آن‌هاست. با هر پله که از سطح رفاه و آموزش زنان کم‌ می‌شود، بر میزان ناهنجاری‌هایی که آن‌ها را احاطه می‌کند، افزده می‌شود.
در این میان به جای توامندسازی زنان، سیاست‌ها در جهت ناتوان‌‌تر ساختن آن‌ها بوده است: محدود کردن امکان اشتغال به بهانه‌های مختلف، تبلیغ برای افزایش فرزندآوری و تبدیل آن به امری اجباری. در سخنان هفته گذشته علی مطهری روشن نبود که "اشک" رهبر جمهوری اسلامی برای پیامدهای کدام‌یک این سیاست‌ها بوده است.

Source  : DW

یغما گلرویی، شاعر و ترانه‌سرای ایرانی، بازداشت شد


 
yaqma

آتنا حبیبی، همسر یغما گلرویی، شاعر و ترانه‌سرای ایرانی، در شبکه اجتماعی اینستاگرام از بازداشت این ترانه‌سرا در روز دوشنبه، نهم آذرماه، خبر داد.
خانم حبیبی در صفحه اینستاگرام خود نوشت که روز دوشنبه ماموران امنیتی جمهوری اسلامی با مراجعه به خانه این زوج، آقای گلرویی را بازداشت کرده‌اند.
آتنا حبیبی افزوده است که فعلا هیچ خبری از همسرش ندارد و «عمیقا نگران وضعیت و سلامت» اوست.
یغما گلرویی از پرکار‌ترین ترانه‌سرایان سال‌های اخیر ایران است و ترانه‌های او در آثار بسیاری از خوانندگان داخل و خارج از کشور استفاده شده است.
سیاوش قمیشی، شادمهر عقیلی، شاهین نجفی و رضا یزدانی از خوانندگانی هستند که ترانه‌های آقای گلرویی را اجرا کرده‌اند.
یغما گلرویی در ماه‌های اخیر ترانه‌ای با نام «شعر رهایی» را نیز با صدای خود اجرا کرد که مضمونی اعتراضی به وضعیت زنان در ایران داشت.
این ترانه‌سرا در روزی بازداشت شده است که حسین نوش‌آبادی، سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران، به «خوانندگانی که با شبکه‌های ماهواره‌ای و معاند نظام همکاری و ارتباط دارند» هشدار داد که با آنها «برخورد قانونی» خواهد شد.
به گزارش ایسنا، آقای نوش‌آبادی روز دوشنبه گفت: «این که آثار آنها از شبکه‌های تلویزیونی، رادیویی، ماهواره‌ای و معاند نظام پخش می‌شود، فی‌نفسه جرم نیست، چون بسیاری از این شبکه‌ها بدون اطلاع و رضایت صاحب اثر اقدام به انتشار آثار می‌کنند. حرف ما با کسانی است که آگاهانه با شبکه‌های ماهواره‌ای خارجی مصاحبه می‌کنند یا برای محصولات‌شان با آنها ارتباط دارند.»
سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین تاکید کرد: «تذکرات لازم به آنها داده شده و اگر بر این همکاری اصرار کنند، برخورد قانونی صورت می‌گیرد و برای گرفتن مجوز و اجراهای بعدی با مشکل روبه‌رو می‌شوند.»
مدتی پیش نیز مهدی موسوی و فاطمه اختصاری، شاعرانی که به عنوان سرایندگان غزل پست مدرن در ایران شهرت یافته‌اند، در دادگاه انقلاب اسلامی به حبس‌های طولانی‌مدت و ۹۹ ضربه شلاق محکوم شدند.

Source  : rowzane

پدر سعید زینالی: در زندان سپاه گفتند سرنوشت پسرت را پی گیری نکن


پدر سعید زینالی با وثیقه ۵۰ میلیون تومانی از زندان آزاد شد، هاشم زینالی روز گذشته ساعاتی بعد از آزادی به روز آنلاین گفته که در بند ۲ الف سپاه زندانی بوده و از او خواسته اند سرنوشت فرزندش را که ۱۷ سال پیش بازداشت شده پی گیری نکند.

بازجویان بازداشتگاه سپاه به آقای زینالی گفته اند که خانواده او سپاه را زیر سوال برده و اگر به پی گیری ادامه دهند آنها را بازداشت خواهند کرد.
سعید زینالی ۲۳ تیرماه ۷۸ و تنها ۵ روز پس از واقعه کوی دانشگاه تهران، در منزل شخصی اش بازداشت شد. از آن تاریخ تاکنون، جز یک تماس تلفنی کوتاه، هیچ خبری از این فارغ التحصیل کامپیوتر دانشگاه تهران در دست نیست.
خانواده سعید زینالی طی ۱۶ سال گذشته از نهادهای مختلف پی گیر سرنوشت فرزندشان بوده اما تاکنون پاسخ درستی دریافت نکرده اند.
هاشم زینالی که روز شنبه، ۳۰ ابان ماه مقابل زندان اوین بازداشت شد او هنگام بازداشت مورد ضرب و شتم قرار گرفت و اکرم نقابی، همسر او پیشتر به روزآنلاین گفته بود که او را کتک زده اند. آقای زینالی خود توضیح می دهد: موقعی که مرا گرفتند بردند کلانتری ولنجک و بعد بردند اوین. موقعی که گرفتند من سوار نمی شدم با خشونت سوار کردند هول می دادند توی سرم می زدند می کشیدند توی صورتم زدند و دندان مصنوعی ام از دهانم افتاد زمین و بعد زیر چرخ ماشین شکست.
از او سوال می کنم که بقیه بازداشت شدگان را به بند ۸ منتقل کرده بودند شما کجا بودید و از شما چه می خواستند؟ می گوید: من بند ۲ الف سپاه در زندان اوین بودم و
می گفتند پی گیری نکنید و دنبال سعید را نگیرید. می گفتند پی گیری نکن سپاه از پسرت خبری ندارد. می گفتند بگو سپاه نبرده. گفتم من بگویم سپاه نبرده کشته نشده و.. مردم چه می گویند؟ می گویند پسرت پسرت کجاست؟ می گویند پسرت آب شده رفته زیر زمین؟ گفتم به ما نماینده مجلس آن موقع گفته، معاون دادستان، آقای سالارکیا گفته، دانشجویان تحکیم گفته اند آقای موسوی که نماینده بود زنگ زد رفتیم و وکالت دادیم پی گیری کنند و.. یکی دو نفر که نبوده اند حالا بگوییم نه پسر ما را نبرده اند؟ خب پسر ما کجاست؟ گفتند ۱۷ سال گذشته دنبال چی هستید؟ دولت را زیر سوال برده اید، سپاه را زیر سوال برده اید. گفتم خانم من بوده مادر خانم ام بوده آمده اند بچه مرا از خانه برده اند. گفتند تو نوشته ای که رفته باشگاه و برنگشته و همین را بگو. گفتم من کجا نوشته ام. پرونده آوردند ۲ هزار صفحه نشستند ورق زدند یک کلمه پیدا کنند که من نوشته باشم رفته باشگاه. پیدانکردند. گفتم من چنین چیزی ننوشته ام من نوشته ام که آمده اند خانه و برده اند.
پدر سعید زینالی می افزاید: گفتم اگر حقوق مرا بدهید باشد پی گیری نمی کنم سکوت می کنم اما من نمی توانم مادرش را ساکت کنم جواب مادرش را باید بدهید. گفتم من ۲۸ سال وزارت صنایع بیمه داده ام. بعد مرا بیکار کردند و گفتند باید بازخرید کنی و.. هرچه من گفتم گفتند دروغ است دروغ است دروغ است.و بعد گفتند پی گیری نکنید.
هاشم زینالی، کارمند وزارت صنایع بود و از او سوال میکنم که چطور شما را بیکار کردند و چه کسانی شما را مجبور کردند بازخرید کنید؟ توضیح می دهد: سال ۸۱ حراست مرا بردند گفتند این اقایان از امنیت آمده اند و می گویند اگر از اینجا نروی تو را می برند زندان، چون پسرت با نظام جور نیست. یک ماه مرا از کار بیکار کردند بعد از یک ماه که پی گیری کردم. وقت گرفتم دفتر وزیر گفتند تقاضای بازخریدی بده. تقاضای بازخریدی دادم با ۲۸ سال سابقه بازخرید شدم و ۶ میلیون پول به من دادند و تمام. در زندان گفتند چرا تقاضای بازخریدی دادی گفتم به من گفتند اگر ندهی می بریمت زندان. کدام آدم عاقلی ۲۸ سال سابقه را می فروشد آخر مگر شدنی است؟ نماینده دارایی گفت این خلاف است ۲۸ سال نمی تواند بازخرید کند. اما به من گفتند نکنی می بریم زندان.
پدر سعید زینالی سپس می گوید که او را تهدید کرده اند در صورت پی گیری سرنوشت فرزندشان، اعضای خانواده اش را بازداشت می کنند: گفته اند اگر پی گیری کنید می گیریم می آوریم اینجا. گفتم مادر است و حق دارد او می خواهد بداند من نمی توانم به او بگویم پی گیری نکن.گفتم من ساکت می شوم به شرطی که یک مورد حداقل مشکل ما را حل کنید بگوییم بابا آدم خوبی هم هستید.
او سپس اشاره می کند که در تمام این سالها همیشه در سکوت پی گیری کرده: من حرف نمی زدم سکوت می کردم من زحمتکش این مملکت بودم ۸ سال جبهه و جنگ بودم برای این مملکت، وزارت صنایع بارها و بارها تشویق نامه و تقدیرنامه گرفتم. خدمت کردم به مملکتم و هی گفتم درست می شود به خانواده مدام می گفتم درست می شود اما مرا شرمنده خانواده ام هم کردند. حالا بعد از ۱۷ سال که پی گیری کردیم سوال کردیم و جواب ندادند می خواهند ۱۷ سال را ظرف ساعت و چند روز، آن هم با زندان و تهدید جمع کنند. گفتم خیلی دیر آمدید ۱۷ سال هرکجا رفتیم به در بسته خوردیم و.. در نهایت هم حرف شان فقط این بود که شما دروغ می گویید. همه چیز دروغ است.
هاشم زینالی، پدر سعید زینالی، روز شنبه در جریان تجمع در مقابل زندان اوین بازداشت شد. او به اتفاق مادر سعید زینالی روزهای شنبه مقابل زندان اوین و روزهای دوشنبه مقابل ساختمان دنا در خیابان گاندی تهران به تحصن جمعی از فعالان سیاسی و خانواده های زندانیان سیاسی می پیوست با پلاکاردی که روی آن نوشته شده بود سعید زینالی کجا است.
پیش از این و ۱۷ مهرماه ۸۹ مادر و بهناز، خواهر سعید زینالی بازداشت شده بودند.

Source  : sahamnews

مرگ تدریجی زندانیان بیمار در زندان‌های ایران


سال‌هاست شماری از زندانیان سیاسی، عقیدتی و امنیتی که در شرایط نامساعد و غیربهداشتی زندان دچار بیماری می‌شوند یا از قبل بیمار بوده‌اند، دچار مرگ تدریجی می‌شوند یا بیماری‌شان به مرضی صعب‌العلاج تبدیل می‌شود.
zendani
درمان این زندانیان بیمار، اغلب در شرایط و محیط زندان، بدون انتقال به بیمارستان انجام می‌شود. تاکنون اخبار مربوط به مرگ شماری از این زندانیان بیمار بر اثر تاخیر در درمان در رسانه‌ها منتشر شده است که از جمله می‌توان به مرگ هدی صابر، افشین اسانلو، حسن ناهید، محسن دگمه‌چی، البرز قاسمی، شاهرخ زمانی و محمد حمادی اشاره کرد.
مورد آخر، زندانی سیاسی عرب اهوازی بود که روز جمعه ششم آذر ماه، درگذشت و مرگش خبرساز شد.
محمد حمادی، ۳۵ساله، متأهل و دارای یک پسرخردسال از اهالی کوی گلستان شهر اهواز، در پایان سال هفتم از ۱۰ سال محکومیتش درگذشت.
ابراهیم حمادی، پسرعموی محمد حمادی، درباره مرگ این زندانی سیاسی به رادیو زمانه می‌گوید: «روز جمعه ساعت چهار صبح با خانواده محمد تماس گرفتند که حال پسرتان خوب نیست، می‌توانید بیایید و او را در فلان بیمارستان ببینید. وقتی خانواده به بیمارستان می‌روند به آن‌ها گفته می‌شود پسرتان فوت کرده، اما یکی از کارکنان بیمارستان به آن‌ها خبر می‌دهد که وقتی این فرد را آورده بودند فوت شده بود.»
او می‌گوید: «یکی از بستگان ما که در بیمارستان آشنایی داشت، جسد را به صورت مخفیانه برای چند لحظه دیده است. او می‌گوید روی گردن و دستان محمد اثر خفگی و طناب بوده است.»
به گفته ابراهیم حمادی، حفاظت اطلاعات اهواز در سال ۲۰۰۸ میلادی، محمد حمادی را به اتهام براندازی و بر هم زدن امنیت کشور، به مدت دو سال بازداشت کرد. شش ماه بعد از این دو سال، دادگاه انقلاب حکم ۱۰ سال و ۷ ماه زندان برای او صادر کرد.
حمادی می‌گوید: «پسر عموی من پیش از دوران زندان، مطالبات قومی، تدریس به زبان مادری و به اجرا در آمدن بندهای معطل مانده قانون اساسی را مطرح می‌کرد.»
یکی دیگر از بستگان نزدیک محمد حمادی اما به رادیو زمانه می‌گوید: «به درخواست خانواده محمد، جنازه او کالبدشکافی شده و ظاهرا فوت عادی تشخیص داده شده است.»
مراسم خاکسپاری محمد حمادی
مراسم خاکسپاری محمد حمادی
این فرد به سابقه بیماری پوستی محمد حمادی اشاره می‌کند و می‌گوید: «به دلیل ابتلا به یک بیماری پوستی در تمام سطح بدن محمد، دانه‌های قرمزرنگ پخش شده بود. به همین دلیل چند بار برای معالجه به او مرخصی داده بودند.»

زندانیان اقلیت محروم در زندان‌های دور از دسترس

سازمان زندان‌ها بر اساس آیین‌نامه مصوب این سازمان موظف به انجام اقدامات لازم برای حفظ سلامت زندانیان، به ویژه معاینه و درمان آنان است.
با وجود این دبیر‌کل سازمان ملل متحد، بان کی مون، در گزارش روز ۱۲ آگوست سال ۲۰۱۴ خود در شصت و نهمین مجمع عمومی سازمان ملل درباره وضعیت زندانیان سیاسی محروم از دارو و درمان در ایران نیز گزارش داد.
محرومیت زندانیان سیاسی، عقیدتی و مدنی از خدمات پزشکی و درمانی یا انتقال دیر‌ هنگام زندانیان بیمار به بیمارستان، روشی است که حکومت ایران سال‌هاست از آن برای اعمال فشار روانی به زندانیان استفاده می‌کند.
علی عجمی، عضو مجموعه فعالان حقوق بشر در گفت‌وگو با رادیو زمانه می‌گوید که زندانیان اقلیت در زندان‌های دور از دسترس، نسبت به زندانیان زندان‌های مرکزی ایران، برای درمان بیماری‌های حاد جسمانی خود با مشکلات بیشتری روبه‌رو هستند: «اطلاع‌رسانی در مورد وضعیت درمانی زندانیان بیمار در زندان‌های شهرستان‌ها هم نسبت به زندان‌های مرکز کمتر است.»
او به بند هشت زندان اوین، زندان‌های ارومیه، سنندج و مهاباد به عنوان بد‌ترین زندان‌ها از نظر رسیدگی درمانی و پزشکی اشاره می‌کند: «در بند هشت زندان اوین، ساس دیده شده است. امکان و احتمال ابتلا به بیماری‌های ایدز و هپاتیت هم وجود دارد. چندی پیش نیز چند مورد ابتلا به بیماری آنفولانزا در بین زندانیان این بند مشاهده شده بود.»
زندان ارومیه یکی از زندان‌هایی است که در چند سال اخیر خبر‌های زیادی در مورد وضعیت وخیم جسمانی زندانیان محبوس، از آن منتشر شده است. وضعیت غیربهداشتی بند جوانان این زندان و ابتلای زندانیان این بند به بیماری‌های پوستی از جمله این خبرهاست.
خبرگزاری هرانا، مرداد ماه سال گذشته، از محرومیت درمانی شش زندانی سیاسی کرد زندان ارومیه (علی‌احمد سلیمانی، مصطفی علی احمد، همن حسن‌زاده، علی افشاری، کیوان اسماعیلی مامدی و بهروز الخانی) خبر داد و به بی‌توجهی مسئولان به رسیدگی پزشکی به این زندانیان اشاره کرد.
علی عجمی از یک زندانی سیاسی در زندان ارومیه نام می‌برد به نام محمد عبدالهی (از کردهای مخالف حکومت ایران) که هنگام بازداشت به او شلیک شده بود: «او که شرایط جسمی نامساعدی دارد، از شش سال پیش جز در بهداری زندان مداوا نشده است.»
عجمی می‌گوید: «حکم این زندانی اعدام است و مسئولان زندان نه تنها با اعزام تحت‌الحفظ او به بیمارستان موافقت نکرده‌اند که حتی با گرفتن دارو از خانواده‌اش هم مخالفت می‌کنند.»
عجمی به یک زندانی بیمار در زندان مهاباد هم اشاره می‌کند که به دلیل ابتلا به بیماری‌ای ناشناخته، بافت‌های بدنش فرسوده شده است و مشکل حرکتی او روز‌به‌روز بیشتر و وضعیتش بد‌تر می‌شود. با وجود این، به دلیل مصاحبه او با رسانه‌ها، به اتهام تبلیغ علیه نظام برای او حکم حبس دوباره صادر شده است.
به گفته این عضو مجموعه فعالان حقوق بشر، در شش ماه گذشته و در زندان زاهدان هم چند زندانی به دلیل تاخیر در رسیدگی پزشکی و درمانی، فوت شده‌اند: «چهار ماه پیش و هنگام انتقال یکی از این زندانیان به بهداری، با کمک سایر زندانی‌ها، زندانبان‌ها او را تمسخر می‌کنند که داری فیلم بازی می‌کنی! خلاصه آن‌قدر این زندانی را معطل نگه مب‌دارند که در زندان از دنیا می‌رود.
در زندان اوین هم وضعیت رسیدگی به زندانیان سیاسی بیمار، مطلوب نیست. عبدالفتاح سلطانی از بنیانگذاران کانون مدافعان حقوق بشر مبتلا به بیماری قلبی و نوسان فشار خون است که تاکنون بار‌ها با در‌خواست انتقال به بیمارستان مخالفت شده است.
نامه‌های اعتراض‌آمیز زندانیان و نیز چند مورد اعتصاب غذای زندانیان سیاسی در مخالفت با این رویه، تاکنون تغییری در نگاه مسئولان زندان‌ها به مساله درمان زندانیان ایجاد نکرده و انتقال زندانی‌های بیمار به بیمارستان، همچنان با دشواری انجام می‌شود یا اساسا انجام نمی‌شود.
۲۰ زندانی سیاسی محبوس در بند ۳۵۰ زندان اوین، در اعتراض به این موضوع در نامه‌ای به صادق لاریجانی، رییس قوه قضاییه، خواستند تا زندانبان‌ها با اقدامات عجیب و غریب در درمان زندانیان کارشکنی نکنند و باعث ابتلای آن‌ها به بیماری‌های صعب‌العلاج نشوند.
زندان رجایی‌شهر کرج از دیگر مراکز نگهداری زندانیان سیاسی در ایران است که سال ۱۳۹۳ وجود دستگاه‌های پارازیت امواج، موبایل و خط‌شکن در این زندان خبرساز شد.
در حال حاضر رمضان کمال احمد، شهروند کرد شهر کوبانی سوریه، یکی از زندانیان سیاسی محبوس در این زندان است که از دریافت امکانات مناسب پزشکی در شرایط اضطراری بی‌بهره بوده است. گفته می‌شود بدن کمال احمد به دلیل اصابت چندین گلوله به حالت نیمه فلج درآمده است.
بهنام ابراهیم‌زاده، مسعود عرب چوبدار و چند زندانی دیگر در این زندان، امکان منتقل شدن به مراکز درمانی خارج از زندان را ندارند.
بنابر میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی که ایران یکی از امضاکنندگان آن است، محروم کردن زندانیان از درمان و مراقبت پزشکی به مثابه شکنجه و رفتاری ظالمانه، ضدانسانی و تحقیرآمیز است.

Source  : radiozamaneh

اجرای طرح جمع‌آوری زنان "معتاد متجاهر" در تهران

یکی از طرح‌های جمع‌آوری معتادان در تهران
یکی از طرح‌های جمع‌آوری معتادان در تهران
با درخواست دولت و موافقت قوه قضاییه، پلیس تهران عملیات جمع‌آوری زنان "معتاد متجاهر" را، یعنی کسانی که علنی اعتیادشان مشخص است، آغاز کرد.
به گزارش رسانه‌های ایران، صبح روز سه‌شنبه دهم آذر ماه عباس جعفری دولت‌آبادی، دادستان تهران به نیروی انتظامی مجوز داد تا زنان معتاد را در سطح شهر تهران جمع‌آوری کرده و به مرکز بازپروری شفق منتقل کند. این مجوز به دنبال درخواست سید حسین هاشمی استاندار تهران صادر شده است.
متجاهر در لغت به معنای آشکار کردن عملی است و به معتادانی که برای پوشاندن اعتیاد خود تلاشی نمی‌کنند "معتاد متجاهر" گفته می‌شود.
عیسی فرهادی، فرماندار تهران نیز خبر داده که علاوه بر زنان "معتاد متجاهر" زنان کارتن خواب هم جمع‌آوری خواهند شد و پیش‌بینی کرده در حدود ۶۰۰ زن کارتن خواب و فرزندانشان در یک هفته جمع آوری شوند.
این درحالی است که طرح جمع‌آوری معتادان تاکنون بارها اجرا شده اما با استناد به اظهارات مقامات رسمی، موفق نبوده است.
این طرح‌ها با انتقاد کارشناسان مسائل اجتماعی نیز مواجه است و از جمله سیدحسن موسوی چلک، رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران در مخالفت با طرح فعلی می‌گوید: "برخوردهای ضربتی اگرچه ممکن است به صورت مقطعی مشکل‌گشا باشد اما در بلندمدت بی‌نتیجه است و اثرگذاری جدی ندارد."
او در گفت‌وگو با خبرگزاری مهر توضیح داد که "آسیب‌های اجتماعی به ویژه در حوزه زنان موضوعی نیست که یک شبه به وجود آمده باشد و یک شبه از بین برود. جنس آسیب‌های اجتماعی از جنس نرم و فرهنگی است و با برخوردهای ضربتی و رویکرد صرف انتظامی و قضایی نمی‌توانیم آن را کاهش دهیم یا با آن مقابله کنیم."
از سوی دیگر کمپ ترک اعتیاد شفق هم مرکزی جنجالی است که درباره کارایی آن تردیدهای جدی وجود دارد.
روزنامه شرق در سال ۹۲ در گزارشی افشا کرد که ۵۳ نفر از معتادان انتقال یافته به کمپ شفق جان خود را از دست داده‌اند. این گزارش حاوی اطلاعات و جزییات تکان‌دهنده‌ای بود و از ضرب و شتم شدید معتادان، کمبود امکانات، رواج بیماری‌های مانند اسهال خونی و... روایت می‌کرد.
عباس جعفری دولت‌آبادی، دادستان عمومی و انقلاب تهران شهریور ماه امسال از چهره ظاهری پایتخت انتقاد کرده و گفته بود: "متاسفانه چهره پایتخت در چهارراه‌ها و برخی اتوبان‌های پر تردد مناسب نیست و کودکان دست فروش، سی دی فروش‌ها، گل فروش‌ها، متکدیان و ... چهره تهران را نامناسب کرده‌اند."
به نظر می‌رسد طرح فعلی نیز بدون توجه به انتقادات کارشناسان، بر هدف پاکسازی چهره ظاهری پایتخت متمرکز شده است.

 Source  : VOA

۱۳۹۴ آذر ۸, یکشنبه

حملات وحشیانه پلیس مقدونیه به پناهجویان، دهها نفر مجروح شدند. مرزها باید به روی پناهندگان باز شود

  


   مقدونیه  در هفته های اخیر و به دنبال به اجرا گذاشتن سیاستهای ضد پناهندگی توسط دولت مقدونیه،  از ایجاد دیوار مرزی گرفته تا سیاست ضد انسانی تفکیک پناهجویان، به سیاسی و غیر سیاسی، دهها نفر از پناهجویان دست به اعتراضات گسترده بر علیه این سیاستها زده اند.  در ادامه این اعتراضات روز گذشته حدود ۴۰ نفر در حمله پلیس ضدشورش به پناهجویان که مقدونیه مسیر آنها از یونان به سوی غرب اروپا را سد کرده، زخمی شده اند.گزارش ها حاکیست که پلیس مقدونیه موقتا وارد یونان شد و به سوی این افراد نارنجک مختل کننده حواس انداخت.  در هفته های اخیر پلیس مقدونیه با اتخاذ سیاست ضد انسانی تفکیک پناهجویان به “سیاسی” و”غیر سیاسی”، به تعداد زیادی از پناهجویان فرارکرده از جهنم جمهوری اسلامی اجازه ورود نمی دهد. در واکنش به این سیاست ضد انسانی پیش از سه هفته است که دهها پناهجوی ایرانی در مرز دست به اعتراض و مبارزه زده اند.  سیاست ضد انسانی دولت مقدونیه در برخورد به پناهجویان محکوم است. مرزها باید به روی ورود پناهجویان، از جمله پناهجویان فراری از جهنم جمهوری اسلامی بازشود.







Source  :  rowzane.

اغتشاگران با سلاح سرد به سخنرانی آذر منصوری حمله کردند


صبح امروز آذر منصوری عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت ایران اسلامی با دعوت انجمن اسلامی دانشگاه آزاد یاسوج برای سخنرانی حضور یافت که در پی آن حوادث تلخ و ناگواری پیش آمد. این اغتشاشات در حالی از سوی دلواپسان طرح و اجرا می شود که کشور به دلیل تهدیدات تروریستی داعش در حال آماده باش به سر می برد.

به دنبال حمله به خانم آذر منصوری در یاسوج، عارف یزدانی دبیر تشکل فرهنگ و سیاست با اشاره به اینکه روز چهارشنبه مجوز این برنامه صادر شده است، گفت: شب گذشته نیز فرماندار شهر آقای دکتر محمد کاظم نظری تاکید کردند که این برنامه برگزار شود. مسئول حراست دانشگاه آزاد هم در جلسه بود. اما در میان جلسه مسئول دفتر نمایندگی رهبری زنگ زد و گفت شنیدم قرار است برخورد فیزیکی علیه ایشان انجام شود که مراقب باشید اما فرماندار گفت حراست قول داده همه تمهیدات را انجام دهد.
به گزارش ایلنا٬ دبیر تشکل فرهنگ و سیاست دانشگاه شیراز ادامه داد: صبح خانم منصوری را به هتل آوردیم برای صبحانه که به ما خبر رسید اجازه ورود به اعضای تشکل را به سالن نمی‌دادند و وقتی وارد سالن شدیم دیدیم فقط اصولگرایان در سالن هستند. یک نفر از بچه‌های تشکل‌های اصلاح‌طلب را اجازه ورود نداده بودند. بعد که ما آمدیم شعار مرگ بر فتنه گر دادند و یک دفعه از سه طرف سالن شروع به حمله کردند و ما ایشون را اسکورت کردیم و به یک اتاق بردیم و حتی می‌خواستند در اتاق را بشکنند.
وی افزود: حتی وقتی ایشان سوار ماشین شدند به ماشین ایشان حمله کردند و در این درگیری‌ها سه نفر از دانشجویان اصلاح‌طلب آسیب دیدند، دو نفر از آقایان و یک نفر از خانم‌ها. که اون خانم می‌گوید یکی از دانشجویان اصولگرا با مشت به صورت ایشان زده است و در حال حاضر بیمارستان است. یکی دیگر از دانشجویان هم با چاقو ضربه خورده و ظاهرا وقتی یک خانمی با چاقو به خانم منصوری حمله کرده بود ایشان خود را حامل قرار داده بود.
عارف یزدانی افزود: آقای هدایتخواه، نماینده سابق اصولگرای یاسوج، آقای حسینی صدر مسئول نمایندگی ولی فقیه اصولگرا در سپاه و افراد دیگر سخنرانی کردند و بدون هیچ تنشی برگزار شده بود و با اینکه مسئولان دولت را به فساد متهم کرد اما کسی آسیبی ندید.
یک سایت محلی نزدیک به اصولگرایان در خبری نوشته بود امروز مطلع شدیم که با دعوت تشکل انجمن اسلامی دانشگاه آزاد یاسوج، آذر منصوری که از بایکوت نشینان دایره اصلاحات نیز بوده در دانشگاه آزاد یاسوج سخنرانی خواهد کرد، موضوعی که از خط قرمز‌های نظام و توجه نکردن به آن‌ها گذشته است.
در حالی که کشور بدلیل تهدیدات تروریستی داعش در آماده باش است این اتفاق توسط دلواپس ها برنامه ریزی و اجرا شده است.

Source  :  sahamnews

بحرین: خامنه‌ای قصد دارد در منطقه اختلاف ایجاد کند


وزارت خارجه بحرین کاردار سفارت جمهوری اسلامی ایران در منامه را احضار کرده و به "دخالت ایران در امور داخلی بحرین" اعتراض کرده است. این اعتراض پس از سخنرانی علی خامنه‌ای درباره "حکومت اقلیتی ظالم در بحرین" صورت گرفته است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه به نقل از خبرگزاری رسمی دولت بحرین، وزارت امور خارجه بحرین با احضار نمایندگی ایران در این کشور جمهوری اسلامی ایران را متهم به دخالت در امور داخلی بحرین کرده است.
احضار نمایندگی ایران در بحرین در ارتباط با سخنان اخیر آیت‌الله علی خامنه‌ای درباره بحرین صورت گرفته است. رهبر جمهوری اسلامی در روز چهارشنبه گذشته (۴ آذر / ۲۵ نوامبر) در دیدار با فرماندهان بسیج از حاکمان بحرین به عنوان یک "اقلیت ظالم صاحب قدرت" نام برده بود که نسبت به مردم بحرین فشار و اهانت و تحقیر روا می‌دارد.
به گزارش "وکالة انباء البحرین"، خبرگزاری رسمی دولت بحرین، حمید شفیع ‌زاده، کاردار سفارت ایران در منامه، پایتخت بحرین، نامه‌ای رسمی دریافت کرده که در آن دولت بحرین به "مداخله آشکار" در امور داخلی این کشور اعتراض کرده است.
خبرگزاری رسمی دولت بحرین از قول عبدالله عبداللطیف عبدالله، معاون وزیر امور خارجه بحرین، نوشته است که سخنان علی خامنه‌ای "دربرگیرنده تحریکی صریح و نشان‌دهنده قصدی روشن برای برانگیختن اختلاف و برافروختن آتش تنش‌ها در منطقه است".
به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر رهبر جمهوری اسلامی، علی خامنه‌ای در دیدار با فرماندهان بسیج در رابطه با موضع جمهوری اسلامی در منطقه گفته بود: «نمی‌توانیم در نزاع جبهه استکبار با جبهه ارزش‌ها و استقلال‌طلبی بی‌تفاوت باشیم و بر همین اساس مواضع جمهوری اسلامی ایران در قضایای مختلف منطقه بویژه موضوع فلسطین و مسائل بحرین، یمن و سوریه و عراق کاملاً روشن و منطقی است.»
خامنه‌ای در حالیکه از حمایت "دستگاه‌های مدعی دموکراسی و حقوق بشر از کسانی که مردم یمن را آماج حمله قرار داده‌اند" انتقاد کرده بود، در رابطه با بحرین گفته بود: «گناه مردم بحرین چیست؟ آیا آن‌ها خواهان چیزی جز حق رأی برای هر یک از مردم هستند؟ آیا این، دموکراسی نیست! مگر غربی‌ها مدعی حمایت از دموکراسی نیستند؟»
خبرگزاری "تسنیم" وابسته به سپاه پاسداران نیز در روز یکشنبه همراه با انتشار خبر احضار کاردار سفارت ایران در بحرین بدون نام بردن از علی خامنه‌ای، نوشته که وزارت امور خارجه بحرین "مدعی دخالت مسئولان عالی رتبه ایران در سخنرانی‌های خود در امور داخلی این کشور" شده است.
"تسنیم" به وقایع سال ۲۰۱۱ در بحرین اشاره کرده و نوشته که "خاندان حاکم بر بحرین برای سرکوب تظاهرات مردمی از اردن و پاکستان نیرو وارد می‌کند" اما وزارت امور خارجه این کشور "مدعی است که این کشور از هیچ کوششی در حمایت از منافع شهروندانش دریغ نمی‌کند".
این نخستین بار نیست که بحرین ایران را متهم به دخالت در امور داخلی خود کرده است. روابط ایران و بحرین در سال۲۰۱۱ رو به تیرگی گذاشت. در آن سال دولت بحرین حرکت‌های اعتراضی به رهبری شیعیان را سرکوب کرد.
معترضان شعار اصلاحات دموکراتیک را مطرح می‌کردند. در آن سال مقامات ایرانی به شدت از ورود نیروهای نظامی عربستان سعودی به بحرین به منظور "برقراری نظم و سرکوب معترضان" انتقاد کردند.
همچنین وزیر امور خارجه بحرین در ماه اکتبر گذشته در یک کنفرانس امنیتی در منامه ایران را "خطری به بزرگی داعش" برای کشورهای عربی خوانده بود. در اوایل ماه نوامبر ۵ شهروند بحرینی به اتهام "همدستی با سپاه پاسداران و خرابکاری" به حبس ابد و سلب تابعیت محکوم شدند.

Source  :   DW

اعتصاب غذای زندانیان سیاسی رجایی شهر در پی حمله زندانیانی "با سابقه شرارت"

سعید رضوی فقیه، سمت راست و سعید مدنی سمت چپ مورد حمله قرار گرفته اند.
سعید رضوی فقیه، سمت راست و سعید مدنی سمت چپ مورد حمله قرار گرفته اند.
وب سایت‌های خبری گزارش دادند که ۵ تن از زندانیان زندان رجایی شهر کرج در پی حمله زندانیانی "با سابقه شرارت" به زندانیان سیاسی، دست به اعتصاب غذا زده‌اند.
به نوشته وب سایت کلمه، دو تن از زندانیان بند ۴ زندان رجایی شهر که سابقه شرارت و درگیری دارند، پس از تهدید زندانیان سیاسی با چاقو به آنها حمله کرده و به ضرب و شتم آنان پرداختند.
در پی این حمله، پنج نفر از زندانیان سیاسی و عقیدتی روز شنبه هفتم آذر با اعلام اعتصاب غذا خواستار انتقال این زندانیان از بند زندانیان سیاسی شدند.
پویا جهاندار، زندانی سیاسی پیشین به بخش فارسی صدای آمریکا گفت که تفکیک زندانیان بر اساس نوع جرم در ایران روشی است که حکومت برای وارد کردن فشار بیشتر بر زندانیان سیاسی و عقیدتی از آن استفاده می‌کند.
او با انتقاد از اینکه حتی تعریف جرم سیاسی در ایران با وقفه روبرو شده است، گفت که برای فشار وارد کردن به زندانیان سیاسی و امنیتی، زندانیانی مانند سعید مدنی که به دلیل ابراز عقیده در زندان است را در کنار زندانیانی با جرایم خطرناک قرار می‌دهند.
به نوشته کلمه، سعید رضوی فقیه، سعید مدنی، جعفر اقدامی، بهزاد عربگل و کامران ایازی زندانیانی هستند که ضمن اعتصاب غذا خواستار انتقال این دو زندانی، از بند زندانیان سیاسی شده‌اند.

Source  :   VOA

تروریسم فقط «تروریسمِ بینا»!


«حضرتِ آقا» دقایقی پیش نامه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ای سراسر احساسی و عاطفی، این بار نه به جوانانِ ایران‌زمین، که خطاب به «جوانانِ غربی» بیرون دادند. در این نامه ایشان امر فرمودند که «تروریسمِ کور» محکوم است الی ماشاالله!

دزد و تروریست خطرناک
وبگردی می‌کردم و به خبری به مورخه اول اسفندماه سال ۱۳۹۳ خورشیدی برخوردم از احمد جنتی (نمیر کبیر)، دبیر شورای نگهبان. ایشان فرموده بودند : «جوانان داعش دنبال زنده کردن اسلام هستند». و در ادامه افزوده بودند که «باید جوانانی که سعی دارند به گروه‌های تکفیری و داعش بپیوندند را شناسایی کرده و آن‌ها را مورد ارشاد قرار داد»! این مفهومی دارد مثل پیام اخیر حضرت آقا که تروریسمِ کور را «بینا» کنند!
و اما «تروریسم بینا» چیست؟ به ذکر چند نمونه بسنده می‌کنم از میان صدها ترور خارج از کشور:
شاپور بختیار؛ ناخدا يکم نیروی دریایی ارتش شاهنشاهی ایران شهریار شفیق؛ عبدالرحمن برومند (پاریس)؛ عبدالرحمان قاسملو (وین)؛ ترور میکونوس/صادق شرفکندی (برلین)؛ فریدون فرخزاد (آلمان)؛ انفجار مرکز همیاری یهودیان در آرژانتین (بمب‌گذاری آمیا). این‌ها نمونه‌هایی از «تروریسم بینا» هستند.
بله، همان جوری که نمیر کبیر جمهوری‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ اسلامی، احمد جنتی، و بعد از آن هم حضرت آقا مرقوم فرمودند، تنها تروریسمی که در حیطه و زیر نظر حضرات (به ظاهر) نباشد محکوم است. تروریست باید ۱۰۰% و تمام وقت زیر نظر حضرات فعالیت کند تا محکوم نباشد. مثل علی وكيلی‌‌‌‌‌‌‌‌‌راد قاتل شاپور بختیار، تا از او به عنوان «قهرمان ملی» هم استقبال شود. اصطلاحا به این قبیل تروریست‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها «تروریست‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ِ بابصیرت» گفته می‌شود!
و اما در پایان پرسشی دارم از دولِ غربی: این دول ترورهای خارج از ایران و عموما در خاک اروپا که به اثبات هم رسیده را در جهت منافع خود نادیده گرفتند و دوازده سال وقت صرف رسیدن به «توافق اتمی» با رژیمی کردند که تفاوت قائل است میان تروریسمِ هدفمند (بینا) با تروریسم بی‌هدف (کور). رژیمی که با کلیتِ تروریسم مخالف نیست، آیا شما انتظار دارید به بند بندِ توافقِ هسته‌‌‌‌ای پای‌بند بماند؟!
غرب کی و چگونه یک رژیمِ جهل و خون و جنون که به مردمِ خودش هم رحم نمی‌کند و آنها را در میادین اصلی شهر قصابی می‌کند (قطع کردن دست و پا)، تحقیر می‌کند (شلاق زدن)، و جان‌شان را می‌ستاند (اعدام کردن به حکم الله) را محکوم خواهد کرد؟ و یک بار برای همیشه به معنای واقعی از «حقوق بشر» جدای از منافعِ سیاسی-اقتصادی دفاع خواهد کرد؟!

Source  :  tahlilrooz

پیش‌نویس تازه لایحه تامین امنیت زنان در ایران: قانون علیه قانون؟

لایحه امنیت زنان را دولت قبل تدوین کرد؛ اما بررسی آن در کمیسیون لوایح متوقف شد و بعد هم دولت دهم به پایان رسید. دولت یازدهم بیش از یک سال است که درباره تهیه پیش‌نویس آن حرف می‌زند و می‌گوید ۱۰ ماده آن با همکاری قوه قضائیه تعیین شده است.
اکنون بار دیگر به مناسبت روز جهانی خشونت علیه زنان حرف از تدوین پیش‌نویس این لایحه به میان آمده و معاون رییس جمهوری ایران در امور زنان و خانواده گفته است که این معاونت در حال آماده‌سازی پیش‌نویس لایحه جامع امنیت زنان است. این در حالی است که خشونت ساختاری و سیستماتیک به زنان در ایران، به وسیله بسیاری از قوانین رسمی اعمال می‌شود.
violence against women

تدوین و ارائه لایحه تامین امنیت زنان در برابر خشونت با همکاری قوه قضاییه در دولت قبل آغاز شد ضمن آنکه در ماده ۲۳۰ قانون پنجم توسعه کشور نیز پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی و بازنگری قوانین و مقررات در قالب ۱۴ محور جزو ماموریت‌های معاونت امور زنان و خانواده تعیین شده که باید با همکاری دستگاه‌های اجرایی به انجام برسد.
لایحه تامین امنیت زنان در برابر خشونت در ۸۱ ماده و پنج اصل به صورت بسیار جامع تدوین شده بود که مجموعه‌ای از تدابیر در حوزه‌های مختلف را در بر می‌گرفت اما با ایراد کمیسیون لوایح مجلس شورای اسلامی بررسی آن متوقف شد و شرانجام با پایان کار دولت دهم از دستور کار خارج شد.
در دولت یازدهم این لایحه دوباره پیگیری شد. طی توافقی با قوه قضائیه، قرار شد در بخش مورد ایراد، ۱۰ ماده که پیش نویس آن با عنوان جرم‌انگاری مصادیق خشونت علیه زنان به‌ویژه خشونت خانگی تهیه شده، گنجانده شود.
اما در زمینه تدابیر بازدارنده، حفاظتی و حمایتی این لایحه، هم طی بررسی‌ها مشخص شده که هماهنگی لازم بین دستگاه‌های مختلف در این زمینه وجود ندارد. به همین دلیل پیشنهاد تشکیل شورای هماهنگی پیشگیری و مقابله با خشونت علیه زنان و ایجاد مرجع ملی صیانت از زنان دربرابر خشونت در وزارت دادگستری ارائه شده که تاکنون در حد پیشنهاد باقی مانده است.
 وزارت کشور نیز پیش‌نویس سند موضوع ماده ۲۲۷ قانون برنامه پنجم توسعه را تهیه کرده که به وظیفه دولت در تدوین سند ملی امنیت زنان و کودکان در روابط اجتماعی اشاره دارد و اسفند سال گذشته آن را به معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری تحویل داده است.
کمیسیون لوایح مجلس برای پرهیز از پراکنده‌کاری در مقوله خشونت علیه زنان، تلفیق لایحه تامین امنیت زنان و سند ملی امنیت زنان و کودکان در روابط اجتماعی را پیشنهاد کرده است. معان امور زنان اما گفته که به هیج وجه امکان تلفیق این دو وجود ندارد زیرا ماهیت لایحه و سند یکی نیست. همچنین ماده ۲۲۷ قانون برنامه پنجم توسعه هم مورد ایراد واقع شده زیرا عجولانه نوشته شده و زنان در کنار کودکان قرار گرفته و به مباحث خشونت علیه زنان در خانواده و جامعه و خشونت های خانگی در آن توجه نشده است.
همچنین، سندی به نام سند ملی پیشگیری از خشونت نیز توسط وزارت بهداشت تهیه شده است که از بعد بهداشتی و سلامت به این موضوع نگاه می‌کند.
شهیندخت مولاوردی
شهیندخت مولاوردی
اکنون مولاوردی در صحبت‌های خود در همایش «زنان، امنیت و توسعه پایدار» در دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد، ضمن اعلام خبر تهیه پیش‌نویس لایحه امنتی زنان، خشونت علیه زنان را علت بسیاری از نقض حقوق‌هایی دانسته که در زندگی زنان رخ می‌دهد و آنان را از بهره‌مندی از فرصت‌ها باز می‌دارد. به گفته او، خشونت علیه زنان یک معلول نیز هست؛ عوامل چند وجهی آن را به وجود می‌آورند و نمی‌توان آن را با یک عامل دانست و درباره علت خشونت نیز بحث‌های فراوانی وجود دارد.
مولاوردی ازدواج‌های اجباری و زودهنگام را سبب آسیب‌های فراوان اجتماعی دانسته و گفته که خشونت یک چرخه‌ است و بسیاری از افراد خشن امروزی در واقع قربانی خشونت در دوران کودکی بوده‌اند.
مولاوردی گفته است: «باید از ظرفیت‌های سازمان‌های مردم نهاد در این زمینه استفاده کرد؛ این سازمان‌ها به آرامی در حال تبدیل به ابزارهای مطمئن و قدرتمندی می‌شوند.»
 جلب مشارکت مردان، ترویج کارهای خانگی توسط مردان و ایجاد شرایط مناسب زندگی و فارغ از فشارهای روانی توسط آنان از راه‌حل‌هایی است که از سوی معاون امور زنان دولت ایران مطرح شده است.
تدوین لایحه‌ای که خشونت علیه زنان را جرم‌انگاری کند و امکان پیگیری قضایی را برای زنان خشونت دیده فراهم کند، گام مثبتی برای حمایت از زنان خشونت‌دیده به شمار می‌آید اما خشونت ساختاری و سیستماتیک به زنان در ایران، آسیبی است که از سوی بسیاری از قوانین اعمال می‌شود.
بر این اساس لایحه تامین امنیت زنان بدون تغییر قوانین خشن نمی‌تواند از خشونت‌های بنیادین نسبت به زنان بکاهد. مجاز بودن ازدواج کودکان در ایران، تبعیض‌های قانونی برای اشتغال و تحصیل، محر،میت زنان از حقوق اساسی در زمینه ازدواج و طلاق و سرپرستی فرزندان و کنترل پوشش و رفتار زنان با حمایت قانون، تنها نمونه‌هایی از خشونت ساختاری و قانونی علیه زنان در ایران هستند.

Source  :  radiozamaneh