۱۳۹۴ آبان ۱۶, شنبه

تیم فوتسال زنان با دستور ویژه به گواتمالا می‌رود

با دستور ویژه رییس جمهوری ایران، تیم ملی فوتسال زنان به گواتمالا خواهد رفت. پیش‌تر اعلام شده بود که به دلیل مشکلات ویزا، این سفر لغو شده است.
جام جهانی فوتسال زنان در سال ۲۰۱۵ به میزبانی گواتمالا برگزار می‌شود و از تیم ملی ایران نیز بعد از قهرمانی در مسابقات آسیایی برای حضور در این تورنمنت جهانی دعوت شده است.
محمدرضا تابش، نایب رییس اول فراکسیون ورزش مجلس به خبرگزاری ایسنا گفته که رییس جمهوری به وزارت ورزش و وزارت امور خارجه دستور ویژه داده که شرایط اعزام تیم ملی فوتسال بانوان به جام جهانی را فراهم کند.
او گفته که تورنمنت بین‌المللی گواتمالا چون زیر نظر فیفا برگزار می‌شود برای ایران حایز اهمیت است و فدراسیون فوتبال عزمش را برای حضور در این رقابت‌ها جزم کرده بود، اما به دلیل مشکل ویزای گواتمالا تاکنون اعزام این تیم به رقابت‌ها منتفی اعلام شده بود. اما با پیگیری‌های انجام شده شرایط برای اعزام تیم فوتسال زنان به جام جهانی فراهم شده است.
به گفته تابش، وزیر امور خارجه تلاش‌ها برای امکان گرفتن ویزای فرودگاهی گواتمالا در جریان است و قرار است وزارت ورزش کلیه هزینه‌های این سفر را پرداخت کند.
پس از اعلام خبر لغو سفر تیم فوتسال زنان ایران به این تونمنت جهانی، واکنش‌های زیادی در رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی ایجاد شد و فعالان زنان قصد داشتند کمپین‌هایی برای اعتراض به این وضعیت ایجاد کنند و به شیوه‌های مختلف به دولت ایران برای تغییر این تصمیم فضار بیاورند که این واکنش‌ها در راخل ایران به واکنش متقابل ایجاد شد تا جایی که نایب رییس فدراسیون فوتبال گفته بود: «خبر کذبی را منتشر می کنند که فدراسیون حاضر نشد بانوان فوتسالیست ایرانی را برای گرفتن ویزا به امارات ببرد؟! سوال من اینجا است که چرا ما باید اگر چنین موقعیتی باشد، از آن استفاده نکنیم. بعد بی بی سی و تلویزیون‌های بیگانه هم با دیدن این خبر و چون دانش و شعور کافی ندارند در مورد آن صحبت می کنند، می‌گویند به به بانوان فوتسالیت ایرانی ظلم شده است.»
تابش هم به واکنش رسانه‌های خارج از کشور به این موضوع  اشاره کرده و گفته است: «متاسفانه برخی از رسانه‌های معاند طی روزهای اخیر موضوع عدم اعزام تیم ملی فوتسال بانوان به رقابت‌های گواتمالا را به نگاه‌های جنسیتی ربط داده بودند در حالی که دولت و مجموعه فدراسیون فوتبال همواره نگاه حمایتی نسبت به ورزش بانوان خصوصا ورزش قهرمانی زنان ایران داشته است و موضوع تبعیض جنسیتی در اعزام بانوان توهمی بیش نیست.»
مسئولان ورزش زنان بارها در مصاحبه‌های خود اعلام کرده‌اند که تیم‌های ملی زنان باید برای کسب انگیزه و تجربه در مسابقات بین‌المللی حضور داشته باشند اما ورزشکاران زن ایران به دلایل مختلف از جمله کمبود بودجه بارها از امکان شرکت در مسابقات بین‌المللی باز مانده‌اند.

Source  :radiozamaneh

بازداشت شماری از «مدیران شبکه‌های اجتماعی» در قزوین

قرارگاه سایبری سپاه صاحب الامر قزوین  از شناسایی و بازداشت تعدادی از «مدیران گروه‌های شبکه‌های اجتماعی» در این شهر خبر داد.

خبرگزاری تسنیم که به سپاه پاسداران نزدیک است، عصر شنبه شانزدهم آبان‌، اعلام کرد که تعدادی از مدیران گروه‌های شبکه‌های اجتماعی در شهر قزوین بازداشت شدند.
این خبرگزاری به نقل از سپاه صاحب‌الامر قزوین اعلام کرده است که مدیران ۱۷۰ گروه فعال در شبکه‌های مجازی موبایلی را که «متهم به فعالیت در حوزه‌های ضد امنیت اخلاقی هستند»، شناسایی کرده و تعدادی از آن‌ها را به مراجع قضایی تحویل داده است.
اتهام این افراد «تسهیل شیوه دست‌یابی کاربران به مطالب مستهجن از طریق راه‌اندازی گروه در شبکه‌های موبایلی، انتشار متون مبتذل و مستهجن و انتشار مطالب توهین آمیز به قومیت‌ها و چهره‌های شاخص ملی و مذهبی» اعلام شده است.
جزئیات بیشتری در باره اینکه بازداشت‌شدگان عضو کدام یک از شبکه‌های مجازی هستند منتشر نشده است. این بازداشت‌ها پس از آن صورت می‌گیرد که فشارهای سیاسی و امنیتی برای مسدود شدن تلگرام در ایران افزایش یافته است.
هفته گذشته «کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه رایانه‌ای» با مسدود شدن پیام‌رسان تلگرام مخالفت و تصمیم‌گیری در باره آن را به آینده موکول کرد. به رغم این تصمیم، محمدرضا فرنقی‌زاد مدیرکل روابط عمومی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات از اقدام دولت برای مسدود کردن برخی از کانال‌های تلگرام خبر داد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران در واکنش به این خبر، پنجسنبه ۱۵ آبان گفت: «تلگرام یا هر شبکه اجتماعی دیگر در صورتی فیلتر می‌شوند که وارد فضای غیر اخلاقی شوند».
پاول دوروف، مؤسس پیام‌رسان تلگرام، مهرماه امسال از درخواست دولت ایران برای جاسوسی از شهروندانش خبر داد و گفت که این درخواست را رد کرده است. او سه‌شنبه ۱۳ آبان گفت: «دولت ایران درخواست برای به کارگیری هر گونه ابزار جاسوسی از تلگرام را انکار کرده و گفته است منبع درخواست‌هایی که من دریافت کرده‌ام جعلی‌ است و هیچ مقام قانونی بالاتری آن را تایید نکرده است».
دولت ایران از روز چهارشنبه ۱۳ آبان دسترسی به برخی از کانال‌های تلگرام را مسدود کرده است.
 
 
Source  :radiozamaneh.

یک زندانی اهل سنت کُرد در آستانه اعدام

مدیار سمیع‌نژاد
– قاضی گفت که شما سنی بودن‌تان جرم است و این اولین جرمی است که مرتکب شدید. دومین جرم‌ کرد بودن‌تان است. اقدام تبلیغی هم کردید علیه جمهوری اسلامی و این سه جرم نابخشودنی است که مرتکب شدید. فقط سنی بودن‌تان جرمش اعدام است چه برسد به این‌که کرد هم هستید و تبلیغ هم کردید علیه نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران.

این روایت منبعی مطلع از وضعیت شهرام احمدی است که خواست نامش فاش نشود. او به رادیو زمانه می‌گوید: «شهرام احمدی در چنین دادگاهی و با چنین ذهنیتی محکوم به اعدام شده.»
شهرام احمدی، زندانی سیاسی اهل سنت کرد که به اعدام محکوم شده و در روزهای گذشته حکم اعدامش در دیوان عالی کشور تایید شد، این صحبت‌ها را در یک دادگاه پنج دقیقه‌ای از قاضی مقیسه شنیده است. احمدی از اردیبهشت ماه سال ۱۳۸۸ بازداشت است و در زندان به سر می‌برد.
حکم اعدام این زندانی ابتدا به وکیل او ابلاغ شده و اکنون به اجرای احکام رفته است.

از روز بازداشت

بازداشت شهرام احمدی همراه با تیراندازی بوده که منجر به آسیب‌دیدگی جسمی او شده است. اتفاقی که بر اساس گزارش‌های موجود به دفعات در آن بازه زمانی در هنگام دستگیری‌ها در کردستان اتفاق افتاده است: «ششم اردیبهشت ماه سال ۸۸، وقتی شهرام بعد از نماز عشا از مسجد بیرون آمده، چند نفر در کوچه بوده‌اند، شهرام داشته راه خود را می‌رفته که فرمان ایست داده‌اند. شهرام نایستده و به راه خودش ادامه داده که از پشت به او شلیک کرده‌اند. تیر از پشت به کلیه چپش خورده و به روده‌اش هم آسیب زده. همانجا سوار ماشینش کرده‌اند و برده‌اند بیمارستان.»
این منبع نزدیک به شهرام احمدی از دلیل تیراندازی اظهار بی‌اطلاعی می‌کند و به «جو امنیتی»‌ای اشاره می‌کند که قبل از سفر علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی به کردستان در آن مناطق ایجاد شده: «چند روز قبل از بازداشت شهرام احمدی و حتی تا ۲۰ روز بعد از سفر رهبری، کل کردستان به نوعی حکومت نظامی بود. این نبود بگوییم فقط دستگیر می‌کردند. برای هر دستگیری حکم تیر داشتند. این را می‌توانید تحقیق کنید. اکثر افرادی که در آن مدت در کردستان بازداشت شده‌اند، دستگیری‌شان همراه با تیراندازی بوده است.»
احمدی بعد از بازداشت برای درمان به بیمارستان منتقل می‌شود و بازجویی از او در‌‌ همان بیمارستان آغاز می‌شود: «مأموران سپاه در بیمارستان بوده‌اند و به محض آنکه به هوش آمده بازجویی‌ها شروع شده. بعد از سه روز منتقلش کردند بیمارستان ارتش که آن‌جا هم توسط لباس شخصی‌ها بازجویی شده. در مجموع در تمام مدت ۱۷ روزی که در بیمارستان بوده مورد بازجویی قرار گرفته تا این‌که منتقل شده به بازداشتگاه اطلاعات. چون تازه عمل کرده بوده مورد آزار جسمی قرار نگرفته، ولی از نظر روحی تحت فشار بوده.»
این زندانی اهل سنت کرد در طول شش سال و هفت ماهی که در زندان بوده، به بازداشتگاه‌ها و زندان‌های مختلف منتقل شده است. ابتدا حدود ۱۲ ماه در بازداشتگاه اطلاعات سنندج بوده و بعد از آن به مدت ۲۱ ماه به بازداشتگاه اطلاعات زنجان منتقل می‌شود. پس از آن به زندان اوین در تهران انتقال داده می‌شود. ۴۰ روز را در سلول انفرادی به سر می‌برد و پنج ماه هم در بند ۳۵۰ تا این‌که سرانجام به زندان رجایی‌شهر کرج منتقل می‌شود و حالا در همین زندان است.

انفرادی و شکنجه



شهرام احمدی
شهرام احمدی حدود ۳۳ ماه در سلول‌های انفرادی نگهداری شده و تا سه ماه و نیم بعد از بازداشتش نفهیم اتهام نشده است: «بعد از سه ماه و نیم یک نفر از دادگاه به شهرام اتهام اقدام علیه امنیت ملی و محاربه را تفهیم می‌کند. دلیل این اتهام را تبلیغاتی عنوان کرده‌اند که او قبل از سفر رهبری به کردستان کرده است. تبلیغاتی از طریق پخش سی‌دی و جزوه‌هایی که می‌گویند در خانه‌اش پیدا کرده‌اند. او این اتهام‌ها را نپذیرفته چون چنین جزوه‌ها و سی‌دی‌هایی اصلا در خانه‌اش نبوده که بخواهند پیدا کنند.»
بودن در سلول انفرادی از مهم‌ترین موارد «شکنجه و آزار» است که شهرام احمدی مدتی طولانی با آن روبه‌رو بوده است: «کتک زدن، تحقیر، توهین، تهدید، شوک الکتریکی با شوکر که خیلی از این موارد وقتی اتفاق ‎افتاده که به شهرام دست‌بند و پابند زده بودند. اما سخت‌ترین شکنجه و آزاری که او در دوران بازجویی دید‌‌ه همان سلول انفرادی بوده که خیلی از آن زجر کشیده است. شهرام مریض بوده و به هیچ امکاناتی هم دسترسی نداشته و به خاطر تیری که خورده بود شدیدا مشکل داشته.»
انفرادی‌های سنندج به مراتب بدتر از دیگر زندان‌ها و بازداشتگاه‌ها بوده است. این منبع آگاه از قول شهرام احمدی می‌گوید: «در سنندج سلول‌های کوچکی هست به ابعاد دو و نیم متر در یک و نیم متر. سه نوع سلول آن‌جا وجود دارد. سلول‌های بزرگ‌تر هم هست که فقط دستشویی دارند. زندانیان باید آب گرم بخوردند. تلفن و ملاقت هم ندارند.»
وقتی شهرام احمدی به بازداشتگاه اطلاعات زنجان منتقل می‌شود هم تا سه ماه اول از تلفن و ملاقات و حتی هواخوری محروم بوده است. بعد از آن هر ۴۵ روز یک بار می‌توانسته تلفن بزند و هر سه ماه یک بار ملاقات داشته. ملاقات هم این‌طور بوده که منتقل می‌شده زندان زنجان و آنجا به صورت کابینی ملاقات داشته.»
او در طول ۱۲ ماه بازداشت در زندان سنندج صد‌ها ساعت بازجویی شده است: «بازجویی‌هایی طولانی. بعضی روز‌ها او را می‌برده‌اند اتاق بازجویی و تنها یک سوال می‌پرسیده‌اند و می‌رفته‌اند.»
در طول این بازجویی‌ها او «مجبور» به اعتراف تحت «شکنجه و آزار» شده است: «از او در بازداشتگاه اطلاعات سنندج اعتراف تلویزیونی هم گرفته‌اند و خواسته‌اند که بگوید اتهام محاربه را قبول دارد. تا حالا که آن را پخش نکرده‌اند البته. یا اعترافات دیگری بوده که در برگه‌های بازجویی از او گرفته‌اند. یا برگه‌های بازجویی سفیدی بوده که مجبورش کرده‌اند آن‌ها را امضا کند و اثر انگشت بزند.»
«شکنجه» از جمله استفاده از «شوکر الکتریکی» از جمله راه‌های گرفتن این اعتراف‌ها بوده که این منبع نزدیک به احمدی به آن اشاره می‌کند: «اوائل شوکر الکتریکی می‌زده‌اند که اعتراف‌ها را امضا کند، اما بعد‌تر فقط می‌ترسانده‌اند و اگر چیزی را که می‌خواسته‌اند امضا می‌کرده، دیگر کاری با او نداشته‌اند.»

دادگاه پنج دقیقه‌ای، بدون حضور وکیل

شهرام احمدی، زندانی کرد اهل سنت، بعد از ۴۶ ماه بازداشت، ۱۱ مهر ۹۱ دادگاهی می‌شود. شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی مقیسه، حکم اعدام او را در تاریخ دوم اردیبهشت ۱۳۹۲ صادر کرده است. این حکم با اعتراض او و وکیل تسخیری پرونده به دیوان عالی کشور فرستاده می‌شود که در آنجا نقضی به پرونده وارد شده و به شعبه صادر کننده حکم باز می‌گردد.

شعبه ۲۸ نقض پرونده را برطرف کرده و بار دیگر حکم اعدام را به دیوان عالی کشور فرستاده است که این بار حکم مورد تایید قرار گرفته است.
شهرام احمدی در طول دوران بازداشت از حق داشتن وکیل «اختیاری» محروم بوده و پیش از دادگاه به او و خانواده‌اش سه وکیل معرفی می‌کنند که تا یکی را از میان آن‌ها انتخاب کنند: «وکیل تسخیری را که خودشان معرفی کرده بودند اما با وجود این خانواده احمدی هم چهار میلیون تومان به او پرداخت کردند.»
این زندانی محکوم به اعدام اما از دیدن وکیل تسخیری قبل از دادگاه محروم بوده و تنها در دادگاه و برای اولین بار او را می‌بیند: «حتی به وکیل اجازه نداده‌اند حرف بزند. دادگاه فیلمبرداری هم شده. قاضی به وکیل گفته شما لایحه‌ات را بنویس و هیچ کاری نداشته باش. ایشان هم فقط به نوشتن لایحه بسنده کرده.»
این منبع آگاه در مورد کیفیت برگزاری دادگاه شهرام احمدی هم می‌گوید: «دادگاه یک جلسه برگزار شده؛ آن هم در پنج دقیقه. قاضی اتهام محاربه با خدا و پیغمبرش را مطرح کرده که شهرام گفته آن را قبول ندارد. قاضی به برگه‌های بازجویی با امضا و اثر انگشت اشاره کرده و گفته که اینجا قبول کردی. اعتراف زیر فشار و شکنجه را هم نپذیرفته و گفته که بچه‌های اطلاعات چنین کاری نمی‌کنند. نماینده اطلاعات در دادگاه حاضر بوده. احمدی به او اشاره کرده و گفته همین آقا کلی برگه سفید امضا از من گرفته. بعد هم موضوع جزوه و سی‌دی‌های مکشوفه مطرح شده که شهرام آن‌ها را هم رد کرده و گفته که هیچ‌کدام صحت ندارند.»

برادر اعدام شده و تهدید خانواده

خانواده شهرام احمدی هم که اکنون در خطر اعدام شدن است، در هفت سال گذشته تهدید شده‌اند و زیر فشار بوده‌اند.
برادر او، بهرام احمدی هم که در زمان بازداشت تنها ۱۷ سال داشته، به اتهامی مشابه در تاریخ هفتم دی ماه سال ۱۳۹۱، بدون رعایت تشریفات قانونی و بدون اطلاع خانواده در زندان قزلحصار اعدام شده است: «بهرام را در سن ۲۱ سالگی اعدام کردند و حتی جنازه‌اش را هم تحویل خانواده ندادند. تنها جلوی چشم آن‌ها در قبرستان بی‌بی سکینه در کرج دفن کردند. اتهام او هم محاربه بوده. چهار ماه بعد از خود شهرام بازداشت شد. تاکنون بار‌ها خانواده شهرام احمدی را تهدید کرده‌اند که اگر با جایی مصاحبه کنید مشکل درست می‌شود برای‌تان و دستگیرتان می‌کنیم. حتی از کل اعضای خانواده تعهد کتبی گرفته‌اند. خود شهرام هم به خاطر مصاحبه با یک شبکه تلویزیونی از درون زندان ۴۰ روز به انفرادی فرستاده شده است.»
شهرام احمدی اکنون در خطر اجرای حکم اعدام است و این منبع نزدیک به او می‌گوید که صدایش به جایی نمی‌رسد: «به اهل سنت ظلم می‌شود. فضای سیاسی و معادلات سیاسی باعث افزایش فشار به زندانیان اهل سنت است. شهرام احمدی طبق‌‌ همان مذهب شافعی که مذهب غالب در کردستان است، برای رفع تحریف‌ها از مذهبش فعالیت می‌کرده، نه هیچ چیز دیگر. حالا او به اتهام‌های واهی در خطر اعدام است. هر لحظه ممکن است حکمش اجرا شود و یک خانواده اهل سنت فرزند دیگرش را هم با اعدام از دست بدهد. همه باید بدانند که کرد بودن و سنی بودن جرم نیست.»

Source  :radiozamaneh

وبسایت رسمی رهبر ایران روحانی، رفسنجانی و ظریف را «خیانتکار» توصیف کرد


وبسایت رسمی رهبر جمهوری اسلامی ایران، حسن روحانی رئیس جمهوری، محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه و اکبر هاشمی رفسنجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام این کشور را مصداق خیانتکارانی دانست که در پی «بزک کردن چهره آمریکا» هستند.
به گزارش صدای آمریکا، علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی ایران در آستانه روز ۱۳ آبان، سالگرد اشغال سفارت آمریکا در تهران، گفته بود که «عده‌ای مغرضانه و عده‌ای از روی ساده‌لوحی» به «بزک‌ کردن چهره‌ آمریکا» مشغولند و باعث می‌شوند «چهره دشمن» برای مردم ایران پنهان شود تا او «خنجر را فرو کند».
نشریه «خط حزب‌الله» که از سوی «دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت‌الله خامنه‌ای» منتشر می‌شود، در ششمین شماره خود که روز جمعه در نمازهای جمعه توزیع شد، این سخنان را به «خیانت بزک» تعبیر کرده و بدون نام بردن از فرد خاصی تعدادی جمله را به عنوان مصداق این خیانت معرفی کرده است.
بنا بر این گزارش نکته قابل توجه در انتخاب این جملات این است که تعداد قابل توجهی از آن‌ها پیش از این توسط حسن روحانی رئیس جمهوری ایران و اکبر هاشمی رفسنجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام ایران عنوان شده‌اند.
عبارت «امام موافق حذف شعار مرگ بر آمریکا» که دوبار در این نشریه تکرار شده و همچنیین جمله «اوباما به درک تاریخی ملت ایران رسید» متعلق به آقای هاشمی رفسنجانی است که به ترتیب در سال ۹۲ و ۹۴ شمسی عنوان شده است.
«آمریکایی‌ها کدخدای ده هستند و با کدخدا بستن راحت‌تر است» هم جمله‌ای از حسن روحانی است که دو بار تکرار شده است.
دیگر جمله انتخاب شده از سخنان آقای روحانی توصیف او از رئیس جمهوری ایالات متحده است که گفته بود اوباما «فردی مؤدب و هوشمند» است. «تهدید مشترک ما رشد سریع افراط گرایی خشن و بربریت افسارگسیخته است» نیز از پیام تصویری جواد ظریف انتخاب شده، که در تیر ماه و در آستانه مذاکرات هسته‌ای وین منتشر شد. جملاتی از محمود سریع‌القلم مشاور سابق حسن روحانی، سیروس ناصری عضو پیشین تیم مذاکره هسته‌ای، و صادق زیباکلام تحلیلگر مسائل سیاسی نیز در بخش «خیانت بزک» نشریه خط حزب‌الله انتخاب شده است.
رهبر جمهوری اسلامی امسال و در مراسم سالگرد درگذشت آیت‌الله خمینی بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران ، به آن‌چه «تحریف شخصیت امام» نامید، اعتراض کرد و بدون نام بردن از شخص خاصی هشدار داد عده‌ای می‌خواهند بر طبق حوادث روز، «امام را جور دیگری معرفی کنند.»
بسیاری این موضع آقای خامنه‌ای را واکنشی به رسانه‌های حامی دولت دانستند، که با استناد به خاطرات اکبر هاشمی رفسنجانی به لزوم برخی مصلحت‌اندیشی‌ها مانند تصمیم به پذیرش قطعنامه ۵۹۸ و پایان جنگ اشاره می‌کردند.
در روند مذاکرات هسته‌ای هم با اینکه رهبر جمهوری اسلامی از دولت و تیم مذاکره کننده حمایت می‌کرد و به گفته مقامات ارشد نظام، پرونده هسته‌ای با نظارت شخص او به پیش رفته است اما در برخی موارد موضعی ناهمگون با حسن روحانی داشته است.
از جمله حسن روحانی رئیس جمهوری ایران در سال ۹۳ عنوان کرد که حسین، امام سوم شیعیان، پیش از وقوع حادثه کربلا ساعت‌ها مذاکره کرد تا از جنگ جلوگیری کند، اما آیت‌الله خامنه‌ای یک سال بعد این تفسیر را زیر سوال برد و گفت که چنین مقایسه‌ای میان شرایط فعلی و تاریخ اسلام، «‌‌نهایت ساده‌اندیشی» است.

Source  :alarabiya

شامپاین اسلامی هم به بازار آمد: به سلامتی آقای ظریف


از مدتی پیش شایعاتی وجود داشت مبنی بر اینکه در برخی رستوران های تهران شامپاین و ویسکی اسلامی سرو می شود. یک شرکت آلمانی در این مدت موفق شده شامپاین اسلامی تولید کند و در اختیار هتل هایی که از شیخ های عرب پذیرایی می کنند قرار دهد. اهمیت چنین ابتکارهایی در غرب این است که راه های مسالمت آمیزی برای هم زیستی مسلمان و غیرمسلمان ارائه می دهند.
الله - الله
اجازه بدهید از زندگی روزانه مثالی بیاورم: در اوقاتی که در آلمان به سر می برم، گاهی، هر یکی دو ماه یک بار با عده ای از دوستانم دور هم جمع می شویم. آن ها همه آلمانی هستند به غیر از من و خانمی به نام اکرم که از پدر و مادری مراکشی در آلمان متولد شده و روسری به سر می کند، نماز می خواند و در مجموع زن مؤمنی ست اما در همان حال کاملاً مستقل است و شیوه زندگی اجتماعی او با زنان آلمانی تفاوتی ندارد.
در این حلقه سربسته، هر موقع که برای ورق بازی یا صرف شام بیرون می رویم، ما معمولاً آبجو یا شراب سفارش می دهیم. اکرم کوکاکولا یا فانتا سفارش می دهد. من سر به سر او می گذارم و می گویم مگر تو دختر دوازده ساله هستی که فانتا سفارش می دهی؟
و او هم خنده کنان و با صدای خش داری به شوخی می گوید الله – الله!
تکیه کلام او همین الله – الله است، در این معنا که «خدایا از دست تو چه کنم؟» یک بار هم به او گفتم من چه باید بکنم که تو یک بار روسری ات را از سرت برداری و ما ببینیم موهای تو چه شکلی ست؟
دوستان آلمانی در اینجور مواقع یکه می خورند. مثل این است که به خانمی بسیار محترم به لحاظ کلامی تعرض جنسی کرده باشی. اما اکرم این شوخی ها را درک می کند. یک بار هم درباره تاریخ صدر اسلام و آیه های مکی و مدنی قرآن با هم بحث کردیم و درباره جن و انس و او را بسیار خوش آمد.
در هر حال آنچه که مسلم است دو شیوه کاملاً متفاوت زندگی در غرب (و در شرق نیز) رویاروی هم قرار گرفته اند: شیوه ای که خانم متجدد اما مسلمانی مانند اکرم در پیش گرفته و شیوه ای که من و سایر دوستانم انتخاب کرده ایم. برخلاف آنچه که نهادهای اطلاعاتی و اسلام گرایان ترویج می دهند، شیوه زندگی سکولار با تأکید بر آزادی های فردی و مدنی الزاماً نمی بایست در رویارویی با شیوه زندگی یک زن یا مرد مسلمان قرار بگیرد. هم زیستی در چارچوب جامعه مدنی و با تأکید بر جدایی سیاست از مذهب امکان پذیر است. یکی از راه های نزدیکی مسلمان و غیر مسلمان، اختراعات به ظاهر پیش پاافتاده ای مثل همین شامپاین اسلامی است.
شامپاین برای خوشامدگویی مهمانان عرب
داستان از این قرار است که یک شرکت واردات – صادرات که با کشورهای حاشیه خلیج فارس معاملاتی دارد، و مهمانانش در هتلی در مونیخ اقامت می کنند، تصمیم گرفت یک نوع شامپاین بدون الکل را برای خوشامدگویی به مهمانان مسلمانش تهیه کند. او به شرکتی در شرق آلمان این پیشنهاد را ارائه داد و حالا شامپاین بدون الکل به بازار آمده است.
این شامپاین «دینار» نام دارد و با دو مزه عصاره خرما و عصاره انار عرضه می شود. شرکت تولیدکننده ادعا کرده که شامپاین حلال با مزه خرما به شامپاین واقعی شباهت دارد و شامپاین حلال با مزه انار را ظاهراً خانم ها بیشتر می پسندند.
طبعاً هدف تولیدکنندگان چنین محصولاتی در وهله اول تجارت است. اما پیامدهای فرهنگی چنین ابتکاراتی را هم نباید از نظر دور داشت.
به سلامتی آقای ظریف
در اماکن عمومی و در بیمارستان ها و حتی در برخی مؤسسات دولتی آلمان معمولاً عبادتگاه هایی برای مسلمانان و یهودیان در نظر گرفته شده. هر واحد تولیدی موظف است یک وعده غذای کارکنانش را تأمین کند. طبعاً در رستوران های چنین واحدهای تولیدی ای غذاهایی برای مسلمانان هم وجود دارد. به ویژه دانشگاه ها، بیمارستان ها و خانه های سالمندان به این موضوع حساس هستند.
اما آیا کشورهای اسلامی هم چنین تسهیلاتی را برای انسان های غربی در نظر گرفته اند؟ آیا برای تکنسین ها و مهندسان و مستشاران غربی رستوران های مخصوص در ادارات و شرکت ها وجود دارد؟ تفاوت فرهنگ سکولار و مذهبی در همین رواداری هاست. یکی زندگی را در هم زیستی مسالمت آمیز انسان هایی با فرهنگ های گوناگون می بیند و دیگری زندگی را در ستیز و قهر با دگراندیشان و اقلیت های مذهبی. یکی سعی می کند از تنوع فرهنگی امکانی برای کسب درآمد و تجارت بسازد، دیگری از ستیز شیوه های زندگی با هم و از تحریم و تکفیر حرف می زند.
ناصر بارازیته، فوتبالیست مسلمانی که در باشگاه اف سی اوترخت بازی می کند، روز گذشته از دست دادن با یک خبرنگار زن خودداری کرد و این موضوع به یک جنجال رسانه ای در هلند بدل شد و به بحث های زیادی دامن زد. اف سی اوترخت اعلام کرده که در قراردادی که با دو بازیکن مسلمان، یاسین ایوب و ناصر بارازیته امضاء کرده به آن ها اجازه داده که در نمازخانه باشگاه عبادت کنند و با زن ها هم دست ندهند.
در صحنه سیاست خارجی و در عرصه های هنری این موضوعات همیشه بحث برانگیز بوده و بهانه خوبی هم به دست تندرویان از هر دو سو داده است.
شامپاین اسلامی نشان می دهد که می توان با زنی مسلمان اما آگاه و اهل مدارا مثل اکرم در پایان یک شب خوب جامی را به سلامتی هم نوشید.
محمد جواد ظریف را مجسم کنید که بعد از یک توافق که الزاماً حتماً نباید «هسته ای» باشد، جامی را به سلامتی همکار فرنگی اش می نوشد: شامپاین اسلامی. چه جنجالی به پا شود!    

Source  :iranwire

یک مقام قوه قضائیه: ضرب و جرح، بیشترین جرم در ایران

نماینده معاونت راهبردی قوه قضائیه در کمیته پیشگیری از خشونت از افزایش ۱۷ درصدی ورودی پرونده‌ها به دادگاه‌های کیفری استان‌ها خبر داد و گفت بیشترین اتهامات در این پرونده‌ها طی پنج سال گذشته مربوط به ضرب و جرح است.

به گزارش خبرگزاری فارس، قنبرنژاد، نماینده معاونت راهبردی قوه قضائیه در کمیته پیشگیری از خشونت شنبه ۱۶ آبان، در اولین جلسه کمیته ملی پیشگیری از خشونت با اعلام این که شمار پرونده‌های ارائه شده به دادگاه کیفری استان در سال ۹۳ نسبت به سال ۹۲ به ۲۰ هزار عدد افزایش یافت، گفت: «ضرب و جرح، توهین، تهدید و تخریب جزو ۱۰  اتهام نخست کشور است».
نماینده معاونت راهبردی قوه قضاییه ایران گفت استان‌های چهار محال و بختیاری، اردبیل، کهکیلویه و بویر احمد و البرز بیشترین تعداد پرونده‌های نزاع و ضرب و جرح را دارند.
به گفته این مقام قوه قضاییه در استان‌های سیستان و بلوچستان، هرمزگان و خراسان جنوبی کمترین تعداد نزاع و ضرب و جرح گزارش شده است.
خشونت و پرخاشگری سالانه صد‌ها هزاران قربانی در ایران به جای می‌گذارد. آمارهای پزشکی قانونی نشان می‌دهد که در سال ۱۳۹۳ دست‌کم ۵۹۰ هزار نفر در ایران بر اثر درگیری و نزاع به پزشکی قانونی مراجعه کرده‌اند.
بر اساس آماری که قنبرنژاد ارائه داد استان‌های سیستان و بلوچستان، ایلام و کرمان در سال ۹۳ نسبت به جمعیت‌شان، بیشترین پرونده‌های قتل و استان‌های ایلام، کرمانشاه و لرستان بیشترین آمار خودکشی را به خود اختصاص داده‌اند.
نماینده معاونت راهبردی قوه قضاییه همچنین از افزایش ۹۸ درصدی مزاحمت برای زنان و دختران نسبت به سال ۹۱ خبر داد و گفت: «یک هزار و ۳۱۳ مورد تجاوز به عنف در سال ۹۳ گزارش شده که این تعداد نسبت به سال ۹۲، ۳۰ فقره کاهش داشته است».
به گفته قنبرنژاد ۵۰ درصد این خودکشی‌ها از طریق حلق‌آویز کردن، ۹ درصد در اثر مسمومیت دارویی و هفت درصد با سلاح گرم صورت گرفته است.

Source  :radiozamaneh

نرگس محمدی برنده جایزه سال ۲۰۱۵ "گاليله ۲۰۰۰" شد



 نرگس محمدی
نرگس محمدی، فعال حقوق بشر به‌عنوان یکی از شش برنده جايزه سال ۲۰۱۵ بنیاد «گاليله ۲۰۰۰» انتخاب شد.
به گزارش سایت کانون مدافعان حقوق بشر، این جایزه هر دو سال یک‌بار به افرادی که به پيشبرد صلح از طريق فرهنگ وهنر كمك مى‌كنند، در شهر فلورانس ایتالیا اعطا مى‌شود.
نرگس محمدی در سال ۱۳۸۷ با تشکیل شورای ملی صلح در ایران، به دبیری هیأت اجرایی این شورا انتخاب شد. شورای ملی صلح، متشکل از ۸۵ شهروند ایرانی بود که هنگام بالا گرفتن تنش بین ایران و امریکا در زمان ریاست جمهوری بوش، به پیشنهاد شیرین عبادی، برنده جایزه صلح نوبل با هدف تلاش برای ایجاد جامعه‌ای توسعه یافته تشکیل شد.
توكل كرمان، الكساندر پريرا، تيم رابين، پالو كنته و حيات بنت الحسين، دیگر برندگان جایزه سال ۲۱۰۵ «گاليله ۲۰۰۰» هستند.
به‌همین مناسبت، مراسمی روز جمعه پانزدهم آبان ماه ۱۳۹۴ در شهر فلورانس ایتالیا برگزار و از برندگان این جایزه قدردانی شد. در این مراسم شیرین عبادی، رییس کانون مدافعان حقوق بشر که نرگس محمدی از اعضای آن کانون است، همچنین تقی رحمانی، همسر نرگس محمدی شرکت داشتند.
شیرین عبادی به‌هنگام اعطای جایزه «زنبق طلا» به نرگس محمدی، در سخنانی با اشاره به دستور شهردار وقت فلورانس در سال ۱۳۸۸ مبنی بر آویزان کردن پرچم سبزی به‌ نماد همبستگی با جنبش مردمی ایران، گفت که همواره بین دو ملت ایران و ایتالیا روابط دوستی و فرهنگی عمیقی برقرار بوده است.
رییس کانون مدافعان حقوق بشر در ادامه سخنان خود، اعطای جایزه به نرگس محمدی را نشانه‌ای از این رابطه دانست و بر ادامه روابط دوستی بین دو ملت ایران و ایتالیا تأکید کرد.
خانم عبادی در سخنان خود، با تشریح روند پرونده قضایی و امنیتی نرگس محمدی از سال ۱۳۸۸ تاکنون، گفت که تمامی فعالیت‌های خانم محمدی در راستای حقوق بشر بوده و هیچ‌یک از آنها مخالف قوانین داخلی ایران نبوده است. به اعتقاد خانم عبادی، اگرچه خانم محمدی انتقادهایی به برخی قوانین ایران داشته اما همواره سعی کرده است تا بر مبنای قانون حرکت کند.
خانم محمدی پس از بازداشت در سال ۱۳۸۹، در دادگاه انقلاب به شش سال حبس محکوم شد. او در دوران اجرای حکم زندانش، به شدت بیمار شد به‌حدی که او را برای ادامه درمان به بیمارستان منتقل و بستری کردند و پس از مدتی به خانم محمدی برای ادامه درمان، با اجازه پزشک قانونی و سایر پزشکان مورد اعتماد قوه قضاییه، مرخصی دادند. اما در مدت مرخصی، بار دیگر برای خانم محمدی پرونده دیگری تشکیل دادند و سرانجام در اردیبهشت ماه ۱۳۹۴ توسط مأموران بازداشت و به زندان اوین منتقل شد.
اما مدتی پیش، خانم محمدی به‌دلیل تشدید بیماری در زندان، به بیمارستان منتقل شد اما به گفته نزدیکان او، مقام‌های مسئول بدون توجه به توصیه پزشک‌های متخصص مبنی بر ضرورت درمان این زندانی بیمار در محیطی بدون تنش، او را دوباره به زندان بازگرداندند.
بر همین اساس خانم عبادی در سخنانش با اشاره به نحوه بستری کردن نرگس محمدی در بیمارستان و بستن دست او به تخت، خطاب به حاضران در مراسم اعطای جایزه گفت که این وضعیت کمکی به بهبود و سلامتی خانم محمدی نکرد و در نتیجه او با جسمی بیمارتر روانه زندان شد.
خانم عبادی در ادامه سخنان خود به پیام نرگس محمدی به هیأت داوری و حاضران در مراسم اعطای جایزه در شهر فلورانس اشاره کرد و گفت که خانم محمدی پس از آگاهی از انتخاب شدنش برای دریافت این جایزه، با تقدیم یک کاردستی ساخته خویش به هیأت داوری، اعلام کرد که با افتخار این جایزه را قبول می‌کند تا شاید این جایزه بتواند بلندگویی باشد برای صدای زنی که در بند است.
خانم محمدی در ادامه پیام خود اعلام کرده بود: «من يك زن و يك مادر هستم. زنی در سرزمينی كه تحت تبعيض آشكار قرار دارد. زنی كه می‌زايد اما هرگز سرپرست و ولی زاييده خود نمی‌شود. زنی كه ازدواج می‌كند و برای تشكيل زندگی مشترك بله می‌گويد اما حق طلاق ندارد. زنی كه هم كار خانه و هم كار بيرون را انجام می‌دهد اما مرد، رئيس خانواده و او همواره مرئوس است و اگر روزی عليه اين تبعيض برخيزد همچون من زندانی می‌شود. اما من هنوز هم معترض هستم.
يكی از اتهامات من در پرونده اخيرم، فعاليت فمينيستی است و من هنوز يك فمينيست ( مبارزه عليه ستم و تبعيض بر زنان) هستم. يكی از اتهامات من، فعاليت در كانون مدافعان حقوق بشر است اما بايد تاكيد كنم كه دفاع از حقوق بشر، آرمان و راه من است و من هنوز يك مدافع حقوق بشر هستم. يكي از اتهامات من، مخالفت با اعدام است و من با بريدن نفس انسانی به اراده انسانی ديگر، موافق نیستم.
شش سال محكوميت زندان دارم و پرونده و محاكمه‌ای ديگر پيش رو دارم اما افكار عمومی در سرزمين من، موافق با مجازات اعدام نیست. افكار عمومی در سرزمين من، مخالف تبعيض عليه زن و مدافع حقوق بشر است. بنابراین محاكمه و زندان، راهكار بی‌فايده‌ای عليه اين ايده‌ها و مطالبات افكار عمومی ايرانيان سرافراز و باشعور است و من به آينده روشن سرزمين و ملت سربلندم اميدوارم.
همچنین در آخر ياد می‌كنم از تمام زنان و مردان آزادیخواه سرزمينم كه اكنون در حصر يا در زندان‌ها در حبس هستند. دستان پر مهر شما خويشاوندان عزيزم را كه مدافعان حقوق بشر در جهان هستيد می‌فشارم و بوسه می‌زنم و از شما تقاضا دارم كه به حرمت زنان برابری‌خواه، از مادران دربند اوين، به ويژه مادرانی كه كودكان خردسالشان را ظالمانه از آنها جدا كرده اند، ياد كنيد.»
خانم عبادی پس از قرائت پیام خانم محمدی، با آرزوی آزادی نرگس محمدی و دو همکار دیگرش در کانون مدافعان حقوق بشر یعنی عبدالفتاح سلطانی و سید محمد سیف زاده و همچنین تمامی زندانیان سیاسی و عقیدتی، گفت که راه پر افتخار کانون مدافعان حقوق بشر ادامه دارد و چراغ فروزانی که مؤسسان این کانون برافروخته‌اند توسط جوانانی که در داخل ایران و خارج از ایران دل در گرو خوشبختی هم‌نوعان خود دارند، همچنان فروزان است.

Source  :gooya

«خرید و فروش» نوزاد در بیمارستان‌های تهران


رئیس کمیته اجتماعی شورای شهر تهران می‌گوید، تعدادی از زنان «کارتن‌خواب و روسپی» نوزادان خود را پس از زایمان در برخی از بیمارستان‌های «جنوب و مرکز شهر» به قیمت «۱۰۰ تا ۲۰۰ هزار تومان» می‌فروشند.
به گزارش خبرگزاری فارس، فاطمه دانشور روز شنبه ۱۶ آبان، گفت که «اکثر» این نوزادان «مبتلاء به اچ‌آی‌وی» هستند و به دلیل «بیماری‌های بسیار» و عدم نگهداری صحیح «عمر زیادی ندارند.»
به گفته خانم دانشور، این نوزادان «توسط باندهای مختلف اعم از متکدیان» خریداری می‌شوند.
وی با اشاره به اینکه مسئولان این بیمارستان‌ها «هیچ تقصیری» ندارند، سازمان بهزیستی را متهم کرد که با وجود «تماس مکرر» مددکارانِ این بیمارستان‌ها، اقدامی برای جلوگیری از فروش نوزادان انجام نداده‌است.
رئیس کمیته اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران همچنین گفت که تعدادی از نوزادانِ «دختران فراری» نیز با «قیمت‌های بالاتری» فروخته می‌شوند.
در ماه‌های گذشته گزارش‌هایی دربارهٔ وضعیت نامناسب فرزندان   زنان کارتن‌خواب و معتادان مبتلا به اچ‌آی‌وی منتشر شده و در همین حال برخی رسانه‌ها از طرح‌هایی برای «عقیم‌سازی» این زنان خبر داده بودند.
با این حال، پرویز افشار، سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر، اعلام کرده‌است که دستگاه‌های مسئول طرحی برای «عقیم‌سازی» این زنان ندارند اما طرح «کنترل موالید در جمعیت‌های پرخطر» مطرح است.
وی اشاره بیشتری به جزئیات این طرح نکرده‌است.
به گفته رئیس اداره سلامت مادران و نوزادان وزارت بهداشت، در سال ۹۳ علت «پنج درصد» از مرگ‌ومیر زنان باردار اعتیاد بوده‌است.
در سال‌های گذشته گزارش‌های متعددی در رسانه‌های ایران دربارهٔ خرید و فروش کودکان منتشر شده‌است.
از جمله روزنامه جام جم در مهر ماه نوشته بود که کودکان کار در تهران بر اساس جنسیت و تجربه‌ای که دارند «بین ۱۰۰ هزار تومان تا پنج میلیون تومان» خرید و فروش و بیشتر برای گدایی استفاده می‌شوند.
این در حالی است که اداره کل حقوقی قوه قضائیه ایران خرید و فروش کودک «حتی با عنوان فرزندخواندگی» را «اقدامی مجرمانه» اعلام کرده‌است.

Source  : radiofarda

۱۳۹۴ آبان ۱۵, جمعه

محکومیت ۵ شهروند بحرینی به اتهام "همدستی با سپاه و خرابکاری"

دادستان کل کشور بحرین اعلام کرد که ۵ شهروند این کشور به اتهام همدستی با سپاه پاسداران ایران به منظور فعالیت‌های تروریستی به حبس ابد و سلب تابعیت محکوم شده‌اند. به گفته مقامات بحرینی متهمان به جرم خود اعتراف کرده‌اند.


دادگاهی در بحرین ۵ شهروند این کشور را به جرم همکاری با ایران به قصد "اخلال در امنیت ملی و خرابکاری" در بحرین به حبس ابد و سلب تابعیت محکوم کرد.
خبرگزاری رسمی بحرین از قول دادستان کل این کشور اعلام کرد که دو تن از متهمان در دادگاه جنایی حضور داشته و سه تن دیگر غیابی محاکمه شده‌اند.


احمد حمادی، دادستان کل بحرین گفت که متهمان به "همدستی با سپاه پاسداران اعتراف" کرده‌اند. اما خبرگزاری فرانسه از قول متهمان گزارش داده که این افراد "تحت شکنجه" مجبور به اعتراف شده‌اند.
به گفته حمادی این افراد به کمک سپاه پاسداران قصد حمله به بانک‌ها و ساختمان‌های دولتی بحرین را داشته‌اند. به گفته دادستان کل بحرین دو نفر از این افراد در ایران توسط سپاه پاسداران آموزش دیده‌ و ۳ نفر دیگر وظیفه پشتیبانی لجستیکی را برعهده داشته‌اند.
بحرین ایران را متهم می‌کند که با تحریک شیعیان در این کشور می‌کوشد ثبات و امنیت این کشور را برهم زند. اکثریت شهروندان بحرین شیعه هستند، اما حکومت کنونی بحرین در دست اقلیت سنی است.
بازداشت ۴۷ نفر به اتهام "خرابکاری" در بحرین
در روز چهارشنبه (۴ نوامبر) نیز وزارت کشور بحرین اعلام کرد که   ۴۷ نفر را در رابطه با فعالیت‌های تروریستی بازداشت کرده است. به گفته وزارت کشور بحرین این گروه قصد انجام "حملاتی تروریستی در روزهای آینده با هدف ضربه زدن به امنیت در سراسر کشور" را داشته است.
وزارت کشور بحرین تصریح کرده که این یکی دیگر از موارد "دخالت ایران در امور داخلی این کشور و تلاش برای متزلزل کردن امنیت و ثبات پادشاهی بحرین از طریق حملات سازمان‌یافته تروریستی" بوده است.
خبرگزاری ایسنا در روز پنج‌شنبه (۱۴ آبان/ ۵ نوامبر) از سوی یک مقام آگاه در وزارت امور خارجه نوشت که ایران اتهامات مطروحه در بیانیه وزارت کشور بحرین را "بی اساس و مردود" می‌داند.
این مقام وزارت خارجه ایران افزود: « سناریوهای تکراری مقام‌های بحرینی رنگ باخته و هیچگونه تاثیری در واقعیت‌های به وجود آمده در منطقه نخواهد داشت.»
این مقام ایرانی مسئولین بحرینی را به "فرافکنی و اتهام به سایرین متهم" کرد و به مسئولان بحرینی توصیه نمود "به مشکلات به وجود آمده در داخل کشورشان توجه کنند."
روابط ایران و بحرین پس از سرکوب اعتراضات شیعیان در این کشور در سال ۲۰۱۱ میلادی رو به تیرگی نهاد. مقامات ایرانی شدیداً از ورود نیروهای نظامی عربستان سعودی به بحرین به منظور "برقرار نظم و سرکوب معترضان" انتقاد کردند. شیخ خالد بن احمد الخلیفه، وزیر امور خارجه بحرین به‌تازگی (شنبه، ۳۱ اکتبر) در یک کنفرانس امنیتی در منامه  "ایران را خطری به بزرگی داعش" برای کشورهای عربی خواند.

مراسم گرامیداشت یک رهبر محبوب کارگری کوروش بخشنده، سنندج سرخ یک بار دیگر راه نشان داد







پیج بابک زنجانی چگونه از زندان بروز می‌شود؟

در حالی که بابک زنجانی در زندان به سر می‌برد و جلسات دادگاهش در حال برگزاری است، این روزها صفحه فیس‌بوکی او خیلی فعال است و مطالبش را با پرداخت پول به صورت آگهی ( به کلمه Sponsored در زیر نامش توجه کنید) در فضای مجازی منتشر می‌کند.

Source  : nazarnews

۱۳۹۴ آبان ۱۴, پنجشنبه

اوج خشونت و توحش در حکومت داعشی خامنه ای


بیش از ٢١ میلیون کارگرامنیت شغلی ندارند!


21 میلیون قرارداد امنیت ندارند! این تیتر برخی رسانه های حکومتی در هفته گذشته بود.در همین رابطه ربیعی وزیر کار تعداد شاغلان  را ٢٢ میلیون و ۵٠٠ هزار نفر اعلام کرده و گفته است: از این تعداد ١۵ میلیون نفر بیمه شده و دارای شناسه بیمه ای هستند و ٧ میلیون و ۵٠٠ هزار نفر نیز دربخش غیررسمی اقتصاد فعالیت دارند؛ بنابراین اگر ٩۵ درصد قراردادهای کاری موقت باشد، باید گفت بیش از ٢١ میلیون و ٣٠٠ هزار قرارداد کاری در معرض اتمام زودهنگام و بیکارشدن شاغلان قرار دارد.  با استناد به این آمار و ارقام ربیعی ٢١ میلیون کارگر که به اعتراف حکومت بالای ۵ سال از موعد استخدام و به کارگیری شان می گذرد، امنیت شغلی ندارند. از این تعدا د٢١ میلون نفر تنها ١۵ میلیون بیمه شده هستند و بقیه به اعتراف وزیر کار٧ میلیون نفر بیمه ندارند. ٧ میلیون نفری که قراداد رسمی کار فعلا در دستشان می باشد.  این وضعیت میلیونها کارگری است که قراردادی در دست دارند. وضعیت میلیونها کارگر که با قراردادهای سفید امضا و موقت به کار مشغول می باشند، به مراتب اسفناک تراز این می باشد.خود حکومت اعتراف می کنند که ٩۵ درصد قراردادهای کار موقت می باشند.  در این میان رقم جمعیت جویای کار و یا در سن اشتغال بالای ۴٠ میلیون نفر اعلام شده است.از این ۴٠ میلیون ٢٠ میلیون نفر هیچ نقشی در اقتصاد ندارند. به عبارتی بیش از نصف جمعیت در سن اشتغال در ایران بیکار می باشند. آن نصف دیگرهم با قراردادهای موقت وبدون هیچگونه تامینی مشغول به کارند. این وضعیت اشتغال وقراردادهای کاردر ایران است. بیکاری ٢٠ میلیونی و عدم امنیت شغلی ٢١ میلون کارگر شاغل با قراردادهای رسمی و موقت!  همین آمار حکومتی خود گویای فلج اقتصادی و زمین گیرشدن همه بخش های اقتصادی می باشد. وقاحت حکومت در اعلام این آمار حد و مرزی نمی شناسد. در چنین شرایطی دولت روحانی مدام  صحبت از رشد اقتصادی در دوسال گذشته و افزایش اشتغال می کند و حتی ثابت می کند که رشد اقتصادی داشته و ایجاد اشتغال شده! آمارها را جعل کردند و اعلام کردند رشداقتصادی مثبت شده، حتی بالای ۴ درصد رفته. تورم کاهش پیدا کرده و الان طبق ادعای دولت به زیر ١٣ درصد رسیده. مرکز آمارو بانک مرکزی دو ارگان تحت تسلط دولت مدام مشغول جعل و اعلام آمارهای جدید باب میل حکومت در باره اوضاع اقتصادی هستند. سه هفته پیش چهار وزیر دراعتراض به این سیاستهای دولت به روحانی نامه نوشتند و گفتند که خطر رکود میرود و اوضاع بدتر هم خواهد شد.  کار اقتصاد فلج و زمین گیر شده حکومت از این آمار وارقام ها گذشته است. هر تلاش و تقلای دولت برای سفید نمایی وضعیت اقتصادی حکومت، تف سر بالاست.  ٢١ میلیون کارگر شاغل که امنیت شغلی ندارند. هر لحظه و با هر تصمیم یک بخش اقتصاد مافیای وابسته به سپاه و بسیج و باندهای بیت رهبری، امکان اخراج هزاران کارگر وجود دارد.اینها صدها واحد تولیدی و کلیدی ممکلت را مصادره کرده، کارگرانش را به بهانه های واهی اخراج کرده و برای “خودی های حکومت” ایجاد اشتغال می کنند. دهها مورد از این نمونه ها وجود دارد. هفته پیش سازمان بسیج مستضعفین رژیم اعلام کرد که این سازمان برای ۵٠٠ هزار”کارگر بسیجی” ایجاد اشتغال کرده است. قرارگاه خاتم سپاه که در بخش لوله گذاری نفت و گاز پالایشگاهها در مناطق نفت خیز جنوب کار می کند، رسما اقدام به اخراج کارگران شاغل و جایگزینی نیروی کار از “خانواده های شهدای رژیم” کرده است. با سخت تر کردن شرایط کاری هزاران کارگر شاغل در پارس جنوبی و منطقه عسلویه، زمینه های اخراج و بیکارسازیهای گسترده کارگران محلی را فراهم آورده و به جای آن اقدام به استخدام “جویندگان کار” از سایر استانها که ارگانهای حکومتی برای اشتغال به سپاه معرفی کرده اند، نموده اند. اینها نمونه هایی از ابعاد نفوذ مافیای ارگانهای اطلاعاتی و امنتی رژیم و در راس آنها سپاه و بسیج در کل اقتصاد حکومت می باشد. باندهای حکومتی همه این سیاستها را در راستای اجرای سیاستهای “اقتصاد مقاومتی خامنه ای” اعلام کرده و به پیش می برند.     در کنار این باند بازیهای حکومتی در مورد ایجاد اشتغال و بیکارسازیهای گسترده، یک چیز نه فقط رشد کرده، بلکه ابعاد سرسام آور به خود گرفته است و آن فساد، دزدی، غارت، چپاول و سلطه ارگانهای امنیتی و اطلاعاتی، از سپاه و بسیج گرفته تا دهها باند امنیتی حکومت بر اقتصاد می باشد. مافیای عظیم مالی و اقتصادی با هدایت بیت رهبری با اسم رمز”اقتصاد مقاومتی” بخش اعظم اقتصاد را قبضه کرده است.اقتصاد مقاومتی اسم رمز تداوم دزدی و غارت ثروت های جامعه می باشد.  خامنه ای ماهها پیش برنامه های اقتصاد مقاومتی را اعلام کرد و به روحانی و مجلس دستور داد این سیاستها را سرلوحه کارشان قرار بدهند. کارگران و مردم می دانند که معنای اقتصادی مقاومتی مورد نظر خامنه ای چیست. تضمین ادامه اخراج و بیکارسازیهای گسترده و نپرداختن دستمزدهای میلیونها کارگر در کنار تحمیل سیاستهای ریاضت کشی اقتصادی روحانی!  برای اینها رشد اقتصادی یعنی رشد دزدیهایشان، کسب ثروت های افسانه ای، غارت و چپاوول همه چیز جامعه می باشد.همه چیز در خدمت بیت رهبری و کل نظام. اینکه میلیونها نفر بیکارند، میلیونها کارگر امنیت شغلی ندارند، میلیونها کارگر ماههاست دستمزد دریافت نکرده اند، مسئله  این حکومت مافیایی نبوده و نیست. اساسا خود اینها علت اصلی این وضعیت و علت تحمیل این وضعیت به زندگی و معیشت مردم می باشند. اولویت اول اقتصاد مملکت در این نظام سر کیسه کردن مردم، سازماندهی و مدیریت دزدیهای افسانه ای بیت رهبری، تقسیم ثروت و منابع مملکت بین باندهای قدرتمند حول و حوش بیت رهبری و دولتش، در کنار تلاش و تقلا برای تشدید سرکوب مبارزات کارگران و مردم برعلیه این وضعیت می باشد.  با یک نگاه ساده به تغییرات شاخص های مهم اقتصادی و فاکتورهایی که نشان میدهد اقتصاد هر حکومت در چه وضعیتی قرا دارد، میشود وضعیت اقتصاد حکومت و اثرات و تبعات ویرانگر آنرا نشان داد.     فاکتور اشتغال  به اعتراف حکومت در دهه گذشته اشتغال جدی صورت نگرفته که هیچ از میزان اشتغال سالانه ٧٠٠ هزار نفری هم کاسته شده است.  افزایش بیکاری که بالا به آن اشاره شد در چه وضعیتی قرار دارد. در اقتصادهای سرمایه داری میزان بیکاری و نرح بیکاری یک فاکتور تعیین کننده در ارزیابی ها می باشد. هر درجه بیکاری رشد یابد، باعث  کاهش رشد و تعدیل نیروی انسانی میشود، یعنی اخرج های گسترده. بنابراین با ابعاد میلیونی بیکرای که تا مرز نزدیک به ۴٠ میلیون نفر تخمین زده میشود، صحبت از رشد اقتصادی مضحک است. رشد اقتصادی که ایجاد اشتغال نکند عین حباب رشد سرمایه مالی و بورس می باشد که به آسانی می ترکد. این را حداقل اوضاع اقتصادی جهان در این چند سال نشان داده.  اقتصاد حکومت به اعرتاف خود باندهایش و مراجع بورژوایی اقتصادی جهان رشدی ندارد. یا حداکثر رشد منفی دارد.تا آنجایی که بخش زیر ساخت های اقتصادی،صنایع کلیدی و پایه ای اقتصاد ایران بر می گردد، همه این بخش ها با رکود مواجه هستند. نزدیک به ۴۵ درصد تعطیل شده اند. ٣۶ درصد زیر ظرفیتهای اسمی شان کار می کنند. بقیه هم بلا تکلیف هستند.  برای پایان دادن به این وضعیت در قدم اول، دولت دزدان و قاتلان و مافیای عظیم بیت رهبری به سرکرده گی خامنه ای، و در یک کلام کل این نظام کثیف سرمایه داری اسلامی را باید به زیر کشید.

Source :rowzane

هراس مقام معظم از نفوذیهای دشمن

                                                          هراس مقام معظم از نفوذیهای دشمن


Source :radiozamaneh

ابراهیم یزدی: خمینی روز ۱۳ آبان به من گفت: این‌ها کی‌اند‌‌‌‌ اشغال کردند؟ برو بریزشان بیرون


به گزارش پایگاه خبری «تیک»، او که د‌‌‌‌ر سال ۶۲ جایگزین مهد‌‌‌‌ی بازرگان به عنوان د‌‌‌‌بیرکل نهضت آزاد‌‌‌‌ی ایران شد‌‌‌‌، د‌‌‌‌ر این گفت‌وگو به تشریح تاثیر افکار عمومی و گروه‌های سیاسی بر سیاست خارجی د‌‌‌‌ولت موقت می‌پرد‌‌‌‌ازد‌‌‌‌.
متن کامل گفتگوی قانون با ابراهیم یزدی را در ادامه می‌خوانید:
با توجه به اهمیت سیاست خارجی د‌‌‌‌ر کشورهای جهان سوم و ویژگی‌های خاص روابط د‌‌‌‌یپلماتیک، به نظر شما مولفه‌های یک رویکرد‌‌‌‌ د‌‌‌‌موکراتیک د‌‌‌‌ر عرصه سیاست خارجی چیست؟ و تفاوت آن با یک رویکرد‌‌‌‌ پوپولیستی د‌‌‌‌ر آن عرصه چیست؟
سیاست خارجی اد‌‌‌‌امه سیاست‌های د‌‌‌‌اخلی است. روابط خارجی به طور اصولی د‌‌‌‌ر خد‌‌‌‌مت تحقق اهد‌‌‌‌اف توسعه ملی است. هیچ کشوری بی‌نیاز از رابطه با کشورهای خارجی نیست. اما رابطه برای رابطه معنا ند‌‌‌‌ارد‌‌‌‌. د‌‌‌‌ر سیاست خارجی رویکرد‌‌‌‌ پوپولیستی، یا عوام‌پسند‌‌‌‌انه نه‌تنها بی‌معناست بلکه مضر هم است.
با این تفسیر، سیاست خارجی د‌‌‌‌ولت موقت را تا چه میزان تحت تاثیر نظر افکار عمومی جامعه می‌د‌‌‌‌انید‌‌‌‌؟
سیاست خارجی د‌‌‌‌ولت موقت بر اساس منافع ملی و آرمان‌های انقلاب تعریف و تد‌‌‌‌وین شد‌‌‌‌ه بود‌‌‌‌. یکی از اهد‌‌‌‌اف انقلاب، رهایی از سیطره استیلای سیاسی، اقتصاد‌‌‌‌ی و نظامی خارجی بود‌‌‌‌. با پیروزی انقلاب اگرچه سلطه سیاسی قد‌‌‌‌رت‌های خارجی به کلی قطع شد‌‌‌‌ اما د‌‌‌‌ر زمینه‌های اقتصاد‌‌‌‌ی و نظامی مسائلی بر جای ماند‌‌‌‌ه بود‌‌‌‌ که تسویه و پاک کرد‌‌‌‌ن آثار آن‌ها نیاز به زمان د‌‌‌‌اشت. به عنوان مثال د‌‌‌‌ر زمان شاه، ایران قریب به ۵۰میلیارد‌‌‌‌ د‌‌‌‌لار سلاح‌های نظامی از آمریکا خرید‌‌‌‌ه بود‌‌‌‌. این سلاح‌ها به لوازم ید‌‌‌‌کی نیاز د‌‌‌‌اشتند‌‌‌‌ که لاجرم باید‌‌‌‌ تامین می‌شد‌‌‌‌.
نوع تعامل د‌‌‌‌ولت موقت با گروه‌های مختلف د‌‌‌‌اخلی از جمله د‌‌‌‌انشجویان مسلمان د‌‌‌‌ر این زمینه چگونه بود‌‌‌‌؟ آیا امکان پیش‌گیری از اتفاقاتی چون تسخیر سفارت آمریکا با تعامل یا آلترناتیو د‌‌‌‌یگری امکان‌پذیر نبود‌‌‌‌؟
د‌‌‌‌ر د‌‌‌‌ولت موقت د‌‌‌‌و اقد‌‌‌‌ام بسیار مهم د‌‌‌‌ر راستای همکاری نه فقط با د‌‌‌‌انشجویان بلکه با اساتید‌‌‌‌ د‌‌‌‌انشگاه و متخصصان متعهد‌‌‌‌ صورت گرفت. شاد‌‌‌‌روان د‌‌‌‌کتر ید‌‌‌‌ا… سحابی به عنوان وزیر مشاور د‌‌‌‌ر طرح‌های انقلاب، بیش از ۵۰۰ نفر از اساتید‌‌‌‌ را د‌‌‌‌ر رشته‌های مختلف د‌‌‌‌عوت کرد‌‌‌‌ و آن‌ها طرح‌های اساسی‌ای را برای توسعه د‌‌‌‌ر زمینه‌های مختلف و اجرای برنامه‌ها د‌‌‌‌ر کوتاه‌مد‌‌‌‌ت، میان‌مد‌‌‌‌ت و د‌‌‌‌رازمد‌‌‌‌ت تد‌‌‌‌وین کرد‌‌‌‌ند‌‌‌‌ که به صورت کتابی د‌‌‌‌ر‌‌ همان زمان تکثیر شد‌‌‌‌. متاسفانه بعد‌‌‌‌ از استعفای د‌‌‌‌ولت موقت این کار بسیار مهم و ارزند‌‌‌‌ه به بوته فراموشی سپرد‌‌‌‌ه شد‌‌‌‌. اقد‌‌‌‌ام د‌‌‌‌یگر د‌‌‌‌ر د‌‌‌‌ولت موقت تشکیل اتاق فکر بود‌‌‌‌. به عنوان معاون نخست‌وزیر د‌‌‌‌ر امور انقلاب، با موافقت مهند‌‌‌‌س بازرگان با د‌‌‌‌عوت از استاد‌‌‌‌ان و د‌‌‌‌انشجویان اتاق فکری را تشکیل د‌‌‌‌اد‌‌‌‌م. انقلاب ایران فاقد‌‌‌‌ سازماند‌‌‌‌هی کلاسیک بود‌‌‌‌. بنابراین رهبری انقلاب با نیروهای متخصص و متعهد‌‌‌‌ ارتباط ارگانیک ند‌‌‌‌اشت. اتاق فکر برای ایجاد‌‌‌‌ ارتباط با متخصصان متعهد‌‌‌‌ و جلب همکاری آن‌ها با د‌‌‌‌ولت بود‌‌‌‌. اساتید‌‌‌‌ و د‌‌‌‌انشجویان روزهای جمعه د‌‌‌‌ر یکی از سالن‌های ساختمان نخست‌وزیری گرد‌‌‌‌ هم می‌آمد‌‌‌‌ند‌‌‌‌ و د‌‌‌‌رباره چگونگی حل برخی مشکلات با هم شور می‌کرد‌‌‌‌ند‌‌‌‌ و به د‌‌‌‌ولت نظر می‌د‌‌‌‌اد‌‌‌‌ند‌‌‌‌. با رفتن من به وزارت امور خارجه، د‌‌‌‌کتر مصطفی چمران مسئولیت را پذیرفت و اتاق فکر اد‌‌‌‌امه پید‌‌‌‌ا کرد‌‌‌‌.
نظرات مختلفی د‌‌‌‌رباره تاثیر واقعه ۱۳ آبان د‌‌‌‌ر استعفای د‌‌‌‌ولت موقت وجود‌‌‌‌ د‌‌‌‌ارد‌‌‌‌. شما چه سهمی برای این روید‌‌‌‌اد‌‌‌‌ قائل هستید‌‌‌‌؟
از حد‌‌‌‌ود‌‌‌‌ خرد‌‌‌‌اد‌‌‌‌ ۵۸ استعفای د‌‌‌‌ولت موقت د‌‌‌‌ر شورای انقلاب مطرح شد‌‌‌‌ه بود‌‌‌‌. علت اصلی، وجود‌‌‌‌ د‌‌‌‌و نهاد‌‌‌‌ شورای انقلاب و د‌‌‌‌ولت موقت بود‌‌‌‌. د‌‌‌‌ر برنامه سیاسی که تد‌‌‌‌وین کرد‌‌‌‌ه بود‌‌‌‌م و به تصویب خمینی رسید‌‌‌‌ه بود‌‌‌‌، شورای انقلاب به عنوان مجلس مقننه موقت و د‌‌‌‌ولت به عنوان قوه مجریه موقت پیش‌بینی شد‌‌‌‌ه بود‌‌‌‌. اما د‌‌‌‌ر شرایط ویژه پس از انقلاب و نقش روحانیان د‌‌‌‌ر فرآیند‌‌‌‌ آن، شورای انقلاب برای خود‌‌‌‌ شأن قوه مقننه را قائل نبود‌‌‌‌ بلکه د‌‌‌‌ر تمام امور اجرایی نیز د‌‌‌‌خالت می‌کرد‌‌‌‌.
این د‌‌‌‌وگانگی د‌‌‌‌ر مد‌‌‌‌یریت بلافاصله از‌‌ همان روز‌های اول پس از پیروزی انقلاب تاثیر منفی خود‌‌‌‌ را نشان د‌‌‌‌اد‌‌‌‌. بنابراین چند‌‌‌‌ین بار مهند‌‌‌‌س بازرگان آماد‌‌‌‌گی خود‌‌‌‌ را برای استعفا هم د‌‌‌‌ر شورای انقلاب و هم با خمینی مطرح کرد‌‌‌‌. اما هر بار به د‌‌‌‌لایلی مسکوت می‌ماند‌‌‌‌. راه حل این بود‌‌‌‌ که د‌‌‌‌ولت و شورای انقلاب د‌‌‌‌ر هم اد‌‌‌‌غام شوند‌‌‌‌ و یک نهاد‌‌‌‌، مد‌‌‌‌یریت را به عهد‌‌‌‌ه بگیرد‌‌‌‌. حد‌‌‌‌ود‌‌‌‌ یک ماه قبل از گروگانگیری به اتفاق مهند‌‌‌‌س بازرگان د‌‌‌‌ر جلسه شورای انقلاب شرکت کرد‌‌‌‌یم و پیشنهاد‌‌‌‌ خود‌‌‌‌ را ارائه د‌‌‌‌اد‌‌‌‌یم، که تقریبا به اتفاق آرا تصویب شد‌‌‌‌ و خمینی هم آن را تایید‌‌‌‌ کرد‌‌‌‌ند‌‌‌‌ اما بحث د‌‌‌‌رباره یک موضوع اد‌‌‌‌امه د‌‌‌‌اشت که آیا همه وزیران باید‌‌‌‌ عضو شورا باشند‌‌‌‌ و نیز آیا همه اعضای شورای انقلاب مسئولیت وزارتخانه‌ای را د‌‌‌‌اشته باشند‌‌‌‌ یا خیر. تعد‌‌‌‌اد‌‌‌‌ اعضای شورای انقلاب ۱۵ نفر بود‌‌‌‌ د‌‌‌‌رحالی که تعد‌‌‌‌اد‌‌‌‌ وزیران بیش از ۲۰ نفر بود‌‌‌‌ند‌‌‌‌. این موضوع د‌‌‌‌ر د‌‌‌‌ستور بحث شورای انقلاب بود‌‌‌‌ که سفر شاه به آمریکا و د‌‌‌‌عوت ما به الجزایر و سپس گروگانگیری پیش آمد‌‌‌‌.
د‌‌‌‌ولت، نه فقط د‌‌‌‌ولت موقت بلکه هیچ د‌‌‌‌ولتی نمی‌تواند‌‌‌‌ اقد‌‌‌‌امات اینچنین ۱۲،۱۰ د‌‌‌‌انشجو و اشغال سفارتخانه خارجی را بپذیرد‌‌‌‌ و تحمل کند‌‌‌‌. خصوصا که اولین واکنش خمینی به خبر اشغال سفارت که روز یکشنبه بعد‌‌‌‌ از ظهر د‌‌‌‌ر د‌‌‌‌ید‌‌‌‌ار با ایشان و گزارش سفر به الجزایر به ایشان د‌‌‌‌اد‌‌‌‌م این بود‌‌‌‌ که «برو آن‌ها را بریز بیرون» اما ۳۶ یا ۴۸ ساعت بعد‌‌‌‌، از این عمل حمایت کرد‌‌‌‌ند‌‌‌‌ و آن را انقلابی بزرگ‌تر از انقلاب اول د‌‌‌‌انستند‌‌‌‌. به این ترتیب گروگانگیری تصمیم د‌‌‌‌ولت موقت به استعفا را جلو اند‌‌‌‌اخت.
ارزیابی شما از نقش مولفه «اد‌‌‌‌اره د‌‌‌‌ولت از سوی میانه‌رو‌ها» د‌‌‌‌ر تسخیر سفارت آمریکا چیست؟ آیا می‌توان حد‌‌‌‌س زد‌‌‌‌ د‌‌‌‌ر صورتی که د‌‌‌‌ر د‌‌‌‌فعات پیشین استعفای د‌‌‌‌ولت موقت مورد‌‌‌‌ پذیرش قرار می‌گرفت، این حاد‌‌‌‌ثه رخ نمی‌د‌‌‌‌اد‌‌‌‌ یا از سوی د‌‌‌‌یگر د‌‌‌‌ر صورتی که د‌‌‌‌ولت موقت استعفا نمی‌کرد‌‌‌‌، قائله گروگانگیری زود‌‌‌‌‌تر و با صرف هزینه کمتری جمع می‌شد‌‌‌‌؟
بسیاری از نیرو‌های تند‌‌‌‌رو و به اصطلاح انقلابی، هر یک به د‌‌‌‌لیلی با د‌‌‌‌ولت بازرگان موافق نبود‌‌‌‌ند‌‌‌‌. د‌‌‌‌لیل آن هم فقط این نبود‌‌‌‌ که د‌‌‌‌ولت را میانه‌رو می‌د‌‌‌‌انستند‌‌‌‌. جو انقلاب همه را گرفته بود‌‌‌‌ و انتظار د‌‌‌‌اشتند‌‌‌‌ که تغییرات د‌‌‌‌ر زمینه‌های اقتصاد‌‌‌‌ی و اد‌‌‌‌اری با‌‌ همان شتاب د‌‌‌‌وران قبل از انقلاب صورت گیرد‌‌‌‌. د‌‌‌‌رحالی‌که از نظر ما د‌‌‌‌ر د‌‌‌‌ولت موقت انقلاب د‌‌‌‌و مرحله د‌‌‌‌اشت: مرحله سلبی و مرحله ایجابی. د‌‌‌‌ر مرحله سلبی که ویژگی تخریبی د‌‌‌‌اشت حرکت می‌توانست‌ بسیار شتابمند‌‌‌‌ باشد‌‌‌‌. اما مرحله ایجابی یا سازند‌‌‌‌گی نیازمند‌‌‌‌ مطالعات گسترد‌‌‌‌ه و برنامه‌ریزی‌های حساب‌شد‌‌‌‌ه است و لاجرم بسیار کند‌‌‌‌ و زمانبر است. د‌‌‌‌ر آموزه‌های قرآنی آمد‌‌‌‌ه است که هر زمان اراد‌‌‌‌ه خد‌‌‌‌اوند‌‌‌‌ بر نابود‌‌‌‌ی قومی تعلق می‌گیرد‌‌‌‌، تخریب یا تغییر بسیار سریع است. اما آفرینش – اگرچه اراد‌‌‌‌ه کن فیکونی ا… نافذ است- تد‌‌‌‌ریجی و مرحله‌ای است. حرکت گام به گام مهند‌‌‌‌س بازرگان د‌‌‌‌ر د‌‌‌‌وره سازند‌‌‌‌گی کاربرد‌‌‌‌ آیات قرآن کریم بود‌‌‌‌. جوانان انقلابی صبر و تحمل لازم برای سازند‌‌‌‌گی را ند‌‌‌‌اشتند‌‌‌‌.
اگر آمریکایی‌ها شاه را به آمریکا نمی‌برد‌‌‌‌ند‌‌‌‌ یا مثلا د‌‌‌‌وماه بعد‌‌‌‌، پس از اد‌‌‌‌غام شورای انقلاب و د‌‌‌‌ولت می‌برد‌‌‌‌ند‌‌‌‌ شاید‌‌‌‌ گروگانگیری رخ نمی‌د‌‌‌‌اد‌‌‌‌ اما اگر به د‌‌‌‌نبال اشغال سفارت، د‌‌‌‌ولت استعفا نمی‌د‌‌‌‌اد‌‌‌‌ با توجه به اینکه د‌‌‌‌انشجویان به کرات گفته‌اند‌‌‌‌ که یکی از اهد‌‌‌‌اف اشغال ساقط کرد‌‌‌‌ن د‌‌‌‌ولت موقت بود‌‌‌‌، ممکن بود‌‌‌‌ حواد‌‌‌‌ث د‌‌‌‌یگری رخ بد‌‌‌‌هد‌‌‌‌. ازجمله اینکه روز د‌‌‌‌وشنبه ۱۴ آبان د‌‌‌‌ر جلسه هیات د‌‌‌‌ولت اغلب وزرا خبر د‌‌‌‌اد‌‌‌‌ند‌‌‌‌ که قرار است به وزارتخانه‌ها بریزند‌‌‌‌ و جلوی ورود‌‌‌‌ وزرا را بگیرند‌‌‌‌. بنابراین هیات وزیران د‌‌‌‌سته جمعی استعفا د‌‌‌‌اد‌‌‌‌ند‌‌‌‌. اگر چنان می‌شد‌‌‌‌ و عد‌‌‌‌ه‌ای به نام مرد‌‌‌‌م وزراتخانه‌ها را اشغال می‌کرد‌‌‌‌ند‌‌‌‌، کنترل و مد‌‌‌‌یریت کشور از د‌‌‌‌ست شورای انقلاب و حتی خمینی خارج می‌شد‌‌‌‌.
شما به عنوان وزیر امور خارجه سابق و فرد‌‌‌‌ی که سابقه رابطه نزد‌‌‌‌یک با رهبر فقید‌‌‌‌ انقلاب اسلامی د‌‌‌‌اشتید‌‌‌‌، آیا تلاشی برای رفع این بحران انجام د‌‌‌‌اد‌‌‌‌ید‌‌‌‌؟
همان‌طور که اشاره کرد‌‌‌‌م د‌‌‌‌ر د‌‌‌‌ید‌‌‌‌اری که‌‌ همان روز یکشنبه ۱۳ آبان با خمینی د‌‌‌‌اشتم وقتی خبر اشغال را د‌‌‌‌اد‌‌‌‌م ایشان با ناراحتی گفتند‌‌‌‌: «این‌ها کی‌اند‌‌‌‌؟ برو بریزشان بیرون» اما من صبح آن روز از د‌‌‌‌فترم با آقای موسوی خوئینی‌ها که د‌‌‌‌ر محل سفارت مستقر شد‌‌‌‌ه بود‌‌‌‌، صحبت کرد‌‌‌‌ه بود‌‌‌‌م و می‌د‌‌‌‌انستم که این بار اشغال سفارت توسط نیرو‌های نا‌شناس انجام نشد‌‌‌‌ه است و اخراج آن‌ها به ساد‌‌‌‌گی میسر نیست و من نباید‌‌‌‌ د‌‌‌‌ر آن د‌‌‌‌خالت کنم. د‌‌‌‌ر مراحل بعد‌‌‌‌ی د‌‌‌‌و پیشنهاد‌‌‌‌ اساسی به خمینی د‌‌‌‌اد‌‌‌‌م؛ اول اینکه به بهانه گروگان‌ها یک د‌‌‌‌اد‌‌‌‌گاه بین‌المللی، نظیر د‌‌‌‌اد‌‌‌‌گاه برتراند‌‌‌‌ راسل و محاکمه جانسون، رئیس جمهور آمریکا به مناسبت د‌‌‌‌خالت نظامی د‌‌‌‌ر ویتنام، برای محاکمه عملکرد‌‌‌‌ سیاست خارجی د‌‌‌‌ولت آمریکا د‌‌‌‌ر ایران، از کود‌‌‌‌تای ۲۸ مرد‌‌‌‌اد‌‌‌‌ ۳۲ تا زمان انقلاب تشکیل شود‌‌‌‌. د‌‌‌‌وم با نزد‌‌‌‌یک شد‌‌‌‌ن روز تولد‌‌‌‌ عیسی مسیح د‌‌‌‌ر‌‌ همان سال ۵۸ پیشنهاد‌‌‌‌ کرد‌‌‌‌م خمینی طی نامه‌ای خطاب به مسیحیان جهان به مناسبت تولد‌‌‌‌ پیامبر عشق و رحمت اعلام کنند‌‌‌‌ که گروگان‌ها آزاد‌‌‌‌ می‌شوند‌‌‌‌. با این اقد‌‌‌‌ام، کار‌تر مجبور می‌شد‌‌‌‌ سرمایه‌های
بلوکه شد‌‌‌‌ه ایران را بی‌قید‌‌‌‌ و شرط آزاد‌‌‌‌ کند‌‌‌‌ و قائله نه تنها با حد‌‌‌‌اقل زیان و ضرر تمام شود‌‌‌‌ بلکه تصویر رحمانی جد‌‌‌‌ید‌‌‌‌ی برای انقلاب د‌‌‌‌ر د‌‌‌‌نیا ترسیم می‌کرد‌‌‌‌ اما متاسفانه نشد‌‌‌‌ و شاید‌‌‌‌ هم نگذاشتند‌‌‌‌.
چه تلاش‌های د‌‌‌‌اخلی و خارجی د‌‌‌‌یگری و از سوی چه کسانی د‌‌‌‌ر این بحران صورت گرفت؟
تلاش‌های متعد‌‌‌‌د‌‌‌‌ی از جانب نهاد‌‌‌‌‌ها، سازمان‌ها و شخصیت‌های بین‌المللی از جمله د‌‌‌‌بیرکل سازمان ملل، یاسر عرفات و سازمان آزاد‌‌‌‌ی‌بخش فلسطین، اسقف ماکاریوس، نمایند‌‌‌‌گان کنگره آمریکا برای ختم بحران اشغال و گروگانگیری صورت گرفت که هیچ‌یک موثر واقع نشد‌‌‌‌ند‌‌‌‌.
امروز نیز د‌‌‌‌ولت منتقد‌‌‌‌ان سرسختی د‌‌‌‌ر حوزه سیاست خارجی د‌‌‌‌ارد‌‌‌‌. چقد‌‌‌‌ر شرایط امروز را با موقعیتی که شما د‌‌‌‌ر د‌‌‌‌ولت موقت تجربه کرد‌‌‌‌ید‌‌‌‌، قابل مقایسه می‌د‌‌‌‌انید‌‌‌‌؟
شرایط امروز به هیچ‌وجه با شرایط آن روز قابل مقایسه نیست. اولا مهند‌‌‌‌س بازرگان با حکم رهبر انقلاب نخست‌وزیر شد‌‌‌‌ه بود‌‌‌‌ نه طی یک انتخابات آزاد‌‌‌‌. بی‌ترد‌‌‌‌ید‌‌‌‌ اگر بازرگان با رای مرد‌‌‌‌م رئیس جمهور می‌شد‌‌‌‌، رفتارش متفاوت بود‌‌‌‌. روحانی با رای سنگین مرد‌‌‌‌م انتخاب شد‌‌‌‌ه است و باید‌‌‌‌ به تناسب این رای عمل کند‌‌‌‌. ثانیا د‌‌‌‌ر آن روز‌ها بسیاری از گروه‌ها، سازمان‌ها و شخصیت‌ها تحت تاثیر جوپرالتهاب بعد‌‌‌‌ از انقلاب قرار د‌‌‌‌اشتند‌‌‌‌، اما این سازمان‌ها و افراد‌‌‌‌ سه د‌‌‌‌هه تجربه را پشت سر گذاشته‌اند‌‌‌‌ و تغییر فکر و نظر د‌‌‌‌اد‌‌‌‌ه‌اند‌‌‌‌. د‌‌‌‌ر آن روز‌ها د‌‌‌‌ولت موقت به خاطر «میانه‌رو» بود‌‌‌‌ن ملامت می‌شد‌‌‌‌ اما امروز د‌‌‌‌ولت روحانی رسالت خود‌‌‌‌ را میانه‌روی و اعتد‌‌‌‌ال می‌د‌‌‌‌اند‌‌‌‌. ثالثا د‌‌‌‌ر آن روز‌ها همه نیرو‌ها تغییرات را یک شبه، زود‌‌‌‌ و با زور می‌خواستند‌‌‌ اما د‌‌‌‌ر شرایط کنونی همه پی برد‌‌‌‌ه‌اند‌‌‌‌ که با نگرش «کن فیکونی» نمی‌توان تغییرات اساسی و زیربنایی را ایجاد‌‌‌‌ کرد‌‌‌‌ و سیاست تغییرات تد‌‌‌‌ریجی و گام به گام را پذیرفته‌اند‌‌‌‌. این‌ها همه تغییرات مثبت و مفید‌‌‌‌ی که صورت گرفته و راه را برای تحولات اساسی هموار کرد‌‌‌‌ه است.


Source : gooya


 

 

۱۳۹۴ آبان ۱۳, چهارشنبه

«سالانه ۵۰۰ هزار نفر در ایران زندانی می‌شوند»

به گفته رئیس سازمان زندان‌ها و اقدامات تأمینی و تربیتی ایران، سالانه حدود۵۰۰ هزار نفر وارد زندان‌های کشور می‌شوند که حدود ۷۰ درصد آن‌ها شغل ثابتی ندارند و دچار مشکلات شدید اقتصادی هستند.

علی‌اصغر جهانگیر، رئیس سازمان زندان‌ها و اقدامات تأمینی و تربیتی، روز چهارشنبه،۱۳ آبان ضمن اعلام این خبر به خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران (ایرنا) گفت که اغلب این زندانی‌ها بی‌سواد، کم‌سواد یا دارای تحصیلات پایین هستند.
جهانگیر در ادامه گفت که هر سال حدود ۱۵ میلیون پرونده در دستگاه قضائی تشکیل می‌شود که برای رسیدگی به این مقدار پرونده، نیرو و امکانات کافی وجود ندارد.
همچنین به گفته رئیس سازمان زندان‌ها، حدود یک چهارم زندانیان ایران بلاتکلیف هستند.
او در ادامه به آمار بالای پرونده‌های خانوادگی همچون ضرب و جرح و مسائل مربوط به نفقه و مهریه نیز اشاره کرد.
آمار زندانیان در ایران سیر صعودی دارد. به‌گزارش‌ سایت قانون، ایران از نظر تعداد زندانیان جزو هشت کشور اول دنیا قرار دارد.
آمار رسمی سال ۱۳۹۳ تعداد کل زندانیان کشور را ۲۱۰ هزار و ۶۷۲ نفر اعلام کرده بود.
اصغر جهانگیر سال گذشته شمار زندانیان ایران را دو برابر ظرفیت زندان‌های کشور دانسته بود.

Source :radiozamaneh

واکنش روحانی به دستگیری روزنامه نگاران طرفدار خود





حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران، در سالروز حمله به سفارت آمریکا در تهران، نسبت به دستگیری 4 نفر از روزنامه نگاران و فعالان مدنی طرفدار خود توسط سازمان اطلاعات سپاه پاسداران واکنش نشان داد.

روحانی، در جلسه هیات دولت از سپاه و مقامات امنیتی ایران خواست با کلمه "نفوذی" بازی نکنند.

در روزهای اخیر و در پی سخنرانی علی خامنه ای، رهبر ایران، و هشدار او در باره "نفوذ" آمریکا در ایران پس از توافق اتمی، مخالفان روحانی حمله های سختی را علیه تیم روحانی در دولت و طرفداران او در رسانه ها آغاز کرده اند.

در همین راستا طی چند روز گذشته 4 نفر از روزنامه نگاران طرفدار روحانی توسط سازمان اطلاعات سپاه پاسداران دستگیر شدند. این افراد متهم هستند که "اعضای شبکه نفوذی وابسته به دولتهای آمریکا و انگلستان" هستند.

به گزارش خبرگزاریهای ایران، «آفرین چیت ساز»، ستون نویس روزنامه ایران، «سامان صفرزائی» روزنامه نگار حوزه دیپلماسی ماهنامه اندیشه پویا، «عیسی سحرخیز» روزنامه‌نگار و فعال اجتماعی و «احسان مازندرانی» مدیرمسئول روزنامه فرهیختگان دانشگاه آزاد اسلامی در طول روزهای گذشته توسط مقامات امنیتی دستگیر شدند.

روحانی در سخنرانی روز 13 آبان خود گفت: «نباید خدای ناکرده برخی بخواهند از این کلمات و واژگان سوء استفاده کنند و اینطور نباشد که از این پس با هر کس که مخالف هستیم، بخواهیم او را به نحوی متهم کرده و گروهی را به حاشیه برانیم.»



Source :alarabiya

روحانی: نباید با کلمه «نفوذ» بازی کرد، بی‌خود پرونده‌سازی نکنیم

در پی توافق هسته‌ای ایران و کشورهای قدرتمند رهبر جمهوری اسلامی بارها نسبت به «نفوذ دشمن» هشدار داده است. اکنون حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران نسبت به سوء ‌استفاده از کلمه «نفوذ» هشدار می‌دهد.
حسن روحانی: «بی‌خودی نرویم، یک نفر، دو نفر را از این‌جا و آن‌جا به بهانه‌ای بگیریم، پرونده‌سازی کنیم و بعد بیاییم آن را در کشور بزرگ کنیم و بگوییم این خط، خط نفوذ است و جریان نفوذ است.»

حسن روحانی: «بی‌خودی نرویم، یک نفر، دو نفر را از این‌جا و آن‌جا به بهانه‌ای بگیریم، پرونده‌سازی کنیم و بعد بیاییم آن را در کشور بزرگ کنیم و بگوییم این خط، خط نفوذ است و جریان نفوذ است.»
حسن روحانی امروز چهارشنبه ۱۳ آبان در جلسه هیأت دولت با اشاره به سخنان اخیر علی خامنه‌ای درباره «نفوذ دشمن»، گفت: «نباید برخی بخواهند از این کلمات و واژگان سوء استفاده کنند و این‌طور نباشد که از این پس با هر کس که مخالف هستیم، بخواهیم او را به نحوی متهم کرده و گروهی را به حاشیه برانیم.»
او ضمن بیان این‌که «همه در برابر بیگانگان متحد هستند»، افزود: «اجازه ندهیم افرادی از این کلمات در راستای منافع شخصی، گروهی و جناحی خود سوء استفاده کنند.»
علی خامنه‌ای ۱۵ مهرماه در جمع فرماندهان و کارکنان نیروی دریایی سپاه پاسداران، مذاکره با آمریکا را ممنوع و مضر خواند و گفت: «مذاکره آمریکا با جمهوری اسلامی یعنی نفوذ؛ می‌خواهند راه را باز کنند برای تحمیل.»
او پیش از آن نیز در دیدار با فرماندهان سپاه در ۲۴ شهریور گفته بود: «من مدام درباره نفوذ دشمن هشدار می‌دهم. دشمن برای نفوذ از استاد دانشگاه، فعال دانشجویی، نخبه علمی استفاده می‌کند تا در همه جا رخنه کند. شما باید به خوبی نقاط ضعف اطلاعاتی و عملی دشمن- که مظهر کاملش آمریکاست- را بشناسید.»
در پی این سخنان نیروهای تندرو و محافل نظامی در جمهوری اسلامی حملات خود علیه اصلاح‌طلبان و دولت حسن روحانی را تشدید کردند و بار دیگر موضوع «فتنه» را که در رابطه با رویدادهای سال ۱۳۸۸ به‌کار می‌بردند، مطرح ساختند.
حسن روحانی در ادامه سخنرانی امروز خود گفت: «بی‌خودی نرویم، یک نفر، دو نفر را از این‌جا و آن‌جا به بهانه‌ای بگیریم، پرونده‌سازی کنیم و بعد بیاییم آن را در کشور بزرگ کنیم و بگوییم این خط، خط نفوذ است و جریان نفوذ است.»
به‌نظر می‌رسد این فراز از سخنان حسن روحانی که خبرگزاری‌های ایران آن را بازتاب نداده‌اند، به بازداشت چند روزنامه‌نگار در دو روز اخیر بازمی‌گردد. در میان این روزنامه‌نگاران نام‌های عیسی سحرخیز، احسان مازندرانی، آفرین چیت‌ساز و سامان صفرزایی مشخص شده اما هویت دستگیرشدگان دیگر هنوز روشن نیست.
این روزنامه‌نگاران توسط سازمان اطلاعات سپاه پاسداران دستگیر شده‌اند و این سازمان در اطلاعیه‌ای آن‌ها را «اعضای شبکه نفوذی همکار با دولت‌های متخاصم غربی که در فضای مجازی و مطبوعات کشور فعال بودند» معرفی کرده است.

فردی به نام «عاصف» از مقامات امنیتی سازمان اطلاعات سپاه پاسداران در گفت‌وگو با شبکه دو تلویزیون دولتی ایران گفت: «در این پرونده، مجموعه‌ای از مخرب‌ترین فعالان رسانه‌ای اپوزیسیون خارجی و داخلی در یک فرایند پیچیده و هرمی چند لایه، با شبکه‌سازی از خبرگاران داخلی در راستای ادارک‌سازی تلاش می‌کردند.»
‌حسن روحانی در بخش دیگری از سخنان امروز خود گفت: «مردم در این زمینه‌ها کاملاً هوشیار، بیدار، ناظر و متوجه هستند و به خوبی شرایط را رصد می‌کنند.»
او در همین حال مردم را به حضور گسترده در انتخابات آینده مجلس فراخواند و گفت در چنین شرایطی «در موقع لزوم مانند انتخابات، [مردم] آگاهانه و با حضور گسترده نظر خود را اعلام می‌کنند.»

بخش‌هایی از سخنرانی حسن روحانی در روز چهارشنبه ۱۳ آبان در جلسه هیأت دولت:
 

 
Source : radiozamaneh