۱۳۹۴ آذر ۳, سه‌شنبه

ایران “جای خوبی برای مردن نیست”


 
piri
در زندگی زمانی می‌رسد که جز کیفیت زندگی، کیفیت مرگ هم اهمیت پیدا می‌کند، لازم نیست حتما به پیری برسید تا آن را به تمامی احساس کنید، سالمندی و بیماری‌های مزمن و ناتوان‌‌کننده‌ای مثل سرطان، آلزایمر و سکته مغزی یا قلبی، ام‌اس یا بیماری‌های روانپزشکی در اطراف ما دائم قربانی می‌گیرد.
از این رو مرگ با عزت، یا به عبارت بهتر، زندگی با عزت تا لحظه مرگ روز به روز در دنیایی که ما زندگی می‌کنیم اهمیت بیشتری پیدا می‌کند.
اما تا همین اواخر تلاش و سرمایه گذاری برای تامین امکانات مراقبتی و تسکینی برای بیماری‌های مزمن، لاعلاج و شدید، تخصیص منابع و آموزش نیروی متخصص بسیار اندک بوده است.
حتی کشورهای توسعه یافته و ثروتمند هم برای اینکه تمام افراد نیازمند از چنین امکاناتی بهره‌مند شوند با دشواری مواجهند، اما با پیر شدن جوامع، رویکرد تازه به درمان و مراقبتهای تسکینی شتاب گرفته و پشرفتهای زیادی هم حاصل شده است.
نشریه اکونومیست اخیرا با انتشار گزارشی وضعیت مراقبتهای درمانی و تسکینی در ماهها و روزهای آخر زندگی را در هشتاد کشور دنیا بررسی کرده و تعجبی ندارد که کشورهای توسعه یافته و ثروتمند بالای جدول را اشغال کرده‌ باشند. بریتانیا در صدر جدول قرار دارد و استرالیا و نیوزیلند در رده های بعدی هستند.
بیست کشور بالای جدول را کشورهای اروپایی، آمریکا و کانادا و کشورهای شرق آسیا مثل ژاپن، سنگاپور، تایوان و کره جنوبی اشغال کرده‌اند، در این کشورها کیفیت زندگی تا لحظه مرگ اهمیت دارد.
اکونومیست برای این تحقیق، پنج معیار را برای مراقبتهای تسکینی و درمانی در نظر گرفته و بیست شاخص کمی و کیفی را بررسی کرده است؛ کشورهایی که از این پنج معیار نمره بالایی گرفتند، بالای جدول را به خود اختصاص دادند.
ایران در بین این هشتاد کشور در رتبه هفتاد و سوم است و فقط گوآتمالا، دومنیکن، میانمار، نیجریه، فیلی‌پین، بنگلادش و عراق در رتبه پایین‌تری هستند، به عبارت دیگر این کشورها جای خوبی برای پیری و بیماری نیستند.
سایت بی بی سی

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر