۱۳۹۷ شهریور ۹, جمعه

صحبتهای دختر کشیش ویکتور در مورد صدور حکم غیر عادلانه برای خانواده اش از طرف دادگاه انقلاب اسلامی

تایید چهار حکم در دادگاه تجدیدنظر: محکومیتهای فلهای برای مسیحیان توسط دادگاه انقلاب
شهریور 5، 1397





دابرینا بت تمرز دختر کشیش ویکتور بت تمرز و شامیرام عیسوی که به ترتیب با حکم 10 سال و پنج سال زندان روبرو و این روزها منتظر رای دادگاه تجدیدنظر هستند به کمپین حقوق بشر در ایران گفت: «انتظار داریم که این اتهامات برداشته و حکمهای آنها نقض شود. به دلیل اینکه هیچ مدرکی برای اثبات اتهاماتشان وجود ندارد. علاقه به مسیحیت و انجام امور مذهبی که نمیتواند منجر به زندان شود. "

کشیش ویکتور بت تمرز 64 ساله و شامیرام عیسوی 63 ساله هر دو مسیحیان آشوری هستند که با حکمهای سنگین 10 و 5 سال حبس مواجه هستند. همچنین دو نوکیش مسیحی به نامهای هادی اصغری و امین افشار نادری نیز به ترتیب با 10 سال و 15 سال حبس مواجه هستند. همگی آنها در حال حاضر با قرار وثیقه آزاد و منتظر رای شعبه 36 دادگاه تجدیدنظر هستند. به گفته منصور برجی، مدیر سازمان ماده 18 "تاکنون یک جلسه از دادگاه تجدیدنظر آنها برگزار شده و احتمالا یکی دو جلسه دادگاه دیگر هم تا صدور رای نهایی دارند."

ویکتور بت تمرز، کشیش کلیسای "پنطیاکستی" برای آشوریان در خیابان شهرآرا تهران بود. این کلیسا آخرین کلیسای فارسی زبان آشوریان بود که در تاریخ 19 مارچ 2009 (29 اسفند 88) تعطیل شد. پس از آن این کشیش و همسرش برای علاقمندان در کلیساهای خانگی فعالیت داشتهاند.

دابرینا بت تمرز با اظهار اینکه پرونده پدر و مادرش با اظهار نگرانی از حکم نهایی والدینش به کمپین درباره مصادیق اتهام آنها گفت: «پدر و مادر من بدون مدرک به اتهامات سنگین محکوم شدهاند. در حکم پدرم آمده که او به کشورهای آمریکا، سوئد و هلند برای شرکت در سمینارهای مذهبی شرکت کرده در حالی که او هیچ وقت پایش را داخل این کشورها نگذاشته و ویزای این کشورها را نگرفته است. پدرم به کشور سویس، ترکیه و جاهای دیگر سفر کرده است. مثلا به سویس آمده تا من را ببیند "

دابرینا بت تمرز که در کشور سوییس زندگی میکند با اظهار اینکه آنها مسیحیزاده هستند به کمپین گفت: «وقتی کلیسا را ​​هنوز نبسته بودند در کلیسا به زبان فارسی دعا خوانده میشد. مثلا من زبان آشوری را میدانم اما به خواندن و نوشتن زبان آشوری مسلط نیستم بنابراین راحتتر بود که همه سرودها و دعاها و نماز خواندنمان به زبان فارسی باشد، اما حرف زدن به زبان فارسی در کلیسا نمیتواند جرم تلقی شود. پدر و مادرم هیچ وقت در خیابان تبلیغ مسیحیت را انجام ندادند. بعد هم که کلیسا را ​​از ترسشان بستند. مشارکت خانگی تشکیل شد که جمع شدن در خانه و دعا خواندن هم گناه نیست، غیرقانونی نیست و اقدام علیه امنیت ملی به حساب نمیآید. "

کشیش ویکتور بت تمرز به همراه هادی عسگری و امین افشار نادری در تاریخ 13 خرداد ماه 1396 در شعبه 26 دادگاه انقلاب به ریاست قاضی احمدزاده محکوم شدند. بت تمرز و هادی عسگری هر کدام به 10 سال حبس و امین افشار نادری به 15 سال حبس محکوم شد. علاوه بر این هر سه آنها به دو سال ممنوعیت خروج از کشور محکوم شدند.

اتهامات کشیش ویکتور بت تمرز و هادی عسگری و امین افشار نادری اقدام علیه امنیت کشور از طریق تشکیل کلیسای خانگی و شرکت در سمینارهای خارج از کشور و "تبشیر مسیحیت صهیونیستی" است. امین افشار نادری علاوه بر اینها متهم به "توهین به مقدسات" است.

مدتی بعد شامیرام عیسوی همسر کشیش بت تمرز نیز در همان شعبه 26 دادگاه انقلاب در تاریخ 16 دی 96 به اتهام اقدام علیه امنیت ملی از طریق "تشکیل و اداره کلیساهای خانگی، شرکت در سیمنارهای خارج از کشور و اموزش رهبران مسیحی در ایران جهت جاسوسی" به پنج سال حبس محکوم شد.

کیارش عالیپور، سخنگوی ماده 18 پیش از این درباره اتهام شامیرام عیسوی به کمپین گفته بود که هیچ مدرکی که شاهد فعالیت جاسوسی خانم عیسوی باشد وجود ندارد.

عالیپور گفته بود: «خانم عیسوی در بازجویی بارها توضیح داده پس از تعطیلی کلیسا در کلیساهای خانگی شرکت میکرده و با شرکتکنندگان دعا میخواندند و درباره کتاب مقدس حرف میزدند. جای شگفتی دارد که امنیت ملی یک کشور با گردهمایی ایمانداران به مسیح به خطر بیفتد. خانم عیسوی و همسر کشیش تمام زندگیشان در فعالیت دینی خلاصه شده، ماموران میتوانند کلیسا را ​​تعطیل کنند اما پس از تعطیلی کلیسا که فعالیت آنها را هم نمیتوانند متوقف کنند. طبیعی است کسی که تمام زندگیش به آموزش دینی سپری شده پس از تعطیلی کلیسا هم این کار را خواهد کرد. اما شرکت در جلسات و فعالیت دینی معنای جاسوسی ندارد. "

این افراد در دو تاریخ متفاوت از سوی ماموران وزارت اطلاعات و نیروی انتظامی بازداشت شدند. در تاریخ پنجم دی ماه 1393 جشنی به مناسبت میلاد مسیح در خانه کشیش ویکتور بت تمرز در تهران برگزار شده بود که ماموران وزارت اطلاعات با هجوم به این خانه تعدادی از مهمانان را بازداشت کردند. کاویان فلاح محمدی و امین افشار نادری از جمله مهمانهای آن شب بودند که به همراه صاحبخانه کشیش ویکتور بت تمرز و 14 نفر دیگر بازداشت و به زندان اوین منتقل شدند. همگی آنها پس از مدتی با قرار وثیقه از زندان آزاد شدند.

دو سال بعد در تاریخ پنجم شهریور ماه 1395 ماموران نیروی انتظامی با حمله به باغی در منطقه فیروزکوه در شمال تهران هادی عسگری، امین افشار نادری (برای بار دوم) امیر سامان دشتی، محمود دهنوی و رامئیل بت تمرز فرزند کشیش بت تمرز بازداشت و به زندان اوین منتقل شدند. این تعداد به همراه خانوادههایشان برای تفریح ​​به باغی در منطقه فیروز کوه در شمال تهران رفته بودند. پیش از این منصور برجی در گفتگویی با کمپین گفته بود که این افراد "در باغی که ملک شخصی است" به همراه خانوادههایشان برای تفریح ​​به باغی در فیروزکوه رفته و فعالیت خاصی نداشته اند.

Source  :کمپین حقوق بشر ایران

۱۳۹۷ شهریور ۸, پنجشنبه

مروری بر زندگی شهید‌ کشیش‌هایک هوسپیان‌مهر



مروری بر زندگی شهید‌ کشیش‌هایک هوسپیان‌مهر 

 

 

اسقف هایک در سال ۱۹۶۷ با تاکوهی مارگوسیان ازدواج کرد و خداوند به آن‌ها ۴ فرزند بخشید. ایشان پس از ازدواج، در حالی که تنها ۲۲ سال سن داشتند، از سوی رهبران کلیسا به‌مقام کشیشی کلیسای مجیدیه دستگذاری شدند. سپس در سال ۱۹۶۸ عازم استان مازندران شدند و در شهر گرگان کلیسایی تأسیس نمودند. در سال ۱۹۶۹، هنگامی که جهت تقدیس کلیسای گرگان به‌اتفاق همسر و فرزند ۶ ماهه‌شان عازم گرگان بودند، اتومبیل‌شان به‌شدت با یک تراکتور تصادف ‌کرد. نوزاد ۶ ماهه ایشان بر اثر این تصادف نزد خداوند ‌رفت و جراحات اسقف هایک و همسرشان نیز چنان شدید بود که احتمال می‌رفت تا پایان عمر قادر به راه رفتن نباشند. اما ایشان به‌زودی بهبود یافتند و با وجود این تجربۀ تلخ، به‌مدت ۱۴ سال در کمال وفاداری در استان مازندران خدمت کردند.
ایشان در سال ۱۹۸۰ با هدایت الهی به تهران رفتند و در سال ۱۹۸۲ در مقام ناظر کلیساهای جماعت ربانی ایران انجام وظیفه نمودند. اسقف هایک در ایجاد همکاری و اتحاد بیشتر بین کلیساهای پروتستان ایران نقشی کلیدی ایفا نمودند و بویژه بر اصل اتحاد کلیسا به‌عنوان بدن مسیح تأکیدی خاص داشتند. ایشان در زمینۀ موسیقی نیز استعداد فراوان داشتند و سرودهای روحانی متعددی با صدای گرم و آرام‌بخش ایشان موجود است که تاکنون باعث برکت بسیاری از مسیحیان شده است. همچنین با پشتکار شخصی خودشان توانستند به‌خوبی بر زبان انگلیسی تسلط پیدا کنند.
شخصیت محبوب و دوست‌داشتنی اسقف هایک و نیز تلاش‌های خستگی‌ناپذیر ایشان سبب شد که کلیسای ایران تحت رهبری ایشان به‌طرزی چشمگیر رشد کند. اسقف هایک به‌راحتی با کلیساهای مختلف ارتباط برقرار می‌کرد و تمام ایمانداران را به‌دور از هر نوع تعصب و تبعیض خدمت می‌‌نمود.
روحیۀ شبانی ایشان باعث شد با شنیدن خبر صدور حکم اعدام برادر فارس خود کشیش مهدی دیباج، در کمال شجاعت این خبر را در سراسر جهان منتشر سازد و برای آزادی وی از هیچ تلاشی فروگذار ننماید. عاقبت نیز این تلاش‌ها به‌ثمر رسید و مقامات حکومت مهدی دیباج را از زندان آزاد کردند، اما چند روز بعد پیکر خونین اسقف هایک در حالی که به‌طرزی فجیع با ضربات چاقو به قتل رسیده بود در حومۀ تهران پیدا شد.


او دلیرانه تا پای جان به‌خاطر مسیح ایستاد و برای همۀ ما الگویی از شهامت و غیرت برجای نهاد. به‌پاس این شجاعت، کمیسیون آزادی مذهبی وابسته به سازمان جهانی کلیساهای بشارتی در روز ۱۹ نوامبر ۱۹۹۴ طی جلسۀ باشکوهی جایزۀ آزادی مذهب آن سال را به نیابت از اسقف هایک به همسر ایشان اهدا نمود، و روز ۲۰ نوامبر را نیز روز دعای جهانی برای کلیسای ایران نامگذاری کرد. این واقعه و نیز چاپ دفاعیۀ مهدی دیباج در روزنامه تایمز باعث شد که کلیسای کوچک ایران ماهیتی جهانی پیدا کند و در نتیجه میلیون‌ها مسیحی تا به امروز برای پیشرفت ملکوت خدا در ایران در حال دعا هستند.


یرای دیدن فیلم فریادی از ایران بر اساس زندگی کشیش هایک هوسپیان مهر می توانید به آدرس زیر مراجعه کنید

https://www.youtube.com/watch?v=Uv_NFCsu0Ls&t=14s


Source  :ماده18 

۱۳۹۷ شهریور ۶, سه‌شنبه

فشار حکومت آخوندی به مسیحیان و نوکشیشان شدت یافته است



فشار حکومت آخوندی در ماه های اخیر به مسیحیان و نوکشیشان مسیحی شدت یافته است





طبق گزارش سازمان ماده18:

رژیم آخوندی و سپاه پاسداران اسلامی در ماهای گذشته به آزار و اذیت مسیحیان و نو کشیشان مسیحی شدت بخشیده
و به جرم جاسوسی به حبسهای طولانی مدت محکوم میکند
در حالی که جرم آنها فقط ایمان و مذهبشون بوده و اقدام به برگزاری جاسلات کلیسای خانگی و جشنهای مخصوص مسیحیت بوده ولی توسط دادکاه اسلامی به جرم امنیتی دستگیر و مجازات شدن.

Source  :ماده18

عفو بین‌الملل خواستار نقض احکام زندان صادر شده علیه چند تن از مسیحیان شد




عفو بین‌الملل خواستار نقض احکام زندان صادر شده علیه چند تن از مسیحیان شد 

 


عکس از ماده۱۸: از چپ به راست- کشیش ویکتور بت تمرز، شامیرام عیسوی، امین افشار نادری، هادی عسگری
به دنبال انتشار گزارش‌های متعدد توسط سازمان «ماده ۱۸» از نقض حقوق گروهی از مسیحیان ایرانی، سازمان عفو بین‌الملل دیروز ۲۳ اگوست ۲۰۱۸ (۱ شهریور ۹۷) با صدور یک فراخوان اقدام فوری خواهان «نقض احکام صادره علیه کشیش ویکتور بت‌تمرز، همسر وی شامیرام عیسوی، و نوکیشان مسیحی امین افشارنادری و هادی عسگری» شد.
در فراخوان عفو بین‌الملل، درباره این احکام امده است: صدور این احکام «تنها به دلیل استفاده مسالمت آمیز از حق آزادی‌های دین و عقیده، بیان، و گردهمایی و اجتماعات از طریق ایمان مسیحی آنها بوده است»
در گزارش‌هایی که پیشتر توسط سازمان ماده۱۸ منتشر شده است کشیش ویکتور بِت تمرز و شامیرام عیسوی، که از مسیحیان آشوری هستند، به همراه نوکیشان مسیحی امین افشار نادری و هادی عسگری به احکام دراز مدتی از پنج تا پانزده سال زندان محکوم شده‌اند. مقامات قضایی ایران فعالیت‌های مسالمت‌آمیزی مانند برگزاری جشن کریسمس به شکل خصوصی، راه‌اندازی و برپایی کلیساهای خانگی و مسافرت به خارج از کشور برای شرکت در سمینارهای مسیحی را «فعالیتهای غیر قانونی کلیسایی» و «اقدام علیه امنیت ملی» قلمداد کرده‌اند.
نامبردگان مسیحی پس از تودیع وثیقه، اکنون خارج از زندان و در انتظار دریافت حکم دادگاه تجدید نظر هستند.
سازمان عفو بین الملل در فراخوان خود از عموم مردم دعوت کرده است تا با پیوستن به این کمپین خواهان «متوقف شدن آزار و اذیت، بازداشت‌های خودسرانه و حبس مسیحیان، به ویژه نوکیشان مسیحی، در ایران» شوند.

Source  :Article18